Disneyland Paris Review: Christmas 2022


Translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Disneyland Paris Christmas 2022 net als Halloween beperkter

Dit weekend is het jaarlijkse kerstseizoen terug begonnen in Disneyland Paris, dit is het seizoen waar wij persoonlijk altijd het meeste naar uitkijken. Helaas is het dit jaar een stuk minder, het lijkt erop dat het gekozen budget voor dit jaar opgebruikt is door de start en promotie van de 30ste verjaardag en de talloze events voor Avengers Campus afgelopen zomer. Wij hadden al een gelijkaardig gevoel met het afgelopen Halloween seizoen waar we ook geen Villains show meer kregen, geen live muzikanten, minder Halloween meet & greets…enz. En alhoewel Kerst in Disneyland Paris altijd grootser aangepakt wordt dan Halloween zien we dat het aanbod voor het Kerstseizoen dit jaar ook beperkt is.


Voor we verder gaan naar wat er wel is dit jaar kijken we eerst even terug op wat er vroeger te beleven was en wat er verdwenen is. Aangezien bepaalde belevingen al enkele jaren geleden zijn, zijn misschien veel mensen vergeten hoe vroeger het Kerstseizoen in Disneyland Paris de beste periode van het jaar was.2016


In 2016 konden we in het park nog live muziekgroepen vinden die zorgden voor sfeervolle muziek in de parken. Live muziekgroepen zijn na de pandemie nooit meer teruggekomen. Royal Castle Stage die de voorgaande jaren bijna altijd de plaats was voor een show tijdens de kerstperiode, de ene keer met de Prinsessen de andere keer met Stitch staat er nu leeg en ongebruikt bij met alleen wat decoraties.2017


In 2017 was het Kerstseizoen fantastisch. Een dagelijkse kleine ceremony om af te tellen naar Kerstmis bij het kasteel. De komst van Mickey’s Christmas Big Band toen nog in Videopolis, de nieuwe show Merry Stitchmas op de Castle Stage en veel kerst in het Walt Disney Studios Park met een show tijdens de dag en het fantastische avondspektakel Goofy’s Incredible Christmas. Alles wat je hier ziet is vandaag verdwenen.2018


Ook 2018 was een mooi Kerstseizoen. Wegens groot succes werd Mickey’s Christmas Big Band verhuist naar het Animagique Theater en werd Let’s Sing Christmas voor het eerst opgevoerd in Videopolis. In het Walt Disney Studios was er naast Mickey’s Christmas Big Band nog een nieuwe show ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Mickey en in het Studio Theater was er een kleinere show te zien met Olaf en Donald, niet de grootste show maar toch beter dan een volledig theater gebruiken voor een meet & greet zoals nu. In het Disneyland Park was de populaire Merry Stitchmas show terug op Castle Stage en werd It’s A Small World opnieuw aangepast voor het Kerstseizoen. En als afsluiter was ook Goofy’s Incredible Christmas terug in het Walt Disney Studios Park. Behalve Let’s Sings Christmas is al de rest nu verdwenen.Video van de Mickey’s Magical Christmas Light Tree Lighting Ceremony. Eén van de zoveelste varianten van de Tree Lighting Ceremony, nu ook volledig verdwenen en geïntegreerd in de avondversie van Mickey’s Dazzling Christmas Parade.2019


In 2019 begon het te verminderen. Merry Stitchmas kwam niet meer terug en werd vervangen door de The Royal Sparkling Winter Waltz die niet echt een Kerstshow was. Goofy’s Incredible Christmas was verdwenen en nu waren het alleen nog maar projecties op het einde van de Mickey 90 show die terug was voor een tweede editie in het Walt Disney Studios Park. Mickey’s Christmas Big Band was er wel nog alsook Let’s Sing Christmas in Videopolis en de klassieke kerstparade, die toen voor de laatste keer te zien was.


Daarna kwam de pandemie en was het park ofwel gesloten of kon het alleen openen met beperkingen dus gaan we onmiddellijk verder naar nu, het jaar 2022.


2022


Het Kerstseizoen dit jaar dan. Let’s Sing Christmas is nogmaals terug met een kleine update, blijft een leuke show maar is niet zo groots als andere shows dat we al in Disneyland Paris gezien hebben. Maar uiteraard is deze show ontzettend populair omdat het de enige show is met thema Kerst. En dan heb je nog het enige echte hoogtepunt van het seizoen Mickey’s Dazzling Christmas Parade die sinds 2021 de vroegere meer klassieke parade van Kerst vervangt. Vorig jaar nog met veel technische problemen, maar dit jaar gaat het zonder problemen. De parade kan je twee keer zien, één keer tijdens de late namiddag en de twee keer ’s avonds in het donker. ’s Avonds is er ook nog Disney Dreams of Christmas, de vuurwerk en projectieshow op het Kasteel.


Ook al is iedereen blij dat Disney Illuminations tijdelijk vervangen is door deze kerstshow, toch is het duidelijk dat de ene gedateerde show een andere gedateerde show vervangt. De originele Disney Dreams of Christmas werd voor de eerste keer opgevoerd in 2013, het jaar daarna werd er meer Frozen toegevoegd en dat is er nu nog altijd. Daarom doet de show ons herinneren aan de periode waar er overal zoveel mogelijk Frozen werd toegevoegd tot we bijna een overdosis kregen. Jammer dat ze de gelegenheid niet gebruikt hebben om de show een update te geven.


Als suggesties hebben wij het liedje Feliz Navidad met Coco als thema, de kerstfilm van Beauty and the Beast die ze kunnen gebruiken en als er echt nog Frozen bij moet dan heeft de kortfim Olaf’s Frozen Adventure fantastische muziek.Dit jaar moeten we het dus doen met 1 kerstparade, 1 show in Videopolis en 1 avondshow en daar stopt het. Behalve wat oude gedateerde decoraties en chalets op Place de Rémy is er in het Walt Disney Studios Park alleen de meet & greet in Studio Theater. Anders is er totaal niets van kerst te zien.


Als je dus naar Disneyland Paris gaat vooral voor het Kerstseizoen is het soms vervelend tijdens de dag aangezien de Kerstparade pas later op de dag en ’s avonds is. Al kan je wel je tijd vullen met het ontmoeten van enkele Disney figuren in Kerstoutfit aangezien je per Disney character makkelijk tussen de 60 min en 120 min moet wachten. Als je het aanbod in Disneyland Paris in zijn geheel bekijkt en Kerst gewoon als een extra ziet is er wel voldoende aanbod. Ook al is er weinig specifieke entertainment voor Kerst, je kan wel nog altijd gaan kijken naar Mickey and the Magician in het Animagique Theater, de Lion King show Rhythms of the Pride Lands in het Frontierland Theater en de Disney Junior Dream Factory in Studio D en uiteraard ook Disney Stars On Parade die voor de gelegenheid een stuk vroeger te zien is.


Voor normale toeristen is er dus voldoende te zien, maar onze persoonlijk voorkeur gaat naar een overload aan Kerst tijdens het Kerstseizoen omdat wij daar zo van houden en ook omdat we weten dat het in het verleden wel allemaal mogelijk was. Het juist budget en de juiste keuzes die bij het management gemaakt worden zijn vaak de sleutel, hopelijk volgend jaar terug beter.


Lang lang geleden

En als je nog verder in de tijd terug gaat sta je bijna versteld van wat een inspanningen er vroeger werden gedaan om de mensen naar het Kerstseizoen in Disneyland Paris te lokken. Het waren mooie tijden.


(photo’s: http://joel.at.dlp.online.fr/dlp/)
Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com