✅ Review: Eerste New Year’s Eve Party in Disneyland Paris ??

Vorige week was het zover, de allereerste New Year’s Eve Party in het Disneyland Park. Voorgaande jaren was het park gewoon geopend voor alle gasten. Deze keer had je een speciaal ticket nodig om de avond in het Disneyland Park door te brengen.


Tijdens de avond was er heel wat entertainment te zien, speciale Disney Characters, een groot vuurwerk om het nieuwe jaar te verwelkomen en natuurlijk het hoogtepunt van de avond de grootste parade ooit in Disneyland Paris.


Gasten die enkel voor de party een ticket hadden konden in de vroege avond een armbandje gaan halen om zo het park in te kunnen, die werden via de backstage van Main Street USA naar Discoveryland begeleid terwijl de gasten die na Illuminations het park moesten verlaten via Main Street USA naar de uitgang gingen.


Gasten die een dagticket of een jaarpas Infinity (of nog een oude Dream) en ook een ticket voor de New Year’s Eve Party hadden, konden hun armbandje al de hele dag afhalen aan het Main Street Station waardoor die gewoon in het park konden blijven. Er werd hevig gecontroleerd door een leger Cast Members die constant vroegen om je armbandje te tonen. Net voor de start van de grote parade werden nog enkele gasten naar buiten begeleid die geen armbandje hadden.


De avond was vooral ook een avond van wachten. Er was veel entertainment in zijn totaal, maar slechts enkele shows waren exclusief voor deze avond, andere shows zoals de Frozen Sing Along of Mickey’s Christmas Big Band waren dezelfde shows als tijdens de dag. Het was dus geen verrassing dat iedereen die exclusieve entertainment wilde zien waardoor er te veel volk was op telkens dezelfde plaatsen.


De grote parade begon om 20u30, maar om al een perfecte plaats te hebben op Town Square met zicht op Main Street USA en het Kasteel mocht je al om 18u30 je plaatsje gaan innemen, een wachttijd dus van 2u.


De parade zelf duurde behoorlijk langer dan een gewone parade, toen de eerste paradewagen op Town Square terug backstage reed was de laatste wagen nog lang niet in Fantastyland bij de start van de parade. De muziek was een aanéénschakeling van oude parade liedjes zoals “Magic Everywhere” van de 20ste Verjaardag of “All Around the World” van Disney’s Imaginations Parade uit 2000. Deze loop van oude liedjes die constant werd herhaald duurde misschien iets te lang en paste ook totaal niet met wat je op dit moment zag in de parade waardoor het soms wat raar was. Zeker bij het voorbijkomen van het Halloween- of Kerstthema. De parade was niet echt samenhanged maar eerder een verzameling van alle thema’s en paradewagens bij elkaar.De parade had zeer leuke momenten met enkele uitzonderelijke Disney Characters uit Zootopia of UP, maar vooral de opwachting van de echte Lightning McQueen was een fantastische verrassing. Helaas was de finale van de parade niet het hoogtepunt, en ging het naar het einde toe wat naar beneden. Het laatste deel van de parade was gewoon de volledige Disney Stars On Parade maar dan bijna zonder dansers of Disney Characters die tussen de wagens liepen waardoor het allemaal wat leeg leek. De parade komt ook minder tot zijn recht zonder zijn eigen soundtrack.


Na de parade kon men andere shows gaan bekijken, attracties doen of opnieuw gaan wachten voor een foto met één van de Disney figuren, vooral Jake The Pirate en Louis uit Princess and the Frog waren hier de meest speciale gasten met bijbehorende lange wachtrijen.


Om een goed plaatsje te hebben voor het vuurwerk om middernacht moest je zeker een uur of langer je plaats gaan innemen op Central Plaza waardoor opnieuw veel kostbare tijd van de New Year’s Eve party verloren ging in wachten.


Dichter bij middernacht gingen dan nog eens vele attracties in Fantasyland dicht voor het vuurwerk, alsook Pirates of the Carribbean die toch héél wat gasten kan verwerken. En daarbij stond Phantom Manor dan nog eens een groot deel van de avond in panne. Veel mensen liepen daardoor wat verloren of zaten en lagen letterlijk op de grond van de Arcades in Main Street USA wachtend op middernacht. Ook aan een maaltijd geraken was voor veel mensen niet eenvoudig met lange wachtrijen aan de Counter Service restaurants, vele andere restaurants waren volledig volzet voor de Oudejaarsavond menu’s die al lang op voorhand gereserveerd moesten worden.


Om middernacht kwam de massa samen op Central Plaza voor het vuurwerk. Het spektakel had zeer leuke effecten zoals vuurwerk in de vorm van hartjes of een waaier van vuurwerk die van net achter het kasteel kwam. Er waren geen projecties zoals we hebben van Disney Dreams of Disney Illuminations maar dat was ook niet nodig. Het was ontzettend aangenaam nog eens een vuurwerkshow te zien zonder al die projecties en verhalen, gewoon leuke muziek en vuurwerk.


De muziek die werd gebruikt was deze van de openingsshow op 12 April 2017 tijdens de Big Celebration Day ter aanleiding van de 25ste verjaardag van het Disneyland Park. De muziek bracht ons naar alle landen van het Disneyland Park van Main Street USA, naar Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland om af te sluiten met het themalied van 25 jaar Disneyland Paris.


Daarna verlieten vele mensen het park of kon je nog het eerste uur van nieuwe jaar doorbrengen in Discoveryland met Goofy’s Dance Party.In 2017 waren er twee betaalde thema avonden in het Disneyland Park. De Halloween Party en de New Year’s Eve Party, waarvan de Halloween Party beter is. Tijdens de Halloween Party zijn er meer speciale shows die enkel deze avond te zien zijn en is er ook meer straatanimatie in het park te vinden waardoor de massa gasten meer verspreid worden in het park waardoor het minder druk voelt. Ook is er geen vuurwerk op de Halloween Party waardoor Fantasyland niet vroeger hoeft te sluiten en waardoor mensen minder verveeld rondlopen. De Halloween Party is ook nog eens goedkoper dan de New Year’s Eve party.


 Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com