Review: Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel

(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Disney’s Hotel New York werd omgevormd naar Disney’s Hotel New York The Art of Marvel en werd heropend in juni 2021. Bij de aankomst aan het hotel gaan de meeste mensen, behalve het naambord, weinig verschil zien. Het hotel ziet er aan de buitenkant nog altijd hetzelfde uit, je vindt er nog altijd de Amerikaanse taxi uit New York aan de ingang. Dit is duidelijk nog altijd Disney’s Hotel New York en geen Marvel hotel wat ook de bedoeling was van de Disney Imagineers. Maar eens je je eerste stappen binnen zet zie je bijna een volledig nieuw hotel.

https://youtu.be/tRAhzEQ4xRU

De publieke ruimtes (score 5/5 *****)

De publieke ruimtes zoals de inkomhal, de shop, de bars, restaurants zijn enorm veranderd. Enkel in het Convention Center en aan het zwembad kan je wel nog iets terugvinden die je aan het originele design van Disney’s Hotel New York doet denken. De vloeren, plafond, muren, ramen alles werd gestript en vervangen. In de lobby zie je als je goed kijkt de grote columns met Marvel superhelden die gevechtsklaar staan. Het hotel straalt onmiddellijk luxe uit. Als je graag alle Marvel art wilt bekijken kan je daarvan al een eerste activiteit in het hotel maken want echt overal vind je kunstwerken, zowel op de benedenverdieping als op alle etages van het hotel of zelfs tot in het Convention Center die vrij te bezoeken is. Je vindt er veel grote Marvel art die perfect dienst kunnen doen als achtergrond voor een mooie foto. Geen enkel hotel heeft zoveel te zien en te ontdekken als deze.

PixieDust.be

De merchandise shop (score 3/5 ***)

Disney’s Hotel New York had de kleinste shop van alle Disney Hotels en die is helaas niet veel groter geworden. De shop is nog altijd op dezelfde plaats als de vorige maar heeft nu wel allemaal merchandise van Marvel die perfect gethematiseerd is aan het thema van het hotel. Ze hebben er heel wat items die enkel in het hotel te vinden zijn en niet in de parken. Maar dit heeft ook een keerzijde, want hotelgasten die net voor ze vertrekken nog snel een echte souvenir van Disneyland Paris willen, gaan het in deze shop niet vinden en moeten terug even naar Disney Village, want een pluche van Mickey Mouse kan je hier niet kopen. Voor de fans daarentegen is het unieke karakter van de shop uiteraard wel weer leuk.

PixieDust.be

De kamer (score 4/5 ****)

De kamers zijn zeer aangenaam, ze tonen echt clean, ze voelen groot aan, ze hebben grote bedden en sommige kamers beschikken ook over een slaapbank waardoor je een extra salon hebt als je de slaapbank niet gebruikt. Er is voldoende opbergruimte om je bagage kwijt te kunnen, een grote koffer kan met alle gemak onder het bed geschoven worden. Er is een koffiemachine en waterkoker op de kamer aanwezig en een kluisje met een ingebouwd stopcontact. Er is ook een grote spiegel te vinden met een ingebouwde smart-tv die zelfs over een Chromecast beschikt. Je krijgt er ook een badjas en sloffen om te gebruiken om bijvoorbeeld naar het zwembad te gaan. De badkamer is uitgerust met ofwel een ligbad of een inloopdouche en een hangtoilet. Je hebt ook voldoende kussens en hebt ook een haardroger en strijkijzer in de kamer. Behalve de Marvel art aan de muur zijn de standaard kamers verder niet druk gethematiseerd waardoor de kamers misschien meer geschikt zijn voor volwassenen en zakenlui dan voor gezinnen met kinderen.

PixieDust.be

De bars (score 3/5 ***)

Er zijn verschillende bars te vinden in het hotel. Twee bars zijn voor alle publiek toegankelijk, één bar de “Empire State Club Lounge” is enkel beschikbaar voor gasten met een Club level kamer. Deze ruimte wordt ook gebruikt voor het ontbijt van deze gasten. De meest opmerkelijke bar is de Skyline Lounge waar je in een zeer moderne omgeving terecht komt met een strakke bar waar er cocktails gemaakt worden en met een groot scherm op de achtergrond waar je een aangepast skyline van New York te zien krijgt zoals in de Avengers films. Af en toe komt Spider Man of Iron Man voorbij vliegen. De vroegere bar in de originele versie van Hotel New York was eerder een piano/jazz bar en was door het gebruik van de kleuren en materialen iets gezelliger dan nu. Sinds de vernieuwing van het hotel is er nog een extra bar bijgekomen de Bleecker Street Lounge die ook als open ruimte dienst doet voor mensen die wachten op hun vertrek, deze bar beschikt ook over een terras met zicht op de vernieuwde tuin en Lake Disney. De drankjes en cocktails dat je in de bars kan krijgen zijn eerder aan de duurdere kant waardoor je het vaak bij één drankje zal houden.


