Portret Euro Disney CEO: Philippe Gas (2008-2014)

Philippe Gas (geboren in 1964 in Rueil-Malmaison) was de president van Euro Disney S.A.S., de beheermaatschappij van Euro Disney S.C.A. en Euro Disney Associés S.C.A., (de exploitant van Disneyland Paris) tot september 2014. Hij was CEO van Euro Disney SAS sinds september 2008, ter vervanging van Karl Holz. In 2020 werd hij aangesteld als CEO van de Qiddiya Investment Company (QIC), ter vervanging van Michael Reininger.

PixieDust.be


Na een studie rechten aan de Panthéon-Assas University en twee jaar bij General Motors, trad Philippe Gas in 1991 in dienst bij Disney als finance controller en maakte hij deel uit van het team dat in april 1992 Disneyland Paris opende. In 1997 werd hij gepromoveerd tot Director of Corporate Compensation bij Disney’s hoofdkantoor in Burbank, Californië. In 2000 werd hij benoemd tot Regional Vice President, Human Resources, voor Walt Disney Company Asia-Pacific, waar hij leiding gaf aan de HR-strategie van het bedrijf in 13 landen. In 2004 keerde hij terug naar het Franse resort als Senior Vice President Human Resources.

In 2005 werd hij benoemd tot Senior Vice President, International Human Resources voor Walt Disney Parks and Resorts, de bedrijfsdivisie die 11 themaparken exploiteert of licentieert op vijf locaties over de hele wereld. In 2006 werd hij benoemd tot Executive Vice President Human Resources, Diversity & Inclusion voor de divisie. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de Human Resources-strategie en -diensten voor bijna 100.000 Cast Members.

PixieDust.be

Qiddiya Investment Company kondigde de benoeming aan van Philippe Gas tot Chief Executive Officer met ingang van 29 november 2020. Qiddiya wordt de hoofdstad van entertainment, sport en kunst van Saudi-Arabië, als hoeksteen van de Visie 2030, de blauwdruk van het Koninkrijk voor de lange termijn. Welvaart, rechtstreeks geleid door de geïnspireerde leiding van Zijne Koninklijke Hoogheid Mohammed bin Salman, kroonprins van Saoedi-Arabië en voorzitter van Qiddiya.

PixieDust.be

De enorme ervaring van Gas in de entertainmentindustrie zal ertoe bijdragen dat Qiddiya een ontwrichtende bestemming wordt die op het wereldtoneel wordt erkend als de thuisbasis van de meest innovatieve ervaringen en een viering van het leven.
Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com