Oriental Land Company start Disney Cruise Line in Japan







Disney Cruise Line en The Walt Disney Company hebben dinsdag onthuld dat ze een nieuw cruiseschip zullen lanceren dat vanaf 2028 vanuit Tokio vertrekt, korte cruises van 2 tot 4 nachten aanbiedt en in Japan zal worden geregistreerd.

Het nieuwe schip, dat zal worden gemodelleerd naar de Wish, momenteel het grootste schip van de groep, is een samenwerking met Oriental Land Company (OLC), de exploitant van Tokyo Disneyland.
Het is de bedoeling dat het opnieuw bouwer Meyer Werft wordt, dezelfde die de Disney Wish en enkele andere Disney schepen heeft gebouwd.


Disney Cruise Line



President en COO Kenji Yoshida zei dat de reden voor het registreren van het schip in Japan is dat “het mogelijk zal zijn korte cruises aan te bieden zonder havens.” Bij aanvang van de ingebruikname zal het schip vooral een non-stop cruise zijn waarbij klanten kunnen genieten van het scheepsinterieur en de activiteiten aan boord.

Het schip, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, zal een maximale capaciteit hebben van 4.000 passagiers. “Door vanuit Japan te vertrekken zullen Disney-vakanties op zee toegankelijker worden voor Japanse gasten, van wie we weten dat ze enkele van onze grootste fans zijn”, zegt Thomas Mazloum, president van Disney Signature Experiences.

Met dit nieuws zal Disney vanaf 2025 twee schepen met Azië als thuishaven: Disney Adventure in Singapore en vanaf 2028 het schip van de Oriental Land Company die nog geen naam heeft gekregen.

Vraag vandaag nog je gratis prijsofferte voor een Disney Cruise vakantie waar ook ter wereld >






Translate website