|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Disneyland Paris ziet slechts kleine stijging in bezoekers ondanks parken vaak “volzet”

De Themed Entertainment Association heeft opnieuw zijn jaarlijkse lijst uitgebracht met de bezoekersaantallen van de pretparken wereldwijd. Bij die lijst is het altijd uitkijken hoeveel bezoekers de Disney Parken hebben gekregen en wat de concurrenten doen.

Als we naar Disneyland Paris kijken vergelijken we 2022 met 2019, aangezien de jaren daartussen de pandemie periode was met ofwel sluitingen ofwel reisbeperkingen. Het jaar 2019 was daarom het laatste jaar voordat de pandemie begon en 2022 telt als het eerste normale jaar. Helemaal in het begin van 2022 waren er in Disneyland Paris nog mondmaskers verplicht maar die verdwenen al snel met de start van de 30ste verjaardag.


Disneyland Paris


Disney Parken volzet met minder bezoekers dan vroeger

En ondanks de 30ste verjaardag en de parken die om de haverklap als “VOLZET” werden bestempeld zien we toch dat de bezoekersaantallen toch niet zo hoog lagen dan verwacht. Natuurlijk heeft het reservatiesysteem hier ook iets mee te maken, ook al zijn het vooral de jaarpashouders die hier last van hebben, normale dagtickets en hotelovernachtingen waren bijna altijd beschikbaar. Vroeger waren de parken nooit volzet behalve eens tussen Kerstdag en Nieuwjaar, maar in 2022 zagen we bijna niets anders. Dat gaf natuurlijk het vals gevoel van enorme drukte en een enorme vraag.

Disneyland Paris kreeg slechts 280.000 meer bezoekers dan in 2019

Als we naar het totaal aantal bezoekers kijken van Disneyland Paris in zijn geheel, Disneyland Park & Walt Disney Studios Park, dan zien we voor het jaar 2022 een bezoekersaantal van 15.270.000. Als we kijken naar het laatste jaar voor de pandemie het jaar 2019 dan zien we een bezoekersaantal van 14.990.000 slechts een verschil van 280.000 bezoekers. Het effect van de 30ste verjaardag en opening van Avengers Campus lijkt dus miniem. En al krijg je de indruk dat het momenteel altijd druk is in Disneyland Paris zijn er toch heel wat voorbije jaren met hogere bezoekersaantallen geweest, daarvan was 2012 het recordjaar met in totaal 16 miljoen bezoekers (+730.000 dan 2022).

In totaal waren er 4 andere jaren waarbij het bezoekersaantal hoger lag dan in 2022.

  • 2008: 15,3 miljoen
  • 2009: 15,3 miljoen
  • 2011: 15,7 miljoen
  • 2012: 16 miljoen

Meer bezoekers tijdens de 30ste verjaardag van Disneyland Paris dan de 25ste verjaardag

Al is 2022 dus zeker geen recordjaar geweest ondanks die 30ste verjaardag, waren de bezoekers wel hoger dan tijdens de 25ste verjaardag in 2017. Minder bezoekers maar hogere inkomsten (per bezoeker) door de prijzen te verhogen past in de huidige strategie. Benieuwd als dit op lange termijn ook zal blijven duren, want de concurrentie zit ook niet stil.


Translate website