De restaurants (score 4/5 ****)

Je hebt twee verschillende restaurants in het hotel. Je hebt het Downtown Restaurant die een buffet aanbiedt en je hebt een “table-service” restaurant, het Manhatten Restaurant. Beide restaurants hebben een volledig nieuw aanbod gekregen en dienen ook als ontbijtruimte ’s morgens. Het mooiste restaurant is zonder twijfel het grote ronde Manhatten Restaurant met een mooi luster in het midden geïnspireerd op Asgard uit de Thor films. In het Downtown restaurant is het buffet ingedeeld in een Chinees gedeelte, een Amerikaans en een Italiaans. Wij hebben momenteel enkel het Downtown Restaurant ervaren en vonden het ontzettend lekker. Zowel de voorgerechten, hoofdgerechten als desserts (sommige Marvel gethematiseerd) smaakten naar meer. Al is het wel leuker zitten in het Manhatten restaurant, waar wij enkel het ontbijt hebben ervaren, toch is het Downtown restaurant ook zeker een aanrader.


Het ontbijt (score 4/5 ****)

Het ontbijt hebben wij ervaren in het Manhatten restaurant, één van de twee restaurants die in het hotel te vinden zijn. Bij het ontbijt is er ontzettend veel keuze van koude en warme gerechten tot koffiekoeken en broodjes. In een Disney hotel gaan wij altijd op zoek naar gethematiseerd eten en kwamen daardoor bij de lekkere Captain Marvel pannenkoekjes met ahornsiroop. Er zijn ook veel verschillende drankjes te verkrijgen koffie met warme of koude melk, verschillende theesoorten en ook een keuze aan smoothies die voor je worden klaargemaakt. Kortom hier kom je niets te kort.


De activiteiten (score 4/5 ****)

Het hotel heeft best wat activiteiten als je even uit de Disney Parken wilt blijven. Je hebt er de standaard voorzieningen van een luxe hotel zoals een binnen-en buitenzwembad, een fitness ruimte en een sauna maar er is ook een basketbalveld. Ook alle Marvel art bekijken is al een activiteit op zich. Je kinderen kunnen activiteiten doen in de Marvel Design Studio, maar waar de gasten het meeste naar uitkijken is zeker en vast de Marvel Superheroes Station waar je op bepaalde momenten van de dag Spider Man kan ontmoeten. De Marvel Superheroes Station is alleen toegankelijk voor gasten van het hotel op vertoon van je kaartje van de kamer. Is Spider Man er niet dan kan je wel nog altijd zeer leuke foto’s nemen met de verschillende decors die opgebouwd zijn. Je kan je in de wereld wanen van oa. Thor, Spider Man en Doctor Strange. De kamer van Spider Man behoort tot onze favorieten waar een foto neemt in een kamer die ondersteboven gemaakt werd. Als je dan een foto neemt en je draait hem om hang je precies zoals Spider Man aan het plafond. Dit is een absolute aanrader en zorgt voor fantastische foto’s van je verblijf in Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel.

Het enige wat we missen in het hotel zijn meerdere Marvel figuren. Ook al kan je tijdens bepaalde momenten Spider Man ontmoeten in het Superheroes Station, het blijft ook maar bij Spider Man. Verwacht niet dat je in de gangen van het hotel ook Loki, Thor of Captain America zal tegenkomen. Er is ook geen Marvel character diner in de restaurants waar je alle Marvel helden tussen de maaltijden door kan ontmoeten. Misschien dat dit wel nog in toekomst toegevoegd zal worden, aangezien ze dit voor de renovatie al eens getest hebben.

Conclusie (score 3,8/5)

Een verblijf in Disney’s Hotel New York is zeker aangenaam en geen slechte keuze. Voor wij als Disney & Marvel fans had de Marvel thematisatie nog meer doorgetrokken mogen worden naar de kamers, maar we begrijpen dat niet iedereen van die mening is en dat er voor een tussenweg gekozen werd. Dus ook gasten die weinig interesse hebben in Marvel gaan het hier zeker naar hun zin hebben want bovenal is het hotel een mooi luxe hotel met alle comfort, lekker eten en veel voorzieningen waar je waarschijnlijk niet eens de tijd zal hebben om het allemaal te ervaren. Net naast Disney Village gelegen is het ook één van de betere liggingen in het Resort (na het Disneyland Hotel uiteraard).

Video🇪🇺 Shop on ShopDisney (EU): https://bit.ly/37BrrJf

🇫🇷 Shop on ShopDisney (FR): https://bit.ly/36kwkFP

🇬🇧 Shop on ShopDisney (UK): http://bit.ly/36zR0Ik


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com