Disneyland Paris onderzoekt duurdere en aangepaste Jaarpassen

Er was enkele jaren geleden al eerder aangekondigd door de voormalige CEO van Disneyland Paris Philippe Gas dat een vernieuwing van alle jaarpassen in de maak was.

Fansite ED92 meldt dat een extern onderzoeksbureau vragenlijsten naar jaarpashouders heeft gestuurd met zeer opmerkelijke vragen. De jaarpashouders brengen op jaarbasis gemiddeld slechts 1 euro per dag in het laatje, waardoor het uiteindelijk geld zal kosten aan het bedrijf dan nog op te brengen.

Dat de jaarpassen voor Disneyland Paris aan de goedkope kant waren zal niemand ontkennen. Iets meer dan 200 euro voor een volledig jaar, en bij vernieuwing nog eens 6 maanden gratis, is echt een kleine kost voor zo’n Resort met 2 parken en de kortingen die men ontvangt in de shops & restaurants en natuurlijk de gratis parking. Als je dit vergelijkt met andere Europese spelers zoals Europapark 185 euro zonder parking en Efteling ook rond de 200 euro is het niet onlogisch dat Disneyland Paris zijn prijzen wilt verhogen.

Maar de vraag is met hoeveel. Volgens het onderzoek dat momenteel aan de gang is zijn er prijzen te zien van 499 euro tot boven de 500 euro voor de duurste jaarpas. Daarbij denken ze ook over de verschillende opties die inbegrepen zijn bij een jaarpas zoals de gebruikelijke kortingen bij restaurants en shops zoals nu het geval is, maar ook over een dichtere VIP parking of enkel nog korting bij restaurants waar er tafelbediening is of buffet. Eventueel het reserveren van fastpassen, verhoging van 10 naar 15% bij restaurants, gereserveerde VIP plaatsen voor shows & avondspektakels….enz de mogelijkheden zijn zeer uitéénlopend.

Er is ook het idee om een soort puntensysteem in te voeren die je dan terug in het Resort kan inwisselen.

Bv: een bezoek tijdens de week krijg je 30 punten, tijdens het weekend 10 punten, per euro dat je spendeert in een shop of restaurant krijg je 1 punt, vernieuwing van je jaarpas 100 punten, ….

Deze punten kan je dan weer inwisselen voor bijvoorbeeld: extra fastpass voor 100 punten, een vieruurtje in een counter service restaurant 60 punten, een 15 euro waardebon voor de shops voor 200 punten, …

21bb56_600c2bd990f545318abeb64733ea9559~mv2

Met een vernieuwd jaarpassensysteem met prijzen tot rond de 500 euro is het afwachten wat het effect zal zijn onder vele fans die momenteel een jaarpas hebben. Een gezin van 4 zal al vlug 2000 euro moeten betalen voor een jaar magie en ik denk niet dat het Europese publiek daar klaar voor is.

Het is ook nog niet zeker in hoeverre dit allemaal realiteit zal worden aangezien dit om een onderzoek gaat, maar dat er iets zal veranderen en dat de prijzen gaan stijgen is zeker. Sinds het Amerikaanse moederbedrijf bijna het volledige beheer van Euro Disney SCA terug in handen heeft na de herstructurering was het een kwestie van tijd voordat deze prijzen gingen stijgen, maar ook kwalitatief zie ik het in de komende jaren omhoog gaan.

5 thoughts on “Disneyland Paris onderzoekt duurdere en aangepaste Jaarpassen

 1. Als die prijzen van hier boven gaan kloppen moeten ze in Parijs toch heel magisch uit de hoek gaan komen.
  Hopelijk gaan ze eens aan de Classic en de studenten kaarten stevig sleutelen en de anderen passen een kleineren verhoging geven.
  Het gaat een moeilijke beslissing worden als Student en Fan dan.
  Ik ga toch volgende week voor de zekerheid mijn bestaande kaart verlengen.

 2. Ik denk ook niet dat deze prijzen voor een europees park zal werken! Als ik bij mij kijk zou dit ineens 2000 € worden. Vermoed dat ik ook eens ga kijken voor nu nog jaarpassen te kopen!

 3. Ik denk ook dat deze prijzen niet voor europees park zal werken. Probeer dit nog maar eens te betalen voor een groot gezin zoals wij met vijf personen.
  Zeker weten dat veel personen gaan afhaken dan. Dit gaat zeker minder bezoekers opleveren.

 4. Dit zijn nou echt weer magische prijzen voor Disneyland.
  Ik denk dat heel veel Nederlandse gezinnen dan afhaken ,en ergens anders naar toe gaan met wel betaalde prijzen.
  Dit gaat Disney zeker de kop kosten.
  Laten ze eerst wifi in het park installeren,om daarna de prijzen iets aan te passen.

Comments are closed.

Chinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianJapaneseSpanish
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com