Review: Silver Spur Steakhouse at Disneyland Park

(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Silver Spur Steakhouse heropende opnieuw vorige week met een nieuwe menu en wij zijn het gaan uittesten.

Het restaurant met tafelbediening Silver Spur Steakhouse, niet te verwarren met het restaurant Steakhouse in Disney Village, kan je vinden in Frontierland in het Disneyland Park nabij de attractie Phantom Manor en rechtover de instapzone van de Riverboats.

Ontvangst: 5/5

We hadden enkele dagen op voorhand een tafel gereserveerd en na vertoon van onze reservatie kregen we zonder lang wachten een tafeltje aangewezen en al snel merkte een cast member onze jaarpassen op en nam ze mee voor een gratis alcoholvrije cocktail (Infinity).

We kregen een leuke tafel aan de rand van het restaurant op het verhoogde platform waardoor we een mooie overview hadden over de rest van de zaal.

PixieDust.be

Bediening: 2/5

Op tafel lagen geen menu kaarten, wel was er een QR code naar de menu van het restaurant in de Disneyland Paris app. Bij het opnemen van de bestelling keek de ober aandachtig mee alsof hij zelf niet helemaal op de hoogte was van het aanbod, iets later na het opnemen van de bestelling kwam dezelfde ober nogmaals 2x keer vragen naar de naam van één van de desserts die we hadden bestelt, daarna kwam er ook nog een collega nog eens hetzelfde vragen. Het was blijkbaar een bijzondere opgave om onze bestelling om te schrijven of door te geven.

De snelheid van de bediening was zeer aangenaam zo kregen we de gerechten niet te snel achter elkaar en moesten we ook niet te lang wachten. Net zoals in andere restaurants merkten we dat verschillende medewerkers het iets moeilijker hebben met het bedienen van de mensen in het Engels, zo had onze ober het soms wat lastig om volledig te begrijpen wat we vroegen. Bij onze bestelde hoofdgerechten was er één gerecht een steak waarbij een saus naar keuze was inbegrepen, die werd ons niet gevraagd waardoor bij later zelf nog vroegen als het mogelijk was om toch pepersaus te krijgen, even later kwam de ober terug met een zakje peper om te strooien en was duidelijk niet op de hoogte dat er pepersaus bestond voor op het vlees. Onze ober ging daarna pepersaus halen in de keuken maar die bleek dan niet verkrijgbaar ondanks het op de menu stond.

Bij het afrekenen was er ook verwarring ontstaan over de drank, als die nu wel of niet inbegrepen was. Volgens de Disneyland Paris app zouden we 40€ betalen voor een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en een inbegrepen drankje. Volgens de ober van onze tafel was dat enkel voor mensen met een “Magic Pass” (die niet het verschil wist tussen een jaarpas en een magic pass van hotelgasten) waarmee de ober verwees naar de gratis “Infinity Pass” cocktail en wisten we onmiddellijk dat zijn verhaal niet helemaal klopte.

Gelukkig was de manager van het restaurant in de buurt en vertelde ons dat de inbegrepen drank een fout was in de Disneyland Paris app en excuseerde haar voor het misverstand en bevestigde ons dat de fout al reeds was doorgegeven. Achteraf kregen we een terugbetaling van onze drankjes.

Aanbod: 3/5

PixieDust.be

Volwassen mensen kunnen gerechten kiezen van het Sheriff’s menu, een voorgerecht, hoofdgerecht (en een dessert). Voor iedere gang zijn er 5 verschillende keuzes wat best wel een uitgebreid aanbod is. Er zijn zelfs enkele vegan opties beschikbaar op de menu.

Enkele gerechten op de kaart deden ons ook herinneren aan Cowboy Cookout Barbecue en The Lucky Nugget, enkele quick service restaurants die te vinden zijn in Frontierland, maar passen wel goed in het Cowboy thema van Frontierland.

Voorgerechten:

Als voorgerecht namen wij de Cowboy Platter een pan met allerlei kleine hapjes en de Silver Salad. De Cowboy Platter was precies samenraapsel van Last Chance Cafe en Fuente Del Oro met Doritos Chips, chicken wings, uienringen, quesadilla en één jalapeno.

De Silver Salad was een salade met kip, ei, ham, spek, avocado, emmental kaas, tomaat, Roquefort kaas en een ranch dressing. Persoonlijk was ik geen fan van de Roquefort kaas in de salade, maar smaken verschillen natuurlijk.

Hoofdgerechten:

Eén van de specialiteiten van de Steakhouse zou uiteraard de steak moeten zijn en de steak was inderdaad zeer lekker. Toen we hier voor laatst waren in 2019 kregen we wel frietjes en nu enkel een paar halve patatjes, de maïskolf was wel een stuk groter geworden. De dag dat wij er waren was er dus geen pepersaus voor bij de steak, wat normaal wel tot één van de mogelijkheden behoord.

Het gerecht met de BBQ spareribs kwam ook met enkele halve patatjes, een maïskolf en boontjes. Persoonlijk hebben we liever de spareribs van The Lucky Nugget met frietjes, uienringen en iets meer BBQ saus.

Desserts:

Vooral het Woody’s Sweet Sensation dessert was de ster van onze lunch en daar waren we positief verrast over, waarschijnlijk omdat we niet altijd de hoogste verwachtingen hebben over de thematisering van de desserts. Het soezentaartje was gevuld met popcorn en gearomatiseerde room. De cowboy treat was gewoon een vanille-ijs met stukjes brownie en chocolade saus, niet echt een uniek dessert maar wel altijd een veilige keuze.

Thematisatie: 3/5

Het restaurant is gethematiseerd naar het Wilde Westen, een thema dat veel terug te vinden is in Disneyland Paris zoals in The Lucky Nugget Saloon, Cowboy Cookout Barbecue en Disney’s Hotel Cheyenne (Chuck Wagon). Gelukkig heeft elk restaurant wel zijn eigen identiteit.

Het had wel leuk geweest had het restaurant ook iets in het thema van Phantom Manor zou hebben, de attractie is er tenslotte net naast gelegen.

PixieDust.be

Prijs / Kwaliteit: 3/5

Ik was best geschrokken dat veel mensen de prijs van het driegangenmenu (40€) te duur vonden op onze sociale kanalen. We zijn er hard van overtuigd dat we ook buiten Disney zo een prijzen zouden betalen voor een driegangenmenu. We zijn soms vaker geschrokken van de prijzen in Disney Village voor een simpel broodje bij Earl of Sandwich of in het populaire Rainforest Cafe wat we ook duur vinden voor wat we daar krijgen.

Uiteraard is het wel spijtig dat er geen drankje inbegrepen was in de prijs wat wel aangegeven was in de Disneyland Paris App. Een manager van het restaurant had beslist om een geld teruggave te doen van onze drank (5€ voor een cola) door de fout in de app.

Eindbeoordeling

Achteraf gezien waren we blij om nog eens te hebben gegeten in dit restaurant en de nieuwe menu uitgetest te hebben. Misschien dat we in de nabije toekomst nog eens hier komen eten voor de goedkopere menu (zonder dessert).

TIP: Voor mensen die graag liever niet lang tafelen raden wij het quick service restaurant Cowboy Cookout Barbecue aan achteraan in Frontierland.

Totaal beoordeling: 3 / 5Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com