Review: Disney Junior Dream Factory

Translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Intro:

De Disney Junior Dream Factory in het Walt Disney Studios Park. Een live show voor alle leeftijden vol effecten en leuke muziek. Geniet mee met Fancy Nancy in haar avonturen in Parijs of rock mee met Vampirina of swing mee met Timon. Natuurlijk zijn er ook Mickey & Minnie die ervoor zorgen dat alles vlot verloopt in deze droomfabriek.


Het theater: 5/5

Het theater is niet meer te vergelijken met de voorhanger Disney Junior Live On Stage waar iedereen op de grond moest zitten. Tijdens de transformatie naar deze show werd er een zeer comfortabele tribune met zitplaatsen geïnstalleerd. Je zit er zelfs op kussentjes. Ook het podium ziet er fantastisch uit. Prachtig gethematiseerd en alles lijkt te bewegen, tandwielen draaien, projecties, overal komt rook uit….het podium lijkt wel te leven. De inkom en de gangen achter de tribune alles werd zeer mooi uitgewerkt. Het groot pluspunt is ook dat dit een mooi gesloten theater is zonder lichtinval van buiten en dat de show ook kan blijven spelen ongeacht de weersomstandigheden. Tijdens veel seizoenen blijft Disneyland Paris kiezen om telkens entertainment buiten te organiseren, maar tijdens periode met wisselvallig weer is dat soms een slechte keuze.


PixieDust.be

Wachttijd: 4/5

Er is altijd wel een wachttijd om naar een show te gaan kijken dat is bij iedere show zo. Als je natuurlijk ook graag de beste plaatsen wilt in het midden voor het podium moet je uiteraard iets langer in de rij staan maar dat is het absoluut waard. Het guest flow systeem die hier gebruikt wordt om de zaal te vullen is zeer aangenaam. Als gast word je in verschillende blokken ingedeeld. Deze blokken gaan dan één voor één naar binnen. Ongeveer 15 minuten voor de show begint worden alle gasten binnen gelaten. Ook al gingen wij altijd voor de beste plaatsen en moesten wij daardoor langer wachten dan veel andere gasten toch vonden we het nooit echt vervelend. Als we denken hoe lang we vroeger soms in de felle zon hebben gewacht om naar de Lion King show te gaan kijken of naar Marvel Superheroes United was dit kinderspel.


Zichtbaarheid: 4/5

De zaal is perfect gemaakt om eigenlijk vanop alle plaatsen de show behoorlijk goed te kunnen zien. De plaatsen mooi in het midden en net voor het podium gaan sowieso altijd de beste plaatsen blijven en dat is bij iedere show zo. Maar wij hebben de show vanuit verschillende hoeken gezien, zowel links, rechts als in het midden en hebben er telkens evenveel van genoten. Al denk ik dat de muziek nog net iets luider klinkt en een grotere impact heeft als je in de middentribune zit en dat zorgt voor ‘de puntjes op de i’ tijdens het spektakel.


PixieDust.be

De muziek: 5/5

Bij een show is de muziek bijna één van de belangrijkste dingen, als dit tegenvalt dan valt voor mij de hele show in het water. Maar gelukkig is dat hier niet zo. De muziek zijn meestal liedjes die we kennen van de Disney Junior series maar die werden toch voldoende aangepast dat ze perfect passen in het verhaal van de show. De muziek zorgt voor een ongelooflijke sfeer waardoor je geen seconde kan blijven stil zitten. Ook het volume staat goed, want soms kan de muziek nog zo mooi zijn als de muziek te stil staat, komt de muziek niet genoeg binnen en mist het volledig zijn effect. De muziekkeuze en vooral het themalied op het einde doet mij enorm denken aan de Amerikaanse stijl van shows in Disney Parken. De muziek blijft hangen en zelfs als je thuis komt blijf je die onthouden.


De effecten: 5/5

Er zitten fantastische effecten in de show en op het podium. Midden van het podium gebruiken ze een scherm die fantastisch zit verwerkt in het decor waardoor het eerst niet opvalt dat het een scherm is. Het scherm kan zich perfect aanpassen aan de ieder moment van de show. Er zijn ook heel veel rookeffecten die er ook voor zorgen dat de belichting een extra dimensie krijgt. Op het podium zijn er constant elementen aan het bewegen zoals tandwielen of hangende ornamenten aan het plafond, het podium is constant in beweging op die manier. De leukste effecten zijn uiteraard de zeepbellen die bij bepaalde acts op het publiek worden losgelaten en vooral deze bij Vampirina, want deze zeepbellen zijn gevuld met rook. Als die dan op de grond vallen en openbarsten heb je een fantastisch effect. Dit effect was voor de eerste keer te zien in Disneyland Parijs tijdens één van de afgelopen Halloween Nights in het Disneyland Park.


De show: 5/5

De show is in één woord zeer goed. Ik heb in de afgelopen 25 jaar al veel shows in Disneyland Paris gezien, de ene wat beter dan de andere, maar deze valt zeker in de categorie van de betere shows. Er zitten geen saaie stukken in, er wordt niet te veel gesproken, dat is altijd goed met zo’n verschillend publiek. Er is een mooie afwisseling tussen het Frans en Engels. Het verhaal is perfect en klopt helemaal met de show. De keuze van muziek en figuren is zeer goed en is echt iets wat Disneyland Paris en zeker het Walt Disney Studios Park nodig had. Ook de leuke knipoog naar de stad Parijs door Fancy Nancy vind ik een zeer goeie zet, zo zijn de Franse ego’s gestreeld en ook voor internationale toeristen die misschien nog de stad Parijs gaan bezoeken is dit leuk.


PixieDust.be

De characters: 4/5

De keuze van de Disney figuren die bij de entertainment in Disneyland Paris is bij veel gelegenheden samen te vatten in “altijd dezelfde”. In veel parades en shows zien we vaak altijd dezelfde figuren terug, terwijl er nog zoveel andere zijn die nooit te zien zijn. Maar voor deze show hebben ze toch eens gekozen voor enkele Disney characters die je tot voor kort nooit in Disneyland Paris kon zien. Natuurlijk zijn Mickey Mouse & Minnie Mouse aanwezig, want die kan je toch niet missen. Maar ook Vampirina en Fancy Nancy, beide figuren zijn voor de eerste keer te zien in Disneyland Paris en dat is zeer leuk. Toch werd ook hier weer voor een character als Timon gekozen, opnieuw Lion King in een show. Wanneer hebben we dat nog gezien? Het had misschien moediger geweest om verder te gaan met die unieke Disney Junior characters en bijvoorbeeld voor Jake the Pirate te kiezen.


Eindconclusie:

De show is absoluut de moeite waard. Tijdens de eerste week van de show heb ik die zelf een 6-tal keer gaan bekijken en ik was telkens ontroerd door de muziek, zat ik mee te bewegen op het ritme en kreeg ik kippenvel bij de finale. Kortom ik ga zeker iedere keer naar de show gaan kijken als ik in Disneyland Paris ben en jij zou hetzelfde moeten doen. Proficiat aan de teams van Disneyland Paris voor dit project.Onze score voor Disney Junior Dream Factory: 4,5 / 5


Video:Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com