Het restaurant neemt gasten mee op een culinaire reis, waarbij elk gerecht is geïnspireerd op de bekendste Disney-films.
In het iconische Disneyland Hotel in Disneyland Paris opent de met Michelinsterren bekroonde chef-kok Jean Imbert op vrijdag 7 maart 2025 zijn nieuwe restaurant: La Forêt Secrète par Jean Imbert. Al van jongs af aan heeft hij een passie voor Disney-verhalen en Disneyland Paris. Dit komt tot uiting in een gastronomische ervaring in een betoverende omgeving, met de sfeer van een magisch bos.
“Disneyland Paris heeft een speciale plek in mijn hart, omdat de magie uit de films die ik bewonder hier tot leven komt. Dit restaurant is sterk geïnspireerd door mijn jeugdherinneringen, vooral aan mijn bezoeken aan het park en mijn favoriete films. Ik kijk ernaar uit om de Franse gastronomie te laten schitteren in Europa’s populairste toeristische bestemming,” zegt Jean Imbert.
“Bij Disneyland Paris streven we er altijd naar om de beleving van onze gasten te verrijken. Gastronomie speelt daarbij een belangrijke rol. Eten is niet alleen een genot, maar ook een manier om cultuur en tradities te delen. In Frankrijk is dit een essentieel onderdeel van de ‘art de vivre’. De creatieve aanpak van Jean Imbert in de keuken inspireert ons. Dankzij deze samenwerking kunnen onze gasten hun magische dag in de parken op een unieke manier voortzetten, door een wereld binnen te stappen waar verbeelding, traditie en innovatie samenkomen in een bijzondere culinaire ervaring,” voegt Natacha Rafalski, President van Disneyland Paris, toe.

Verfijnde decoratie en servies
In La Forêt Secrète par Jean Imbert komt zijn creativiteit niet alleen tot uiting in de gerechten, maar ook in de inrichting. Elk detail draagt bij aan een unieke dinerervaring. De imposante kroonluchter van Muranoglas, versierd met bladeren en vogels, straalt een warm licht uit boven de centrale eettafel. De handgeschilderde muurschildering toont een bos in verschillende tinten groen. Het servies met botanische motieven is speciaal ontworpen door Maison Bernardaud en het zilverwerk is afkomstig van Maison Christofle. Samen zorgen deze elementen voor een onvergetelijke sfeer.
Gerechten geïnspireerd op Disney-films
La Forêt Secrète par Jean Imbert biedt twee menu’s: een vijfgangenmenu en een driegangenkeuzemenu. Voor het eerst in zijn carrière heeft de chef ook een speciaal kindermenu samengesteld.
Het culinaire avontuur begint met ‘Under the Sea’, een zeevruchtenvoorgerecht geïnspireerd op The Little Mermaid. Dit kleurrijke gerecht bevat zachtgekookte langoustines, schelpdieren in marinière-stijl, een vleugje kaviaar en een zeegelei. Een andere optie, ‘Mrs. Potts’ brew’, brengt gasten naar het kasteel van Beauty and the Beast, met wortelgroentenravioli en een groente- en truffelbouillon.
‘Prince Ali’s tajine’, gebaseerd op Aladdin, bevat een gevogelteballotin gevuld met dadels en gedroogd fruit, geserveerd met groenten. De ‘Caribbean Casserole’, geïnspireerd op Pirates of the Caribbean, combineert rode tonijn met een pittige passievruchtvinaigrette en een Colombo-kruiden- en tamarindesaus. Daarnaast zijn er ‘Remy’s ratatouille’ met tomatenwater en balsamico-saus, en ‘Tony and Joe’s spaghetti’ met langzaam gegaard kalfsvlees, tomaten-kalfsjus en Comté-emulsie, die verwijzen naar Ratatouille en Lady and the Tramp.
Voor kinderen zijn er gerechten zoals ‘Fairy Godmother’s Soup’, een pompoen- en kastanjegnocchi-soep geïnspireerd op Assepoester, en ‘The Lantern Festival’, een eerbetoon aan Rapunzel met fish & chips en tartaarsaus.

De desserts, gecreëerd door Jean Imbert en patissier Axel Michenaud, maken de beleving compleet. ‘Lost Ark shortbread’, met gekonfijte citroen, amandelcrumble, ijs en vanillemousse, is geïnspireerd op Indiana Jones. Chocoladeliefhebbers kunnen kiezen voor ‘Mickey’s soufflé’ met Peruaanse chocolade, hazelnootpraliné en hazelnootijs. Kinderen kunnen genieten van ‘Chip & Dale’s hazelnut ice cream’ met warm chocoladeschuim of ‘Little Jean’s fruit salad’ met krokant koekje en vanillesaus.
“Dit menu is een culinaire reis door de magie van Disneyland Paris. Van The Little Mermaid tot Ratatouille, Indiana Jones en Pirates of the Caribbean: elk gerecht weerspiegelt mijn liefde voor Disney en de seizoensgebonden Franse keuken. Mijn wens is dat gasten hier een betoverende pauze ervaren in een omgeving geïnspireerd door de magische bossen uit Disney-klassiekers,” aldus Jean Imbert.
De wijn- en champagnekaart, samengesteld door de sommelier, bevat wijnen van Franse wijnmakers uit regio’s zoals Bourgondië, de Elzas en Bordeaux.
La Forêt Secrète par Jean Imbert in het Disneyland Hotel biedt een ontdekkingsmenu van drie gangen voor €140, een degustatiemenu van vijf gangen voor €200 (exclusief drank) en een kindermenu (voor kinderen van 3 t/m 11 jaar) voor €70. Reserveren is uitsluitend mogelijk voor het diner, van woensdag t/m zondag tussen 18.30 en 21.30 uur.
Reserveren kan telefonisch via +33 1 60 30 20 50. Voorlopig is het niet mogelijk om een tafel te reserveren via de Disneyland Paris app en de officiële website van het Franse Disney Resort.

Restaurants & bars in Disneyland Paris
Bekijk alle opties over eten en de menu’s van alles restaurants in het Disneyland Hotel en Disneyland Paris