Disneyland Paris heeft opnieuw werkende rolbanden bij de parking

Disneyland Paris heeft bij de parking opnieuw rolbanden, ook wel “moving walkways” genoemd, die werken. Al jaren is dit hele systeem stuk en konden gasten er geen gebruik van maken. Door de rolbanden moet je minder lang wandelen om aan de ingang van de Disney Parken te geraken. Een systeem dat ook vaak in luchthavens wordt gebruikt.

De laatste jaren werd er veel aan gesleuteld door de firma KONE die verantwoordelijk was voor het onderhoud van die rolbanden maar ze hebben ze nooit echt kunnen herstellen. Soms waren er eens een paar rolbanden die werkten en andere dan weer niet, maar slechts enkele weken later waren ze dan weer allemaal stuk, het was een “never-ending-story”.

Disneyland Paris parking renovatie

Uiteindelijk heeft Disneyland Paris toch beslist om die rolbanden volledig te vervangen met nieuwe exemplaren. Deze vernieuwing is deel van een groter project om de parking een volledige renovatie en update te geven, zo werden er zonnepanelen boven de parkeerplaatsen aangebracht en werd de parking ook meer automatisch. De tenten boven de rolbanden werden vernieuwd en alles werd opnieuw geschilderd.

Deze week kunnen gasten al van 3 rolbanden gebruik maken, alle andere zijn nog in herstelling. De grootste rolband die loopt vanaf de toiletten tot aan Disney Village is nog niet opnieuw in gebruik, hier zijn ze nog volop bezig de tenten boven de rolbanden te vervangen.Translate website