Bastille Day in Disneyland Paris grootste droneshow van Europa, met 1.495 drones

Om Bastille Day te vieren, presenteerde Disneyland Paris de grootste droneshow van Europa, met 1.495 drones

Gisteravond heeft Disneyland Paris een nieuwe innovatiemijlpaal bereikt door zijn gasten te verrassen met een unieke nachtelijke Bastille Day-show, de grootste droneshow van Europa, met 1.495 drones die tegelijkertijd over het kasteel van Doornroosje vliegen. Door pyrotechniek, licht en adembenemende drone-choreografie te combineren, diende de show als een boeiend eerbetoon aan de band tussen Disneyland Paris en Frankrijk.


Ter viering van Bastille Day verlichtten de 1.495 drones de lucht om enkele van de grootste symbolen van de Franse cultuur weer te geven, zoals de kleuren van de Franse vlag, de Eiffeltoren en het emblematische roosvenster van de Notre Dame in Parijs.

Het vierde ook Disney- en Pixar-klassiekers met Franse connecties, zoals Beauty and the Beast, The Hunchback of Notre Dame, The Aristocats en Ratatouille, door oogverblindende patronen en levendige kleuren.


Dit baanbrekende entertainment weerspiegelt de toewijding van Disneyland Paris om de gastervaring voortdurend te overtreffen door de grenzen van verhalen vertellen en innovatie te verleggen. De recordbrekende nachtelijke show is het resultaat van een succesvolle samenwerking van meer dan vier maanden tussen de entertainmentteams van Disneyland Paris en Dronisos, de officiële technologieleverancier gevestigd in Bordeaux en een Europese leider in droneshows.


“Disney heeft een erfenis van 100 jaar als vernieuwers en we verleggen voortdurend de grenzen om onze verhalen te verbeteren en de industrieën en ruimtes waarin we actief zijn opnieuw te definiëren. En wat is een betere manier om dit te helpen realiseren dan met het zeer getalenteerde team van Dronisos? Ik ben erg trots op alle gepassioneerde teams die opnieuw hebben samengewerkt om nog verder te gaan. Vooruit en omhoog“ – Ben Spalding (entertainmentproducent, Disneyland Paris)


“De Bastille Day-show, met 1.495 drones, is een opmerkelijke demonstratie van de krachtige fusie tussen ultramoderne technologie en zeer geavanceerde artistieke leiding. Samen met de teams van Disneyland Paris delen we een gemeenschappelijke visie: technologie gebruiken om betoverende dromen en magische ervaringen te creëren. Het was een enorm genoegen om dit spektakel tot leven te brengen en we bedanken de teams van Disneyland Paris voor hun vertrouwen en samenwerking!”


De succesvolle samenwerking tussen Disneyland Paris en Dronisos heeft met name de weg geëffend voor de creatie van het bekroonde nachtspektakel Disney D-Light – dat tot 30 september zal worden (her)ontdekt als onderdeel van de 30th Anniversary Grand Finale – en ook voor de sensationele droneshow Avengers: Power the Night, die van 1 september tot 5 november 2023 terugkeert in het Walt Disney Studios Park.Translate website