Walt Disney Company waarschijnlijk binnenkort eigenaar van 21st Century Fox

The Walt Disney Company wordt waarschijnlijk heel binnenkort eigenaar van “21st Century Fox”. Met de grote Hollywood filmstudio “20th Century Fox” dat iedereen wel kent van zijn intro voordat een film begint. Met alweer een grote overname voor Disney in Hollywoodland zou The Walt Disney Company wel eens de belangrijkste speler en meest dominante speler in Hollywood kunnen worden.


Na het overnemen van Pixar Animation Studios, Lucas (Star Wars) & Marvel Studios krijgt Disney er met de overname van “21st Century Fox” er opnieuw een grote filmbibliotheek bij. En dit kan zeer interessant zijn voor Disney, aangezien ze reeds hebben aangekondigd een eigen “Netflix” te willen uitbouwen. Een andere streaming dienst, Hulu, komt trouwens ook meer in handen van Disney door de overname van Fox. Fox heeft net zoals Disney 30% van de aandelen in handen van Hulu, waardoor Disney een 60% meerderheid zou krijgen.


In de filmbiliotheek van Fox zit oa. ook Avatar. Met de grote investering in Disney’s Animal Kingdom met Pandora: the World of Avatar, zal de “Mouse House” ook deze franchise graag verwelkomen en de vervolg films uitbrengen. Ook de filmrechten van de originele Star Wars film, die Fox in handen heeft, komt op die manier naar Disney.


Maar de belangrijkste “verhuis” is voor enkele Marvel films en figuren zoals X-Men en The Fantastic Four. Ook al was DIsney eigenaar van Marvel de rechten voor deze films zaten nog voor een tijdje bij FOX waardoor die bijvoorbeeld ook nooit geintergreerd konden worden in de reeks van “The Avengers” films.


Disney krijgt ook de TV afdeling van FOX in handen, behalve FOX news & FOX sport is niet bij de deal. Deze takken van FOX gaan gewoon verder. Bij de TV afdeling zitten oa. The Simpsons. Met Blue Sky, een concurrende animatietak van FOX, komt nu ook bij Disney terecht. Of deze afdelingen gaan blijven bestaan om gaan stoppen is niet duidelijk. Een andere bekende zender die naar Disney verhuist is National Geographic.


Ook in het management kunnen er wat verschuivingen gebeuren. De CEO van The Walt Disney Company Bob Iger zal waarschijnlijk door de FOX deal zijn pensioen nomaals uitstellen om deze overname verder in goeie banen te leiden. Top managers bij FOX krijgen misschien een gelijkaardige functie bij The Walt Disney Company.


The Walt Disney Studios is nu al de studio in Hollywood waar alle andere studios rekening meehouden. Als Disney release data van zijn films bekend maken verschuiven de andere studios met hun films naar andere data, en met deze overnamen zal de “macht” van de muis zeker niet afnemen.


PixieDust.be
Geef een reactie

Translate to different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com