Disneyland Paris viert als enig Disney Park Disney100 met een speciale dag

Disneyland Paris heeft op 16 oktober een grootse Disney100 ceremonie gehouden midden tijdens het Halloween seizoen om de 100ste verjaardag van The Walt Disney Company te vieren.

Het Franse Disney resort ging hierbij voluit voor een sprookjesachtige ervaring, met 100 Disney personages, 100 Disney Voluntears, dansers en een toespraak van Natacha Rafalski, President van Disneyland Paris. In andere Disney parken in de wereld was er geen speciale aandacht voor de 100e verjaardag van The Walt Disney Company, zelfs niet in het originele Disneyland Park in California. Dit was voor veel Amerikaanse Disney fans onbegrijpelijk.


De ceremonie vond plaats voor het kasteel van Doornroosje en begon met een feestelijke parade van alle Disney figuren in gezelschap van verschillende Disney Voluntears, gevolgd door een toespraak van Rafalski. In haar toespraak benadrukte Rafalski het belang van Disney verhalen en de impact die ze hebben op mensen van alle leeftijden. In de toespraak werd ook hulde gebracht aan Walt en Roy Disney, en alle Cast Members werden bedankt voor hun inzet om de magie dagelijks tot leven te brengen.


Disney personages in Disney100 outfits:

Na de openingsceremonie konden gasten met Disney personages op de foto. In Walt Disney Studios Park was er een meet & greet met Mickey, Minnie, Goofy en/of Pluto en in het Disneyland Park konden gasten selfies maken met Donald, Daisy, Chip en Dale. De Disney personages ontmoeten in hun Disney100 outfits was een zeer zeldzamen beleving in Disneyland Paris en heel veel fans wilde graag met hen op de foto, de organisatie verliep een beetje chaotisch.

Gasten konden Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Pluto, Chip en Dale ook zien in de Disney 100 pre-parade, die voorafging aan Disney Stars on Parade. EĂ©n van de Dream… And Shine Brighter floats werd speciaal voor de viering aangepast. Op het eind van de dag zwaaide ze de bezoekers nog eens uit vanuit Studio 1 (Walt Disney Studios Park) en het station van Main Street (Disneyland Park).


’s Avonds, na het avondspektakel Disney Dreams en drone show Avengers: Power the Night, werd Disneyland Paris nog een keer in de feeststemming gebracht met “A Constellation Celebration”. Deze slotvoorstelling was een eerbetoon aan honderd jaar Disney met projecties op Sleeping Beauty Castle en de Tower of Terror.


Disney100
©Disney

PixieDust.be

PixieDust.be

LEES OOK: What’s New, What’s Next in Disneyland Paris 2024

De 100ste verjaardag van The Walt Disney Company werd in Disneyland Paris slechts Ă©Ă©n dag gevierd, maar in 2024 staan er een hele hoop nieuwe belevingen op de planning, geĂŻnspireerd op het succes van 100 jaar Disney magie.


Translate website