|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Onze 5 favoriete momenten in Disneyland Paris tijdens 2023Het einde van het jaar is in zicht, en dat is het perfecte moment om terug te blikken op de afgelopen twaalf maanden in Disneyland Paris. Wat waren onze favoriete momenten van 2023, dit is onze top 5!
5 – Christmas Night – Annual Pass Party

Jaarpashouders van Disneyland Paris hebben al veel verschillende evenementen mogen beleven, maar een kerstevenement was er nog nooit bij. Op 30 november 2023 was het eindelijk zover: het allereerste kerstevenement voor jaarpashouders.

Tijdens het evenement konden jaarpashouders genieten van speciale selfie-spots met Disney personages en 5 exclusieve shows. De hoofdshow was Beauty and the Beast: Tale as old as time op Central Plaza waar de beroemdste scènes uit dit magische verhaal tot leven kwamen, voor deze show droeg Belle één van haar meest iconische en zeldzame jurk ooit uit de geschiedenis van Disneyland Paris voor de Tale As Old As Time scene met Beast.

Mickey’s Dazzling Christmas Parade: On Stage werd in Videopolis op een unieke manier uitgevoerd, met een energiek publiek en performers. Op Castle Stage werd een aangepaste versie van de klassieke wintershow Mickey’s Winter Wonderland gepresenteerd, die je vroeger kon zien in Frontierland (Chaparral Stage). De show bevatte alle vertrouwde personages, maar de kostuums waren helaas niet hetzelfde als uit de originele show. Er was ook een opening en slotshow tijdens het evenement.

In het park waren er verschillende selfie-spots met Disney personages, maar de meeste meet & greets waren zonder personages in kerstkostuums of speciale aankleding. We hebben ons wel prima vermaakt tijdens het event, maar we hadden gehoopt op iets meer. Daarom krijgt dit event een welverdiende 5e plaats in onze top 5.
4 – Première TOGETHER: A Pixar Musical Adventure

De zomer van 2023 stond in het teken van een nieuwe Pixar show in het Walt Disney Studios Park: “Together A Pixar Musical Adventure”. Een jaar eerder werd de show al aangekondigd met een schitterende ontwerptekening gedeeld door Josh D’amaro op de D23 Expo. Deze ontwerptekening maakte ons direct enthousiast en we keken hard uit om de show in het echt te zien in 2023.

In TOGETHER: a Pixar Musical Adventure droomt Charlie, een kind met een passie voor muziek, ervan om het orkest voor het eindejaarsgala te dirigeren. Dan gebeurt er iets onverwachts en verliest Charlie de bladmuziek op de avond voor het concert! Terwijl Charlie in slaap valt, komen Woody en zijn Toy Story vrienden tot leven en bundelen ze de krachten om de bladmuziek terug te vinden die verspreid is over verschillende Pixar verhalen.
3 – Disney100 dag in Disneyland Paris

Op 16 oktober 2023 vierde Disneyland Paris de 100e verjaardag van The Walt Disney Company. Deze dag begon met een feestelijke openingsceremonie.

De ceremonie vond plaats voor het kasteel van Doornroosje en begon met een toespraak van Natacha Rafalski, president van Disneyland Paris, gevolgd door een feestelijke parade met 100 Disney personages in gezelschap van verschillende Disney Voluntears. Natacha Rafalski benadrukte in haar toespraak het belang van Disney verhalen en de impact die ze hebben op mensen van alle leeftijden. In de toespraak werd ook hulde gebracht aan Walt en Roy Disney, en alle Cast Members werden bedankt voor hun inzet om de magie dagelijks tot leven te brengen.

Na de openingsceremonie konden gasten met Disney personages op de foto. In Walt Disney Studios Park was er een meet & greet met Mickey, Minnie, Goofy en/of Pluto en in het Disneyland Park konden gasten selfies maken met Donald, Daisy, Chip en Dale.

Gasten konden Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Pluto, Chip en Dale ook zien in de Disney100 pre-parade, die voorafging aan Disney Stars on Parade. Eén van de Dream… And Shine Brighter floats werd speciaal voor de viering aangepast. Op het eind van de dag zwaaide de personages de bezoekers nog eens uit vanuit Studio 1 (Walt Disney Studios Park) en het station van Main Street (Disneyland Park).
2 – Disneyland Park ADVENTURES – Annual Pass Party

Nog een Annual Pass evenement in onze lijst is de “Disneyland Park ADVENTURES” avond met een grote zoektocht in het Disneyland Park waar je op zoek moest gaan naar hints bij de attracties en bij verschillende Disney personages die in het park te zien gaan zijn.

Voor bezoekers die liever niet op zoektocht gingen, waren er ook genoeg andere activiteiten. Op Central Plaza konden ze genieten van de show Disney Pirate or Princess: Make Your Choice, met Betty Rose en Jimmy Ocean. In Videopolis was er de Disney Classics Celebration: A Celebration of the Disney Classics from the 90’s, met een medley van liedjes uit Beauty and the Beast, Mulan, The Hunchback of Notre Dame, Tarzan, Hercules en Aladdin.
Tijdens het evenement kwam ook de Jungle Book Jive terug voor één keer op Castle Stage in een aangepaste versie zonder paradewagens, zonder de figuren uit het dierenrijk en minder performers. Toch waren de kostuums, choreografie en muziek genoeg om die prachtige herinneringen aan de zomer van 2019 terug te brengen.

The Jungle Book Jive had oorspronkelijk in de zomer van 2020 moeten terugkeren, maar de pandemie gooide roet in het eten. Het was dan ook een emotioneel moment de show nog voor minstens één keer te kunnen beleven tijdens dit evenement.
1 – Laatste dag van de 30ste verjaardag van Disneyland Paris

Omdat het de laatste dag van de 30ste verjaardag was van Disneyland Paris mocht er toch een klein beetje meer en had Disney een oproep gedaan aan alle dansers van Dream… And Shine Brighter van het eerste en tweede seizoen om terug te keren voor de laatste opvoering van de show, op het kasteel waren er extra effecten. Heel wat artiesten van de show waren zeer emotioneel tijdens de laatste opvoering. 

Op het einde van de show op Central Plaza liepen heel wat fans mee naar Main Street voor een laatste afscheid van de Disney personages en dansers.


PixieDust.be


Op het einde van de dag stonden bezoekers nog een verrassing te wachten. De laatste opvoering van de droneshow “Disney D-Light” werd éénmalig opgevoerd met vuurwerk gevolgd door avondspektakel “Disney Dreams”!

Na de finale van “Disney Dreams!” verscheen het logo van de show uitgebeeld met drones. Op de muziek van het jubileumlied “Un Monde Qui S’Illumine” werden bezoekers in meerdere talen bedankt in de lucht boven het kasteel van Doornroosje.

Na het vuurwerk stonden Mickey en zijn vrienden op het station bezoekers op te wachten in hun Dream… And Shine Brighter iridescent outfits voor één laatste afscheid. Disney liet zich van zijn meest genereuze kant zien op deze dag. Met deze prachtig en emotionele dag bedankte Disneyland Paris alle gasten, cast members en fans voor hun steun tijdens de 18 maanden durende viering.

Translate website