Portret Euro Disney CEO: Philippe Bourguignon (1992-1997)

Philippe Bourguignon (geboren in 1948) is een Franse zakenman die diende als chief executive officer van Euro Disney, executive vice president van Disney Europe, de voorzitter en chief executive van Club Med, en de co-chief executive officer van Davos, op basis van World Economic Forum in 2003 en 2004. Hij is vice-voorzitter van Revolution Places, opgericht door Steve Case, medeoprichter van America Online (AOL), en is uitvoerend co-voorzitter van Exclusive Resorts.Philippe Bourguignon werd geboren in Salins, Frankrijk. Hij bracht zijn jeugd door in Marokko en verhuisde toen als tiener naar Aix-en-Provence. Hij behaalde een masterdiploma economie aan de Université Paul Cézanne Aix-Marseille III en behaalde een postgraduaatdiploma aan het Institut d’Administration des Entreprises de Paris (IAE Parijs). Bourguignon is getrouwd en heeft twee kinderen.

PixieDust.be

Bourguignon werkte 14 jaar bij de Accor-groep van 1974 tot 1988 en werd uiteindelijk gepromoveerd tot President van Accor voor de regio Azië / Pacific. Gedurende deze tijd verhuisde hij naar de VS om de merken Sofitel en Novotel te ontwikkelen en hield hij toezicht op de bouw van Novotel New York, dat in 1984 werd geopend.

Terwijl hij nog in de VS was, werd Bourguignon door The Walt Disney Company aangeworven als hoofd van de vastgoedontwikkeling. Nadat hij bij Disney kwam, verbleef hij twee jaar in Californië voordat hij in oktober 1992 naar Parijs verhuisde om de CEO van Euro Disney te worden.

PixieDust.be

In 1997 werd Bourguignon benoemd tot voorzitter en CEO van Club Méditerranée (Club Med), een functie die hij bekleedde tot 2003. In 2003 werd Bourguignon Co-CEO van het World Economic Forum (bekend als Davos), en in 2005 was hij de voorzitter van Aegis Media Frankrijk. Bourguignon is momenteel vicevoorzitter van Revolution Places, uitvoerend covoorzitter van Exclusive Resorts, voorzitter van de adviesraad van Primonial, de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder in Frankrijk, en een actieve investeerder in OneRagtime, het venture-platform dat investeert in technologie-startups in een vroeg stadium.Philippe is mede-oprichter van de Monthly Barometer, een abonnementsdienst die leidinggevenden en leiders van over de hele wereld in staat stelt te anticiperen op en gebruik te maken van opkomende trends, door gebruik te maken van “contextuele intelligentie” -methoden om de macrokwesties te analyseren die relevant zijn voor besluitvormers.

PixieDust.be

In 2005 publiceerde Philippe zijn eerste boek, Hop! een onthullende discussie over de paradoxen van de wereld en de Franse economie.

Philippe zit in de raden van bestuur van CAVA, een fast-casual mediterraan voedingsbedrijf opgericht in Washington, D.C .; Vinfolio, bedient wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld (VS); Neiman Marcus; Operatie Hope; Positieve planeet; Wereldbeeld; en is adviseur bij startups, waaronder Busbud, SRS Acquiom en Framebridge. Hij zat eerder in de raden van bestuur van Zipcar, een autodeelbedrijf (VS) dat werd overgenomen door Avis en eBay. Hij was voorzitter van het “Wetenschappelijk Comité voor Recht en Economie” bij het Franse Ministerie van Justitie in 2004 en 2005, nadat hij in 2003 adviseur was van de Franse minister van Buitenlandse Zaken.

PixieDust.be

Bourguignon was CEO van Miraval resorts, een exclusief Toscaans kuuroord. Het eerste Miraval-resort besloeg 1,6 km2 aan de voet van de Catalina Mountains nabij Tucson, Arizona. In juli 2011 werd Bourguignon benoemd tot CEO van Exclusive Resorts. Exclusive Resorts is opgericht in 2002 en is uitgegroeid tot ’s werelds grootste en beste bestemmingsclub.Philippe Bourguignon is benoemd tot Chevalier van het Legioen van Eer en Officier in de Ordre national du Mérite in Frankrijk, en ontving de Marokkaanse Wissam Al Alaoui-orde.

PixieDust.be


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com