|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Bijna alle LED verlichting verdwenen van Sleeping Beauty Castle

Begin November 2022 voegde Disneyland Paris nieuwe magie toe aan shows “Disney Dreams! Of Christmas” en “Disney D-Light” tijdens het kerstseizoen, waarbij de torentjes van het kasteel werden bekleed met nieuwe ‘LED video mesh’ technologie.

Voor de grote finale van de 30ste verjaardag van Disneyland Paris besloot Disney om nog meer torentjes te voorzien van deze LED technologie samen met de terugkeer van avondspektakel Disney Dreams in de maand april 2023. 3 maanden na de extra toevoeging zijn alle LED verlichtingen opnieuw verdwenen van het kasteel behalve op 1 torentje.
Torentje Sleeping Beauty Castle beschadigt:

Disney heeft niet gecommuniceerd over deze beslissing, eerder werd de verlichting al weggedaan bij één torentjes omdat het zwaar beschadigt is en de verf los komt, ook de reden van de beschadiging is onduidelijk.


Sleeping Beauty Castle


In 2021 kreeg het kasteel zijn eerste grootschalige renovatie sinds 1992, zodat het opnieuw kon stralen voor de 30ste verjaardag van het resort. De werkzaamheden verliepen voornamelijk toen Disneyland Paris gesloten moest blijven vanwege de pandemie, tegen eind 2021 was de renovatie voltooid.


Translate website