Zo hebben wij onze Walt Disney World reis geboekt

(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Als je onze kanalen op Facebook of Twitter hebt gevolgd zal je ongetwijfeld gezien hebben dat wij onlangs in Walt Disney World in Florida zijn geweest voor een bijna 3 weken durende vakantie. Terwijl we op reis waren kregen we heel wat berichten met vragen over Walt Disney World en vooral over de kostprijs. Natuurlijk is de kostprijs iets wat zeer moeilijk te bepalen is omdat er te veel aspecten die prijs beïnvloeden. Maar we kunnen U wel beter vertellen hoe we ons verblijf hebben geboekt en op die manier kan je zelf simulaties doen om te zien wat het voor jouw zou kosten.

De prijs

Zoals in het voorwoord reeds gezegd is het moeilijk om één getal te zeggen wat een reis naar Walt Disney World kost. Ik kan wel zeggen dat het zeker niet goedkoop is, maar het is ook niet onbetaalbaar anders hadden wij er ook niet geweest en dat intussen al voor de 7de keer. Het gaat erom dat je goeie research doet en goed kijkt wat je nodig hebt en wat niet en je ook niet te laten vangen door bijvoorbeeld het woord GRATIS zoals bij “gratis” dining plan wat meestal niet gratis is maar gewoon in de prijs is inbegrepen en dat is iets helemaal anders.

Verder is de prijs afhankelijk van keuzes zoals:

  • Keuze van je hotel: je kan kiezen om in een Deluxe resort te verblijven, maar ook een Moderate of een Value Resort zoals Disney’s All Star Resorts waar wij verbleven hebben.
  • De datum van je verblijf: zoals overal worden prijzen bepaald door vraag & aanbod. Ga je tijdens vakanties, feestdagen of speciale gelegenheden in de VS zoals Thanksgiving, Christmas, Spring Break of de Nationale Feestdag “4th of July”, ….enz dan is de vraag groot en zijn de hotels duurder.
  • Neem je een dining plan of niet
  • Kostprijs van je vliegtickets
  • Bijkomende kosten zoals aanvraag ESTA, aanvraag van internationale reispas
  • Een reisverzekering
  • Plaatselijke kosten bv UBER, huurauto, vervoer van/naar luchthaven, …
  • Je persoonlijke uitgaven aan eten en merchandise…enz
  • Genie+ of niet

Dining Plan

Veel mensen zijn fan van een dining plan, ik daarentegen niet. Vaak wordt er gesmeten met promoties om naar Walt Disney World te gaan met een GRATIS dining plan. Voor de pandemie heb ik al gehad dat de prijs voor de hotels in Disney World duurder stonden toen het GRATIS dining plan actief was. Eens die “promo” voorbij was en er geen “gratis” dining plan meer werd toegevoegd aan je verblijf was ook de totaalprijs van de hotels ineens een stuk lager, dus zeker altijd goed kijken en vergelijken. Op dit moment is het dining plan sowieso nog niet terug. Bij een dining plan is al het eten op voorhand betaald en MOET je wel eten honger of niet, terwijl als je geen dining plan hebt je alleen maar eet wat jezelf wilt. Een dining plan trekt mensen ook vaak naar duurdere restaurants waar je anders misschien niet zou voor kiezen. Door zelf te kunnen kiezen waar, wanneer en hoeveel je eet, eet je soms minder en goedkoper. Het dining plan is dus zeker niet voor iedereen en zeker geen garantie om aan het einde van je reis minder geld kwijt te zijn.

Je reis boeken

Hoe begin je nu een reis te boeken naar Walt Disney World? Ga je naar een reisbureau met een brochure voor je neus….nee natuurlijk niet, die tijd zijn we al lang voorbij. De meeste reisbureau’s zijn ook niet genoeg op de hoogte wat betreft Walt Disney World en gaan je altijd een reis proberen te verkopen via Tui die dan samenwerkt met niet-Disney hotels in de buurt. En alhoewel niet-Disney hotels ook voor veel mensen een perfecte oplossing zijn, raden wij het aan om een hotel van Disney te nemen. Je moet je nooit zorgen maken over vervoer, eten, afstand naar de parken. En hoewel er veel voordelen verdwenen zijn, zijn er nog altijd voordelen in een Disney Resort, zoals de Resort Mug dat je tijdens je verblijf onbeperkt met frisdrank kan bijvullen, makkelijk om tijdens de dag een pauze in het hotel aan het zwembad in te lassen, vroegere toegang tot de parken waardoor je misschien Genie+ of Lightning Lanes kan uitsparen.

