Walt’s – an American Restaurant (Review 2022)


Translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Sinds kort kunnen bezoekers eindelijk opnieuw gaan lunchen in Walt’s – an American Restaurant (Main Street USA). Dit restaurant in Victoriaanse stijl staat bekend voor zijn verfijnde en eigentijdse Amerikaanse gerechten met Europese invloeden.


Ontvangst: 4/5

Bij het aankomen stonden er opvallendveel mensen in de rij zonder reservatie voor het restaurant en dat zorgde voor vertraging. Nadat onze reservatie bekeken was mochten we de trap nemen naar een verdieping hoger waar we een tafel aangewezen kregen in de themazaal van het Disneyland Hotel aan een raam met zicht op de parade route. We werden vriendelijke ontvangen aan onze tafel door verschillende obers en kregen de menu kaart en de uitleg dat er ook een speciale pin voor de 30ste verjaardag van het restaurant beschikbaar was.


PixieDust.be

Het eten: 4/5

Over het algemeen is het eten altijd lekker bij Walt’s, dat was vroeger zo en dat is nu nog altijd zo. Maar smaken verschillen dus is het moeilijk om hier een objectieve mening over te geven.


We wisten eigenlijk voor we in het restaurant waren wat we gingen eten. Na wat research te doen op het internet hadden we thuis al besloten welke gerechten we gingen nemen. Als voorgerecht kozen we voor de Chicken Pot Pie dat geserveerd werd met een kleine salade. Dit voorgerecht was voor ons het beste gerecht van onze bezoek, het deed ons denken aan mix van kippenragout en waterzooi (een typische gerecht uit België).


Als hoofdgerecht hebben we gekozen voor Roast Chicken Breast, Masked Sweet Patato, Green Asparagus and Pan-Fried Gem Lettuce Chicken Jus. Het hoofdgerecht was zeker ook lekker maar voor mij was het niet beter dan het voorgerecht. Het was ook opnieuw kip, maar de andere gerechten spraken ons minder aan.


Als dessert hebben we de Celebration Cake met witte chocolademouse, aardbei en amandel en de Lemon Meringue taart. Beiden desserts waren lekker maar de Lemon Meringue was een beetje droog.Bediening: 5/5

Ze kwamen snel onze bestelling opnemen en dat was voor ons prima aangezien we onze keuze al op voorhand gemaakt hadden en we hadden een reservatie om 14u wat al redelijk laat is om te lunchen. Door onze Infinity Jaarpas hebben we snel onze gratis alcohol-vrije cocktail gekregen en liet de ober ons weten dat we helemaal niet verplicht waren om nog een extra drankje voor bij ons eten bij te bestellen, maar toch hebben we nog een frisdrank besteld, iets wat altijd redelijk duur is in zo’n restaurants. Een cola 33cl kost hier al onmiddellijk 5,10€. Je kan hier trouwens ook altijd een gratis karaf water vragen als je dit wilt, in Frankrijk is dat heel normaal.


We kregen ook onmiddellijk brood aangeboden die op tafel gezet werd. Het eten kwam snel waardoor we niet lang hebben moeten wachten, maar het kwam ook niet te snel. We hadden tijd om tussendoor even naar enkele parade floats van Dream and Shine Brighter te kijken die net voorbijkwam. Voor ze met ons dessert kwamen werd de tafel eerst zo goed mogelijk afgeruimd en kwamen ze ook de kruimels op professionele wijze verwijderen.Aanbod: 4/5

Het aanbod is eerder beperkt zoals in vele restaurants met tafelbediening. Onlangs werden de menu’s van de restaurants opnieuw bekeken en zijn er duurdere opties verdwenen, waardoor de drempel om naar een restaurant met bediening verlaagd werd. Maar voor ons was het prima. Het aanbod verschilt van andere restaurants en dat maakt het dan net weer leuk.


PixieDust.be

Bekijk het volledig aanbod bij Walt’s

Je hebt telkens verschillende keuzes bij het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Er zijn ook telkens vegetarische opties te krijgen.


Thematisatie: 5/5

Weinig restaurants zijn zo gethematiseerd zoals Walt’s. Voor veel mensen lijkt het misschien een beetje ouderwets, maar het past natuurlijk helemaal in de sfeer van Main Street USA. En als je de tijd neemt om even meer in detail naar het restaurant te kijken, als je zien dat de trap helemaal vol hangt met foto’s van Walt Disney, naar wie het restaurant genoemd is. Je ziet er bovenaan zelfs een foto van Walt Disney met Koning Boudewijn van België in Disneyland in de jaren ’60.


Het restaurant is in verschillende themazones opgedeeld net zoals het Disneyland Park. Je hebt Fantasyland, Discoveryland, Adventureland, Disneyland Hotel, Frontierland & Main Street USA. Iedere kamer heeft mooie verwijzingen of kunstwerken van het land. Wij zaten deze keer in het Disneyland Hotel gedeelte met unieke concept tekeningen van het hotel aan de muur. Het restaurant is en voelt precies als een museum van Disneyland Paris.Prijs / Kwaliteit: 4/5

De prijs is best goed voor een restaurant met tafelbediening in het hartje van Disneyland Paris. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een buffetrestaurant die toch ook al prijzig begint te worden. De prijs voor 3-gangen menu is zeker niet duurder dan een plaatselijk restaurant in jouw eigen stad of buurt. Voor onze menu betaalde we 42€ per persoon en een extra 5,10€ voor onze frisdrank. Als je een Infinity Jaarpas hebt gaat er hier op het einde nog eens -15% af. En zo’n restaurant blijft toch een hele andere ervaring dan ergens in een rij staan voor een hamburger.


Hier kan je ook kiezen voor de menu met aangepast wijnen en een glas champagne bij je dessert, deze menu kost dan 62€.


Walt’s eindbeoordeling: 4,3/5

Walt’s was vroeger ons favoriete restaurant in Disneyland Paris en dat is het nog altijd. Als je vaak naar het restaurant zou gaan zou je na een tijd wel vaak hetzelfde moeten eten aangezien het aanbod niet zo groot is. Maar helaas is het restaurant sinds zijn heropening zo immens populair onder de gasten en fans dat je niet zo vaak naar Walt’s kunt gaan eten. De plaatsen worden al heel snel ingenomen door gasten die in een Disney hotel verblijven met een dining-plan en daardoor vroeger toegang hebben tot het reservatiesysteem. Waardoor het voor andere gasten moeilijk is om nog een reservering te maken.


Wij hopen in ieder geval dat het restaurant nu voor een langere periode open zal blijven, aangezien het toch zeer populair lijkt te zijn. En dat wij nog eens snel terug kunnen.Video: Walt’s – an American Restaurant


PixieDust.be


Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com