KOOP TICKET RESERVEER JE VERBLIJF PRIJSKALENDER

TIPS & PLANNINGDISNEYLAND PARIS


Nieuwe nachtverlichting voor Sleeping Beauty Castle





Wat is er beter dan een magische avond te beginnen met het bewonderen van Sleeping Beauty Castle? Sinds juni heeft deze onmisbare ervaring een nieuwe hoogte bereikt dankzij een geheel nieuwe lichtopstelling, bedacht door Walt Disney Imagineering Paris.

Om droomachtige ervaringen te creëren in het Disneyland Park, moet je goed op details letten! Niet alleen dragen de inrichting, muziek en landschapsarchitectuur bij aan het onderdompelen van gasten in hun favoriete verhalen, maar ook de verlichting speelt een belangrijke rol bij het tot leven brengen van een sfeer.


“De afgelopen maanden hebben we nauw samengewerkt met verschillende afdelingen om geheel nieuwe LED-spots te installeren rond Sleeping Beauty Castle. We wilden een extra vleugje magie toevoegen aan dit architectonische meesterwerk dat onze gasten graag ’s nachts fotograferen, door het te verlichten met spots die de gouden elementen die de torentjes sieren, laten opvallen”, aldus Jérémy Declerck, lichtontwerper bij Walt Disney Imagineering Paris.


Sleeping Beauty Castle
©Disney

Dit s het resultaat van een project die meerdere maanden duurde en veel verschillende fasen omvatte, waaronder artistiek ontwerp, coördinatie met betrokken teams, nachtelijke installatie, programmering en technische aanpassingen! Wanneer de nacht valt, werken meer dan 200 nieuwe schijnwerpers om het geliefde kasteel te verbeteren, dat in 2021 ook een complete renovatie onderging. Onnodig te zeggen dat dit de finishing touch is in het renovatieproject van Sleeping Beauty Castle!


Toen de teams van Walt Disney Imagineering Paris deze gloednieuwe 360-graden verlichtingsopstelling ontwikkelden, wilden ze niet alleen een eerbetoon brengen aan de originele verlichting van Sleeping Beauty Castle door archiefbeelden te bekijken, maar ze haalden ook hun inspiratie uit de verlichting die het kasteel siert en die aan het begin van Disney’s speelfilms verschijnt.


“Nadat we de buitenverlichting van verschillende attracties, zoals Dumbo the Flying Elephant, Les Voyages de Pinocchio, Blanche-Neige et les Sept Nains en recentelijk La Tanière du Dragon, hebben geüpgraded, hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt in de verbetering van de lichtsfeer van Fantasyland”, voegde Jérémy Declerck toe.


Gasten die op kleine details letten, zullen ook opmerken dat de gloednieuwe lichtsfeer van het kasteel een subtiele knipoog geeft naar de iconische scène waarin de drie goede feeën, Flora, Fauna en Merryweather, ruziemaken over de kleur van de jurk van prinses Aurora in de klassieke film Sleeping Beauty van Walt Disney Animation Studios, aangezien één van de ramen van het kasteel herhaaldelijk van kleur verandert. “We’ll make it blue. Oh, no, dear, pink!”



Boek je verblijf voor €125 per persoon en per nacht. Ontdek meer >


Translate website