Disney CEO Bob Iger zit samen met Franse President MacronDisney CEO Bob Iger is opnieuw in Frankrijk, vandaag ontmoet hij onder andere de Franse President Macron tijdens de “Choose France”-top in Versailles. Hier komen er 200 leiders van grote buitenlandse multinationals samen om investeringen in Frankrijk te bevorderen.

Het valt op dat Disney de laatste jaren altijd maar meer met Disneyland Paris bezig is. Het is al de tweede keer dat Bob Iger met de Franse President aan tafel zit. De vorige keer kwam hij het uitbreidingsplan van het Walt Disney Studios Park voorstellen.

Disney bezorgt over onstabiliteit in Frankrijk:

Het is niet duidelijk als de twee opnieuw over Disneyland Paris gaan praten, maar het is toch best opmerkelijk te noemen dat ze alweer samen zitten. Bob Iger, die waarschijnlijk een drukke agenda heeft, zal ook niet zomaar zonder reden naar Frankrijk komen. EĂ©n van de andere onderwerpen zal zeker de onstabiliteit in Frankrijk zijn, met geregeld stakingen tot gevolg. Zo’n onstabiele periodes zijn een bezorgdheid van Disney omdat dit een impact kan hebben op hun bedrijfsleven. Disney heeft een lijst met onstabiele regio’s die ze van dichtbij in de gaten houden zoals het conflict tussen Hong Kong en China waar ze Hong Kong Disneyland hebben, maar ook de politieke problemen in Florida met Gouverneur DeSantis waar ze Walt Disney World hebben. Het onstabiele Frankrijk werd onlangs tot deze lijst toegevoegd.


Disney CEO Bob Iger bezocht onlangs ook Disneyland Paris:

Bob Iger was onlangs nog in Disneyland Paris voor een officieel bezoek samen met het hoofd van de Parks & Resorts divisie Josh D’Amaro.


Translate website