Staking dreigt in Disneyland Paris


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Afgelopen woensdag is er bij het verplegend personeel in Disneyland Paris een staking ontstaan. Acht van de twaalf verplegers die op die dag moesten werken legden het werk neer. Ze protesteren tegen een verandering in het werktempo.

Deze week, in het midden van het zomerseizoen, werd net op tijd een staking opgelost bij de medewerkers van de gezondheidsdienst. Als zo’n staking zou blijven duren dan kan het de werking van de parken verstoren aangezien het sinds opening verplicht is om een minimum aantal medewerkers van deze dienst aan het werk te hebben om te kunnen openen.

Volgens de vakbonden moest Disneyland Paris vorige woensdag dringend brandweerlieden mobiliseren om de activiteiten van de parken te kunnen voortzetten. Ze waren gezakt onder het aantal verpleegkundigen dat essentieel is om open te kunnen blijven.

Die dag verklaarden acht verpleegsters zich stakers van de twaalf die verondersteld werden te werken, terwijl het minimumaantal vijf mensen is. “Door interne organisatorische maatregelen kunnen we tegemoetkomen aan de behoeften voorzien in het veiligheidsrapport”, stelt het bedrijf, dat ook 200 brandweerlieden in dienst heeft, niettemin gerust.

“Als er niet genoeg brandweermannen of zorgpersoneel is, kunnen we het park niet openhouden, we zijn verplicht te sluiten”, stelt een vakbondsman van de CFDT. “Er is een reëel risico. Het bedrijf wilde een beroep doen op externe interims, maar er is zo’n tekort aan verpleegkundigen dat het ingewikkeld wordt”.

De reden van de onrust is de verandering in de werkplanning. Tot 2021 kregen het zorgpersoneel elke 15 dagen vijf opeenvolgende vrije dagen. Vanaf nu is hun cyclus meer gespreid.


🇪🇺 Shop on ShopDisney (EU): https://bit.ly/37BrrJf

🇫🇷 Shop on ShopDisney (FR): https://bit.ly/36kwkFP

🇬🇧 Shop on ShopDisney (UK): http://bit.ly/36zR0Ik


One thought on “Staking dreigt in Disneyland Paris

  1. Oei ,Overal is het werk tempo en of regime verandert hoe dat komt mag joost weten.
    Kan ze ergens wel een beetje begrijpen.😢😢

Comments are closed.

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com