Er zijn verschillende manieren om je verblijf in Walt Disney World te boeken en er zijn ook verschillende officiële websites die het best wel wat verwarrend maken als je niet onmiddellijk weet waar je moet kijken. Sinds de pandemie kan je trouwens vanuit Europa niet meer surfen naar Disneyworld.com maar word je automatisch omgeleid naar Disneyworld.eu Maar momenteel is dat alles behalve de plaats waar je moet zijn om je reis te boeken. Vroeger boekten wij soms via de UK maar sinds de brexitt is ook dit veranderd. Daarom is het nu beter om ofwel naar https://www.disneyholidays.ie (via Ierland in €) te boeken of via het gebruik van VPN naar de Amerikaanse Disneyworld.com (in $) te surfen. Wij hebben die twee laatste opties gebruikt voor onze reis.

PixieDust.be
Rechts in de bovenhoek kan je zien als je op de Ierse website bent

Tickets

Deze keer hebben wij onze tickets los van ons hotel geboekt. De tickets die wij hebben gekocht zijn tickets met 14 dagen toegang tot de Disney Parken met gratis extra’s zoals PhotoPass, Memory Maker en de hopper optie om van het ene park naar het andere te kunnen op dezelfde dag. Deze voordelen krijg je enkel als je je tickets koopt via de Ierse of UK site (op de Europese versie disneyworld.eu staan die niet). Amerikanen die tickets via de Amerikaanse site kopen krijgen die extra’s niet en kunnen ook maar tickets kopen voor max. 10 dagen. De voordelen die ze via de Ierse website geven bij aankoop van tickets kan soms veranderen. Enkele jaren geleden was gratis toegang tot Disney Quest inbegrepen (maar dat bestaat nu niet meer), vorige keer was er ook GRATIS mini-golf bij maar dat was nu terug weg. Zo’n 14 dagen ticket heeft je trouwens ook toegang tot de waterparken, wat ook niet inbegrepen is als je tickets op de Amerikaanse site koopt. Een hoop voordelen dus.

PixieDust.be
Dit 14 dagen ticket (met hopper, waterparken en meer) vind je niet op de Amerikaanse en Europese websites, alleen op die van de UK en Ierland.

Hotels

Om een hotel te vinden was het iets moeilijker dan voor de tickets, alhoewel er veel hotels zijn is de keuze best wel beperkt als je met een ‘normaal’ budget naar Walt Disney World wilt gaan. Als je voor een langere periode kiest en je het betaalbaar wilt houden vallen er veel hotels uit en moet je het vooral hebben van maar 4 hotels: Disney’s All Star Sports Resort, Disney’s All Star Music Resort, Disney’s All Star Movies Resort & Disney’s Pop Century Resort. Officieel staat ook Disney’s Art of Animation Resort bij de Value klasse maar als je vaak naar de prijzen kijkt zal je zien dat er van een value prijs weinig sprake is.

Wij zijn tevreden met een All Star Resorts, vorige keer zaten we in de All Star Sports en deze keer in de Music. Qua prijs zitten ze dicht bij elkaar, al is de Movies door een grotere vraag altijd wat duurder geprijsd en de Sports het laagst.

Wij hadden dus voor All Star Music gekozen en hebben dit met VPN op de Amerikaanse site kunnen reserveren. Het voordeel hier is, dat het geen pakket is en je daarom je hotelreservatie nog kan annuleren tot enkele dagen voor je aankomst zonder dat je iets van je geld verliest. Bij het reserveren moet je wel een voorschot betalen via Credit Card maar dat krijg je terug indien je annuleert. Ik heb ook al eens mijn verblijf geannuleerd om het dezelfde dag opnieuw te boeken aan een langere prijs.

PixieDust.be

Tickets + Hotels

Eens je een hotelreservatie hebt zal je dat zien verschijnen in je MyDisneyExperience app of website en daar kan je dan je tickets dat je los gekocht hebt op de Ierse website aan toevoegen en zo heb je toch een volledig pakket.

Opmerkingen

Het is ons eerder al opgevallen dat de Value resorts niet altijd op de Europese markt worden aangeboden, maar dat ze eerder de moderate of de deluxe resorts aan de Europeanen willen verkopen. Als je dus zit te zoeken op de Ierse website naar een hotel maar de goedkopere Values staan er niet bij wilt het niet zeggen dat ze volzet zijn. Een kort bezoekje aan de Amerikaanse site zal je leren dat ze daar vaak wel nog allemaal beschikbaar zijn.Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com