Presentatie door ex-Imagineers over 25 jaar Disneyland Paris?

Een presentatie door ex-Disney Imagineers met nooit eerder vertoonde beelden van de bouw van Disneyland Paris. Het is de natte droom van heel wat fans die heel misschien uit zal komen.


PixieDust.be
Eddie Sotto

Het was Eddie Sotto zelf – destijds verantwoordelijk voor Main Street U.S.A. – die op Twitter het idee lanceerde. “Ik wil naar Disneyland Paris komen voor een presentatie met nooit eerder vertoonde video’s en foto’s, als het park denkt dat er genoeg interesse voor is”, tweette de voormalige Disney Imagineer gisteren.


Sotto postte de afgelopen dagen enkele bouwfoto’s van Disneyland Paris op Twitter. Dat leidde al snel tot onderstaande tweet. Al even snel ontstond de hashtag #BringSottoToParis.Vandaag tweette Sotto opnieuw over de mogelijke presentatie. Hij wil ook Tom Morris uitnodigen om te spreken tijdens de presentatie. Morris was verantwoordelijk voor het kasteel van Disneyland Paris.
In 2012, toen Disneyland Paris z’n 20e verjaardag vierde, gaf Tony Baxter een presentatie over het Euro Disney-project in Videopolis. Voorlopig staat er nog geen gelijkaardige presentatie gepland voor de 25e verjaardag, maar laat ons hopen dat die er nog komt!


PixieDust.be
Presentatie Tony Baxter in 2012

Eddie Sotto begon zijn carrière in 1979 als Project Designer en Art Director bij Knott’s Berry Farm, vlakbij Disneyland Resort in Californië. In 1986 ging hij aan de slag bij Walt Disney Imagineering, waar hij verantwoordelijk was voor verschillende projecten in Disneyland Resort, Walt Disney World en Tokyo Disney Resort.


De Europese Disneyfans kennen hem vooral als hoofdontwerper van Main Street U.S.A. in Disneyland Paris. Voor het Europese resort ontwierp hij ook de treinen van de Disneyland Railroad en het Disneyland Hotel. Hij werkte in totaal bijna 14 jaar voor Disney.


Eddie Sotto bezocht Disneyland Paris twee jaar geleden voor het laatst. Dat vertelde aan PixieDust. Hij liet z’n kinderen toen voor het eerst kennismaken met het park dat hun vader mee heeft ontworpen.
Geef een reactie

Translate to different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com