Portret Euro Disney CEO: Robert Fitzpatrick (1987-1992)

Robert Fitzpatrick (geboren in 1940) is een Iers-Amerikaanse kunstacademie en uitvoerende, ondernemer en voormalig politicus. In 1972 werd hij verkozen in Baltimore, tot het jongste gemeenteraadslid van Maryland, terwijl hij ook diende als hoogleraar middeleeuwse Franse literatuur en decaan van studenten aan de Johns Hopkins University. Time Magazine noemde hem een ​​van de “200 gezichten voor de toekomst” in 1974.In 1975 werd Fitzpatrick benoemd tot president van California Institute of the Arts (ook gekend als CalArts), waar hij 12 jaar bleef. CalArts is een kunstinstituut in Valencia, Californië, dat niet-gegradueerde en afgestudeerde kunstopleidingen aanbiedt in beeldende kunst, muziek, theater, film en video, dans, animatie en creatief schrijven. In 1987 trad hij af als voorzitter van CalArts om de functie van hoofd van EuroDisney in Parijs op zich te nemen.

PixieDust.be

Tijdens zijn ambtstermijn bij CalArts was Fitzpatrick directeur van het 1984 Olympic Arts Festival in Los Angeles, Californië. Hij was ook de oprichter en directeur van het Los Angeles Festival, dat rechtstreeks voortkwam uit de Olympische Spelen van 1984.Van 1987 tot 1993 was hij CEO van Euro Disney Resort, waar hij toezicht hield op de oprichting van het pretpark en resort ter waarde van $4 miljard: Euro Disneyland, 7 Resort hotels en een eet-, uitgaans- en winkelgebied (Festival Disney). Het resort werd geopend in april 1992 en Fitzpatrick verliet het bedrijf het volgende jaar.

PixieDust.be

Van 1987 tot 1993 was hij CEO van Euro Disney Resort, waar hij toezicht hield op de oprichting van het pretpark en resort ter waarde van $4 miljard: Euro Disneyland, 7 Resort hotels en een eet-, uitgaans- en winkelgebied (Festival Disney). Het resort werd geopend in april 1992 en Fitzpatrick verliet het bedrijf het volgende jaar.

In 1996 werd Fitzpatrick decaan van de School of the Arts aan de Columbia University in New York City en diende daar voor twee jaar. Hij trad in 1998 toe tot het Museum of Contemporary Art in Chicago als directeur en CEO en bekleedde de langste ambtstermijn van alle regisseurs tot nu toe. Tijdens zijn ambtsperiode ontving MCA de Arts Presenters / MetLife Foundation Award for Excellence in Arts Access.

In februari 2008 verliet Fitzpatrick zijn positie bij MCA om zich bij de in Londen gevestigde (en Christie’s) galerie Haunch of Venison aan te sluiten als internationale directeur, waar hij toezicht hield op de opening van Haunch New York, gehuisvest in het Rockefeller Center. . Hij trad in maart 2009 terug uit die functie.

PixieDust.be

🇪🇺 Shop on ShopDisney (EU): https://bit.ly/37BrrJf

🇫🇷 Shop on ShopDisney (FR): https://bit.ly/36kwkFP

🇬🇧 Shop on ShopDisney (UK): http://bit.ly/36zR0Ik


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com