Wat kunnen we verwachten voor Disneyland Paris op D23 2022?


Use the translate function to translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Vanaf 9 september 2022 is het grootste Disney fan event terug na een kleine onderbreking vanwege de pandemie, duizenden Disney fans zullen 3 dagen kunnen genieten van een grootste expo vol shows, presentaties en panels juist nabij Disneyland Resort in Anaheim, Californië. Naast verschillende activiteiten zullen er ook veel exclusieve producten verkrijgbaar zijn.

Tijdens de expo zal er ook een presentatie zijn over de Disney parken, deze presentatie zal plaatsvinden op zondag 11 September tussen 10:30 en 12 uur (plaatselijke tijd) en zal gegeven worden door, Voorzitter van Walt Disney Parks Experiences en Consumer Products, Josh D’Amaro.

De expo dit jaar staat bijna volledig in teken van 100 jaar Disney. Waarschijnlijk zullen er ook enkele aankondigingen hoe men dat zal vieren in de Disney Parken. Sowieso zal volgend jaar de 30ste verjaardag van Disneyland Paris (als er geen verlening komt) en 50ste verjaardag van Walt Disney World aflopen dus marketing gewijs zou het slim zijn als Disney deze viering zou gebruiken als opvolger.

Disneyland Paris

In het verleden kreeg Disneyland Paris nooit echt grote aankondigingen op het podium van D23, met uitzondering van de complete renovatie van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel en vermeldingen over projecten die al reeds afgelopen waren. Maar sinds de overname van het Franse Disney Resort door The Walt Disney Company heeft het Amerikaanse bedrijf steeds meer controle over wat er in Frankrijk gebeurd en vooral over de financiële investeringen.

Walt Disney Studios Park 2.0.

Zoals iedereen die een klein beetje fan is van Disneyland Paris weet dat voormalige Disney CEO Bob Iger in 2018 een investering voor het Walt Disney Studios Park van 2+ miljard euro aankondigde waarvan de eerste fase, Avengers Campus, momenteel voltooid is.

De werken zijn nu vooral gefocust op het stuk achter het huidige park met een Frozen land, een grote vijver (met shows), een restaurant, een kleinschalige attractie, en Star Wars zone waar Disney zeer weinig tot bijna niet meer over communiceert en het aanspreekt als “3de themagebied” (door CEO Bob Chapek).

Bij de opening van Avengers Campus liet de president van Disneyland Paris, Natacha Rafalski, de Franse nieuwsite “FranceInfo weten dat ze nog volop bezig zijn met de ontwikkeling van het 3de themagebied en een aankondiging in de nabije toekomst zal volgen.

Ook over de kleinschalige attractie nabij het nieuwe restaurant aan de grote vijver heeft Disney officieel nog geen thema voor aangekondigd. Op de eerste ontwerptekening van de uitbreidingen was de Alien Swirling Saucers attractie zichtbaar nabij Toy Story Playland, zeer waarschijnlijk meer informatie over deze kleinschaligere attractie (die een rapunzel thema zal krijgen) en over anderen projecten in het “dossier Walt Disney Studios Park Expansion” op D23.

Koninklijke renovatie van het Disneyland Hotel

Net zoals Disney’s Hotel New York – The Art Of Marvel in het nu de beurt aan het Disneyland Hotel voor een grootschalige renovatie met de focus op Disney prinsen en prinsessen. Van klassiekers als Beauty and the Beast, Cinderella en Sleeping Beauty, tot de recente hits zoals Frozen en Rapunzel

De teams zijn druk bezig momenteel met de renovatie van de buitenkant en ook de ingang van het Disneyland Park. Binnenin het hotel is het hele interieur weg gehaald en verkocht aan cast members en antiekwinkels.

Meer informatie is momenteel onbekend, net zoals de toekomstige openingsdatum. Hopelijk krijgen we iets meer informatie op D23 of via Disneyland Paris zelf in de nabije toekomst.

Meer info over dit project -> Project tracker: Renovation Disneyland Hotel

Disneyland Paris

Disney Village 2.0 & Disneyland Park

Het laatste grote project dat stilaan van start gaat is de make-over van Disney Village. Ondertussen zijn de eerste verbouwingswerken begonnen van het nieuwe restaurant “Rosalie” die Café Mickey zal vervangen. Na de aankondiging enkele maanden terug bleef het stil, maar nu zijn ze toch begonnen met het verwijderen van de meubelen bij Café Mickey. We kunnen dus binnenkort van dichtbij de eerste transformatie zien.

Verder weten we ook dat Planet Hollywood zal plaatsmaken voor een nieuwe invulling aangezien het personeel al verwittigd werd dat het restaurant voorgoed zal sluiten begin 2023.

Het zou ons verbazen dat ze een update geven over de make-over van Disney Village op D23 aangezien er nooit echt veel aandacht besteed word op D23 aan uitgaansgebieden (Disney Springs, Downtown Disney, Disney Village,..) van de Disney Resorts.

Een aankondiging voor het Disneyland Park lijkt haast onbestaande aangezien Natacha Rafalski al meermaals heeft laten weten dat de toekomstplannen voornamelijk gefocust zijn op de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park. Wel suggereerde enkele Disney Imagineers tijdens het Disney Imagineers panel op 12 April 2022 dat er nog veel ruimte is in Adventureland om uit te breiden en dat ze een invulling in gedachten hebben.

PixieDust.be

Betere relatie tussen Disney Parks & Resorts en Disneyland Paris

In het verleden werd Disneyland Paris veel meer genegeerd door de grote bazen uit de Verenigde Staten, maar sinds de overnamen is de samenwerking sterk verbeterd en word er steeds vaker gesproken over Disneyland Paris op de sociale kanalen van de Disney Parks Blog en bij het bekend maken van de bedrijfsresultaten.

Het is altijd beter om verwachtingen voor aankondigingen over Disneyland Paris op D23 laag te houden maar de verbeterde relatie en de huidige toekomstplannen van het resort zorgen toch voor een grote kans om een vermelding tijdens het panel.

Livestream van D23 Expo 2022 met deze niet te missen panelen en presentaties

PixieDust.be

PixieDust.be

Hoe vroeger je boekt, hoe beter de prijs!

✨ Ben je klaar voor het meest magische verjaardagsfeest? Om nog groter te dromen, harder te lachen en nog meer te genietentijdens de spectaculaire en unieke 30e verjaardag.

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com