Vertrekken er binnenkort honderden Cast-Members vrijwillig?

Afgelopen vrijdag begonnen de onderhandelingen tussen de directie van Euro Disney en de vakbonden over een collectieve contractbreuk. Het zou om honderden medewerkers moeten gaan, ook die van de shows.

Om hoeveel Cast-Members het zal gaan is niet duidelijk, er circuleren cijfers van 400 tot 1000 medewerkers. De onderhandelingen zouden enkele weken of zelfs maanden kunnen duren tussen het management van Euro Disney en de vakbonden die Euro Disney vertegenwoordigen.

PixieDust.be

Dit is de eerste keer dat dit gebeurt in het 28-jarig bestaan ​​van het pretpark, de hotels en restaurants, waar 14.620 medewerkers werken met een vast contract. De bestemming zag zijn hoop om tijdens de kerstvakantie open te gaan vorige dinsdag in rook opgaan na de toespraak van de Franse president Emmanuel Macron.

Het is nu wachten tot in ieder geval 12 februari voor een heropening van Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Na de eerste sluiting van 13 maart tot en met 15 juli loopt de tweede dus van 29 oktober tot half februari.

Gedurende die tijd staat het lot van honderden werknemers op het spel. Geconfronteerd met een groeiende vraag naar conventionele pauzes sinds de zomer, heeft Disneyland Paris besloten om “met werknemersvertegenwoordigers een ondersteuningsplan te bespreken waardoor werknemers die getroffen zijn kunnen worden overgeplaatst naar andere banen.Kunstenaars, stuntmannen, werknemers die bijna met pensioen gaan

Aan de frontlinie, de medewerkers en artiesten van de shows. Met de annulering van parades en het uitstellen van shows van The Lion King & Jungle Book, hebben velen al maanden niet gewerkt. De Wild West Show en de Stunt Show stoppen zelfs voorgoed.

“Ons showprogramma vormt de kern van de verwachtingen van onze bezoekers. Iedereen komt om de meeslepende ervaringen te beleven, voegt Natacha Rafalski eraan toe. Maar er is iets waar we rekening mee moeten houden: dat is dat de eisen van onze consumenten veranderen. Daarom moeten we proactief en wendbaar zijn om te anticiperen en hun verwachtingen te overtreffen. “

“Van de 350 werknemers die bij de shows betrokken waren, betreft de grootste zorg de poppenspelers van de Lucky Nugget, de muzikanten, de straatartiesten en de stuntmannen van de Stuntshow en de Wild West Show. Ze vertegenwoordigen 60% van het totaal. Er is een herindelingsfaciliteit voor 40% van de werknemers in catering of reserveringen ”, zegt Djamila Ouaz, personeelsvertegenwoordiger voor de CFDT.

PixieDust.be

Er zouden ook contacten worden gelegd met Parc Astérix of Puy du Fou voor een eventuele herindeling van werknemers, alsook voor de overdracht van dieren, zoals de paarden van de Wild West Show.Naast de shows heeft het management ook mensen geïdentificeerd die bijna met pensioen gaan, die kunnen op vrijwillige basis vroeger in pensioen gaan of toch blijven.

Het bedrijf wil de mogelijkheid bieden aan de Cast Members die willen profiteren van deze pauze om een omscholing op eigen initiatief te beginnen. Ook aan mensen die aan het einde van het loopbaar zijn wordt er gevraagd om te vertrekken, als ze niet willen vertrekken kunnen ze blijven en wordt er een omscholing aangeboden en een herindeling van hun job.Bron: Le Parisien

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com