Campanile & Première Classe bij Disneyland Paris schrappen GRATIS parkerenCampanile & Première Classe nu een stuk duurder

Bij je volgende bezoek en het reserveren van een hotel die nabij Disneyland Paris te vinden is houd je best rekening met een extra toeslag om je wagen te parkeren bij de hotels Campanile en Première Classe die beiden tot dezelfde hotel group horen.

Voorheen was het parken bij deze budget hotels altijd gratis maar sinds kort zal je verblijf hier dus een stuk duurder zijn. Ook wij waren verrast bij ons laatste bezoek aan Campanile, wij waren ook niet op de hoogte en gaan zeker al meer dan 15 jaar op geregelde tijdstippen naar dit hotel.


Campanile
Disneyland Paris Partner hotel Campanile (vroeger Kyriad)

De verandering is in kleine lettertjes toegevoegd op de meeste websites waar je het hotel kan boeken zoals Hotels, Booking, Expedia en de hotelwebsite.

Voor de Campanile en de Premiere Classe in Bussy St. Georges, die dezelfde parking delen, komt er 8€ per dag extra bij. Merkwaardig dat er op sommige websites van een dagtarief gesproken wordt terwijl bij hotels altijd de term ‘per nacht’ gebruikt wordt. Daardoor is het onduidelijk om te weten wat de totaalprijs zal zijn.

Verblijf je 2 nachten en ze berekenen de parking per dag dan is het 8€ x 3= 24€ als ze het per nacht berekenen dan is het maar 16€. Het lijkt onlogisch dat je 3 “dagen” betaald terwijl je vaak pas ’s avonds laat in je hotel aankomt, als de eerste dag al voorbij is, en je op de laatste dag al vroeg moet uitchecken en je dus de laatste dag de parking vaak niet meer gebruikt. Dat is wellicht anders als je bij het Partner hotel Campanile verblijft waar je je auto kan laten staan en de shuttle kan nemen naar de parken.

UPDATE: Volgens een lezer van PixieDust is de berekening gebasseerd op het aantal nachten dat je in het hotel verblijft en niet op het aantal dagen. Volgens die persoon hebben ze twee nachten in het hotel verbleven en dus 16€ extra moeten betalen voor de Parking

Wij vermoeden ook dat er in Bussy St. Georges veel mensen hun auto laten staan om daar dan de RER te nemen naar Disneyland Paris, wat een stuk goedkoper is dan het parkeertarief van 30 euro dat Disneyland Paris vraagt. Voor mensen met een jaarpas is het minder leuk, die krijgen gratis parking bij Disneyland Paris op vertoon van hun jaarpas en zijn dan toch opnieuw parking kwijt door bij één van deze hotels te overnachten.

Eén van de huidige partner hotels van Disneyland Paris is ook een Campanile en was vroeger gekend als het Kyriad. Ook hier staat er zowel bij Booking als bij Hotels dat je extra moet betalen om te parkeren. Het dagtarief is hier maar liefst 15€. Het rare is dat dit niet vermeld staat op de website van Campanile en ook nog niet vermeld is op de website van Disneyland Paris waar je ook Partner hotels kan boeken.Dagtarief parkeren
Campanile Bussy St. Georges8€ per dag
Campanile Val de France – Disneyland Paris15€ per dag (Volgens Boeking websites)
Première Classe – Bussy St. Georges8€ per dag
Première Classe – Saint Thibault Des Vignes5€ per dag

Campanile
Standaardkamer Campanile Bussy St. Georges

Zij zijn niet de enige die betalend parkeren invoeren. In Val d’Europe zijn er veel hotels die een ondergrondse parking aanbieden die ook telkens betalend is en ook het Radisson Blu Hotel bij het vroegere Golf Disneyland heeft een tijdje geleden betalend parkeren toegevoegd. Door zo’n supplementen aan te rekenen direct bij de klant aan de receptie kunnen ze op die manier de prijs van een overnachting sterk verhogen zonder een hogere prijs op verschillende bookingsites te moeten zetten en dus ook geen percentage van die hogere prijs aan de bookingsites te moeten afgeven.Translate website