Portret Euro Disney CEO: Catherine Powell

Catherine Clare Powell (geboren in 1967) is een Britse zakenvrouw. Ze was meest recentelijk de president van de Disney Parken, Western Region, waar ze toezicht hield op Disneyland, Walt Disney World en Disneyland Parijs.

Powell, geboren in het Verenigd Koninkrijk in 1967, vertrok op 8-jarige leeftijd met haar gezin naar Hong Kong. Ze ging naar een kostschool in Engeland (Downe House), voordat ze filosofie, politiek en economie studeerde aan Somerville College, Oxford.Met het voordeel van enige eerdere professionele ervaring op het gebied van televisie, kwam Powell in 1997 bij BBC Worldwide.

PixieDust.be

Catherine Powell kwam in 2004 bij The Walt Disney Company als creatief directeur, Group Portfolio. Daarna werd ze uitvoerend directeur verkoop bij Disney Media Distribution in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en vervolgens vice-president van dezelfde afdeling, waarna haar reikwijdte zich uitbreidde tot Scandinavië, de Benelux en Israël. Enkele jaren later leidde Powell de afdeling mediadistributie voor The Walt Disney Company in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ze hield toezicht op de conceptie en implementatie van marketingstrategieën voor de televisiekanalen van de groep, zoals Disney Channel, Disney XD, Disney Junior en ABC News. In juni 2014 verliet Powell Europa om directeur te worden van de Walt Disney Company in Australië en Nieuw-Zeeland. Vanuit het kantoor in Sydney was ze verantwoordelijk voor de implementatie van de strategie van het bedrijf, de coördinatie en het beheer van alle afdelingen, het toezicht op internationale franchisemogelijkheden, de ontwikkeling van bestaande dochterondernemingen en het verkennen van nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden in de regio.

PixieDust.be

In april 2016 werd Catherine Powell benoemd tot présidente van de Euro Disney-groep en volgde ze Tom Wolber op in die rol met ingang van juli 2016.

Powell werd in maart 2018 benoemd tot president van Disney Parks, Western Region, met de verantwoordelijkheid voor Walt Disney World, Disneyland Resort en Disneyland Paris.

Op 23 september 2019 werd aangekondigd dat Powell’s positie was geëlimineerd en dat ze Disney na 15 jaar bij het bedrijf zou verlaten “om iets anders te doen”.

PixieDust.be

Catherine trouwde in 1993 met haar man. Ze hebben drie zonen. Vanwege de frequente verhuizingen van het gezin vanwege de baan van haar man, werd hun oudste zoon geboren in Parijs, de tweede in het VK en de derde baby in Duitsland.

Ze is sinds januari 2016 lid van de Sydney Opera House Trust en verkozen tot Chief Executive Women in Australië.


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com