Portret Euro Disney CEO: Natacha Rafalski

Natacha Rafalski, geboren op 24 januari 1968 (53 jaar oud) in Montreal, Canada, is een Canadese en Franse bedrijfsleider, president van Disneyland Parijs sinds 12 december 2018.

Natacha werd geboren op 24 januari 1968 in Montreal, Canada, en groeide op nabij Parijs, Frankrijk.Na haar studie aan de internationale middelbare school van Saint-Germain-en-Laye, vervolgde ze haar studies aan de University of California in Los Angeles, waar ze een Master of Business Administration (MBA) in financiën behaalde aan de Anderson School of Management. Ze behaalde aan de University of California in Santa Barbara een Book Awards in wiskunde / economie van Phi Beta Kappa.

PixieDust.be

Natacha Rafalski begon haar carrière binnen de Disney-groep in 1995, waar haar moeder een “cast-member” was op de financiële afdeling. Ze werkte op het gebied van het toezicht op de financiering van bedrijven en projecten gerelateerd aan Disneyland Parijs en bekleedde vervolgens verschillende functies op het gebied van treasury en financiën, met name binnen het onderhandelingsteam van het Shanghai Disney Resort. Vervolgens leidde ze de wereldwijde kapitaalmarktactiviteiten van The Walt Disney Company en leidde ze de wereldwijde cashmanagementgroep van The Walt Disney Company, en vervolgens in de Corporate Treasury-divisie als Vice President Corporate Finance voor The Walt Disney Company.

Daarna bracht ze vier jaar door in het pretpark van de groep in Shanghai (China).

PixieDust.be

In oktober 2017 werd ze benoemd tot Vice President “Finance” voordat ze haar verantwoordelijkheden uitbreidde tot vastgoed, transformatie en strategische partnerschappen bij Disneyland Paris. In juli 2018 werd ze benoemd tot directeur van Disneyland Parijs, als opvolger van de Engelse Catherine Powell en verklaarde: “Frankrijk heeft altijd een speciale plaats in mijn hart gehad, en ik kijk ernaar uit om ons bedrijf te leiden en te laten groeien terwijl we doorgaan.

Ze werd in deze functie met name aangesteld om toezicht te houden op het uitbreidingsplan voor Disneyland Paris.Natacha Rafalski is een belangrijke leider op het gebied van diversiteit en inclusie bij Disneyland Parijs, en heeft een leiderschapsgroep van vrouwen gecreëerd en castleden aangemoedigd om een ​​speciaal netwerk voor vrouwen op te zetten. Naast de vele initiatieven die ze blijft leiden voor Disneyland Paris, behoorde ze in 2017 tot de winnaars van de 16e jaarlijkse Women in Worth Watching Awards van Profiles in Diversity Journal.

PixieDust.be

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com