Portret Euro Disney CEO: Jay Rasulo (2000-2003)

James A. “Jay” Rasulo was de Senior Executive VP en CFO van The Walt Disney Company. Op 30 juni 2015 werd Christine McCarthy aangekondigd als zijn opvolger. Voordat hij tot CFO werd benoemd, was hij voorzitter van Walt Disney Parks and Resorts van oktober 2005 tot december 2009, toen hij van functie wisselde bij Thomas O. Staggs. Hij werd in september 2002 benoemd tot president van de themaparkafdeling, ter vervanging van Paul Pressler.

PixieDust.be


Walt Disney Parks and Resorts omvatte toen Disneyland Resort in Californië, Walt Disney World Resort in Florida, Tokyo Disney Resort, Disneyland Resort Parijs en Hong Kong Disneyland Resort. Daarnaast hield Rasulo toezicht op Disney Cruise Line, Walt Disney Imagineering, Walt Disney Creative Entertainment en Disney Regional Entertainment, die de ESPN Zone-restaurants met sportthema exploiteerden.

In 2006 en 2007 bekleedt Rasulo een ambtstermijn van twee jaar als nationaal voorzitter van de Travel Industry Association. Hij is ook voorzitter van de Amerikaanse adviesraad voor reizen en toerisme, opgericht in 2003 om het Amerikaanse ministerie van Handel te adviseren, en is directeur van het Safe Borders / Open Doors Committee van het Department of Homeland Security.

PixieDust.be

Rasulo kwam in 1986 bij The Walt Disney Company als directeur bij Corporate Strategic Planning en klom later op tot senior vice president, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van Disney’s op onroerend goed gebaseerde bedrijven. Na twee jaar als senior vice president van Corporate Alliances en drie jaar bij Disney Regional Entertainment, werd Rasulo executive vice president van Euro Disney S.C.A., dat Disneyland Resort Paris exploiteert. Hij diende als president en chief operating officer voordat hij in 2000 de functie van voorzitter en CEO van het Franse resort overnam.

PixieDust.be


Rasulo, geboren in New York, heeft een graad in economie aan Columbia University en een MA in economie en een MBA aan de Universiteit van Chicago. Voordat hij bij Disney kwam, werkte hij voor Chase Manhattan Bank en de Marriott Corporation.

Hij is bestuurslid van het Los Angeles Philharmonic Orchestra, de Frans-Amerikaanse Kamer van Koophandel en de Los Angeles Jobs and Economy Commission.

PixieDust.be

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com