Star Wars in Disneyland Paris: Waar is de Force gebleven?


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Star Wars in Disneyland Paris:

Toen de voormalige CEO van de Walt Disney Company Bob Iger het bedrijf Lucas Film overnam in 2012, kwamen er grote merken naar de Mouse House zoals Star Wars & Indiana Jones. George Lucas, de oprichter van Lucas Film en dus ook Star Wars, heeft altijd samengewerkt met Disney om op die manier Star Wars in de Disney Parken te krijgen en zo Star Tours te creëren. Voor vele bezoekers van de Disney Parken was de aanwezigheid van Star Wars daardoor eigenlijk iets die zeer vertrouwd voelde in tegenstelling tot die andere grote franchise “Marvel”, waardoor het in het begin onwennig was om Marvel thema’s in de Disney Parken te zien.

Met de aankoop van Star Wars door Disney, moest Star Wars uiteraard geld in het laatje brengen. Niet alleen door films of series te maken maar ook via de parken. Vooral de Amerikaanse Parken en Disneyland Paris begonnen volop in te zetten op Star Wars en creëerden gethematiseerde events of begonnen met het ontwerpen van attracties. In Disneyland & Walt Disney World resulteerde dit in de bouw van Star Wars Galaxy’s Edge, maar in Disneyland Paris vertaalde zich dat echter meer in gethematiseerde events en seizoenen.

Star Wars in Disneyland Paris
TIE Fighter in Studio 1 (2018)

Succesvolle Star Wars seizoenen in het Walt Disney Park

Naar het voorbeeld van de vroegere Star Wars weekends in Disney’s Hollywood Studios, werden er in Disneyland Paris seizoenen gemaakt. De eerste was “Star Wars: Season of the Force” en werd gebruikt om de meest kalme maanden aan het begin van het jaar op te vullen en met succes. Het Star Wars seizoen was een hit. Er was niet alleen entertainment tijdens de dag, ook een grote avondshow met projecties op de Tower of Terror zorgde voor een dagelijkse grote finale op de Production Courtyard in het Walt Disney Studios Park.

Het Star Wars seizoen werd enkele jaren na elkaar herhaald, kreeg zelfs een andere naam “Star Wars Legends of the Force”, maar de inhoud bleef nagenoeg hetzelfde. Het Star Wars seizoen werd wel wat groter, zo werden er extra decoraties toegevoegd in 2018, met een grote X-wing in Studio 1 en zelf de TIE Fighter van Darth Vader. Ook in de rest van het Walt Disney Studios Park werden er nog enkele minder bekende Star Wars voertuigen geplaatst. Ook de “food & beverage” afdeling van Disneyland Paris werkte aan het seizoen mee en zo kwam er een heel assortiment gethematiseerde Star Wars snacks en menu opties.

De dag in het Walt Disney Studios Park werd dan weer gevuld met Star Wars shows op het grote podium op de Production Courtyard en een parade van Stormtroopers in de First Order March. Al dat entertainment zorgde er ook voor dat je enorm veel personages uit Star Wars kon zien zoals: Kylo Ren, Darth Maul, Darth Vader, R2D2, C3PO, BB8, Captain Phasma, Chewbacca,…

PixieDust.be
Gethematiseerde Star Wars snacks

Star Wars uitbreiding op de helling

Tijdens deze succesvolle Star Wars periodes in Disneyland Paris werd de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park aangekondigd waar Star Wars opnieuw een groot aandeel kreeg. Een nieuw themagebied in het Walt Disney Studios Park volledig op Star Wars gebaseerd.

Maar toen kwam 2020, het jaar starte goed met opnieuw een editie van het Star Wars seizoen in het Walt Disney Studios Park en toen ook een Frozen seizoen in het Disneyland Park. Beide seizoenen kwamen abrupt tot een einde toen Disneyland Paris moest sluiten door Covid.

PixieDust.be
Grote Star Wars avondshow als finale op de Production Courtyard

Marvel duwt Star Wars in Disneyland Paris naar de achtergrond

Sindsdien lijkt Star Wars helemaal vergeten in Disneyland Paris, alleen tijdens de heropeningsperiode kregen we nog wat selfie spots in Videopolis met Star Wars figuren. Alleen Star Tours is er uiteraard nog altijd alsook Star Wars HyperSpace Mountain. En Darth Vader ontmoet nog altijd gasten ontmoet in Starport.

Maar behalve Darth Vader zien we geen andere personages en is er geen Star Wars entertainment meer. Vooral in de Studios is dit zeer goed merkbaar. In dit park wilt Disney vooral inzetten om de merken: Disney, Pixar, Stars Wars en Marvel. Maar vooral Stars Wars is diegene die nu ontbreekt. Door de opening van Avengers Campus is er precies geen plaats meer voor Star Wars en moet alles nu inééns in het teken van Marvel staan. Een hotel, een themagebied, snacks, … Nochtans zou het niet verkeerd zijn om nog meer aanwezigheid van Star Wars te blijven zien in het Walt Disney Studios Park, zeker in een park met “STUDIOS” in de naam.

PixieDust.be
Captain Phasma met haar stormtroopers in het Walt Disney Studios Park

Sombere toekomst voor Star Wars in Disneyland Paris

En het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen. Star Wars wordt helemaal naar de achtergrond verplaatst, er zijn geen Star Wars seizoenen meer aangekondigd voor de toekomst. En zelfs het grote themagebied in het Walt Disney Studios Park die gebouwd ging worden staat op de helling om vervangen te worden door eventueel een ander thema. De toekomst in het Walt Disney Studios Park is nu vooral gericht op klassieke Disney animatie met de nieuwe promenade en Frozen met een eigen themagebied en natuurlijk het verder promoten van het onlangs geopende Avengers Campus.

Star Wars in Disneyland Paris verdwenen naar een Galaxy Far Far Away

In tegenstelling tot Disneyland en Walt Disney World waar Star Wars wel nog een grote aanwezigheid heeft met Star Wars Galaxy’s Edge, de Galactic Starcruiser en binnenkort de Mandalorian en Grogu (Baby Yoda) als personage in het park, zijn de Star Wars helden in Disneyland Paris echt terug naar een Galaxy Far Far Away.


🇪🇺 Shop on ShopDisney (EU): https://bit.ly/37BrrJf

🇫🇷 Shop on ShopDisney (FR): https://bit.ly/36kwkFP

🇬🇧 Shop on ShopDisney (UK): http://bit.ly/36zR0Ik


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com