Review: New StayCity hotel nabij Disneyland Paris

Onlangs opende een volledig nieuw hotel zijn deuren nabij Disneyland Paris. Het hotel is net naast Golf Disneyland Paris en het Marriott Village Resort die daar al jaren te vinden is.

Om onze kennis van Disneyland Paris en de omgeving up-to-date te houden gingen wij het nieuwe hotel gaan ontdekken.

We kwamen in het hotel aan, na een dag in de Disney Parken. Het was al donker want we hadden ook nog naar Disney Illuminations blijven kijken. Ik wist waar het hotel lag en kon er bijna blindelings naar toe rijden, dat dacht ik. Het hotel is zeer moeilijk te vinden, zeker in het donker. Want vanop de weg, nabij het hotel, staat geen enkele wegwijzer om te ingang te tonen. Je moet de oprit van Marriott Village oprijden om dan plots de ingang van StayCity aan uw rechterkant te zien.

PixieDust.be
View from room / Zicht vanuit de kamer

De ingang was volledig donker en ook de parking die aan de straatkant ligt was niet verlicht. Nadat de auto te hebben geparkeerd was het zoeken naar de ingang en de receptie van het hotel, hier was er opnieuw geen enkel bordje om te richting te tonen naar de ingang. Na even zoeken in het donker hadden we toch eindelijk die ingang gevonden.

De aankomst bij de receptie was nogal een warboel. Links stond iemand van het personeel bij machines om uw check-in zelf te doen en die wou ons daarin begeleiden. We moesten onze naam ingeven op de touchscreen waarna onze reservatie op het scherm stond, maar volgens het automaat moesten we nog onze nacht betalen terwijl die al van thuis uit voor ons vertrek betaald was. Het personeelslid verstond er niets van en dus moesten we toch naar de receptie om op de klassieke manier in te checken.

Onze nacht was al betaald, maar zoals bij alle andere hotels daar in de buurt moesten we wel nog onze “city-tax” betalen. Betalen met een Maestro kaart ging niet want die werden niet aanvaard, gelukkig hadden we nog andere kaarten bij ons. Met een Mastercard ging het dan wel.

Richting de liften was enorm lawaaierig omdat de “Kids Zone” net naast de liften is en daar waren kinderen aan het spelen. Gelukkig konden wij op ons verdiep daar niets meer van horen.

PixieDust.be
Coffee in the room / Koffie in de kamer

In de gangen viel het op dat er voor zwart gekozen was als kleur van de deuren, een totaal verkeerde keuze zo blijkt. Want in de hele gang kon je op alle deuren vingers en handen zien staan wat een zeer vuile indruk gaf.

Eens aangekomen in de kamer viel het op dat die zeer ruim was, het was een hoekkamer, dus misschien was die groter dan een gewone kamer. Er was een keukentje in de kamer, een badkamer met WC, een tafeltje met stoelen, een bed, kleerkast en twee zetels die omgevormd kunnen worden in bedden. We hadden twee ramen en ook zicht op de binnentuin met zwembad.

PixieDust.be
The garden & outdoor swimming pool at night / De tuin met openluchtzwembad in het donker

Toen we nog maar net in de kamer waren hoorden we grote dikke vliegen die voor de nodige geluidseffecten zorgden en daarnaast hadden we ook nog een mug gezien, het was dus eerst even insecten vangen met de kussens die we op het bed konden vinden. En terwijl we dit deden ontdekten we ook nog haren op het bed. De eerste indruk van de kamer was gemaakt en die was alles behalve goed.

PixieDust.be
Catching insects / Insecten vangen

De kamers zijn kaal en niet gezellig. Het bed is groot genoeg en ook vooral zeer hoog, veel mensen gaan hier misschien toch minder makkelijk inkunnen, zeker ook oudere mensen. Het bed staat tegen de muur, er nochtans plaats genoeg in de kamer. Wie aan de kant van de muur slaapt moet nogal lenig zijn om in het bed te kunnen en moet ook ’s nachts hopelijk niet naar het toilet.

 

Zowel de verwarming als de airco hebben we getest en werkte goed en was ook makkelijk in te stellen. Het WIFI paswoord vonden wij niet op de kamer en werd ons ook niet medegedeeld bij het in-checken. We hebben terug naar de receptie moeten gaan om uiteindelijk in de kamer op de WIFI te kunnen. Op de smartphone werkte de WIFI behoorlijk, we hebben niet getest hoe de WIFI snelheid was op PC.

PixieDust.be
The bed against the wall / Het bed tegen de muur

We hadden geen ontbijt bijgeboekt en omdat het al behoorlijk laat was hebben we ook het restaurant of de bar niet bezocht, maar die was net naast de luidruchtige Kids Zone.

Onze ervaring bij dit nieuwe hotel was dus niet super. Maar dit was voornamelijk te danken aan het feit dat het hotel nog maar net open is en dat alles nog niet helemaal soepel verloopt. Pluspunt bij dit hotel is zeker het buitenzembad, iets wat weinig hotels in de buurt hebben. Met de jaarlijkse hittegolven kan dit in de zomer zeker voor een aangename verkoeling zorgen.

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be
Insects in the room / Insecten on de kamer
PixieDust.be
Hair in the bed / Haar in het bed

De nacht die wij geboekt hadden was 100 euro zonder ontbijt, en dat vonden wij qua prijs/kwaliteit zeker te hoog. In de zomerperiode wanneer je ook van de tuin en openluchtzwembad kan genieten kan dit misschien wel een mooie prijs zijn, maar nu zeker niet.

Als we nog eens dit hotel gaan bezoeken dan zal dit afhangen van de prijs. Als het telkens boven de 100 euro is voor 1 nacht, gaan wij opteren voor een ander hotel.

 


 

PixieDust.be
Kitchen / Keukentje. Tv in the kitchen instead of closer to the bed. Tv in de keuken ipv dichter bij het bed.

 

PixieDust.be

 

PixieDust.be

 

PixieDust.be

 

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com