|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Review: La Table de Lumière – Disneyland Hotel

Begin 2024 heropende California Grill in het Disneyland Hotel als “La Table de Lumière”. Het vernieuwde restaurant is geïnspireerd op de beroemde spiegelzaal van Versailles en Beauty And The Beast. We gingen het uitproberen.

PixieDust.be


La Table de Lumière bevindt zich juist naast het Royal Banquet buffetrestaurant en tegenover Fleur de Lys Bar.

We hadden een reservatie bij de openingstijd van het restaurant en werden direct aan tafel gebracht. Bij aankomst vroegen we of het mogelijk was om een plaats te krijgen in de spiegelzaal van het restaurant om te genieten van het prachtige beeld van Belle en Beast. Dit was geen enkel probleem.

Tijdens de begeleiding naar de tafel kregen we meer informatie over het restaurant en uiteraard ook het verhaal dat het restaurant geïnspireerd op de beroemde spiegelzaal van Versailles en Beauty And The Beast. Onderweg passeerde we langs de open keuken waar koks druk bezig waren met allerlei lekkere gerechten te maken.


PixieDust.be


We hadden het gevoel dat de medewerker heel erg haar best moest doen om alles uit te leggen in het Engels, zo verstonden we haar soms ook niet altijd.

De medewerker deed haar uiterste best voor ons. Het was niet zo heel druk in het restaurant, dus we kregen best veel aandacht. Ze gaf me ook enkele complimenten over mijn loungefly. 🙂


PixieDust.be


Natuurlijk kun je in het Disneyland Hotel gezelschap verwachten van de Disney Prinsessen, en dat is ook het geval in La Table de Lumière. Uniek voor het restaurant is dat de Disney prinsessen vergezeld worden door hun prinsen. Speciaal voor het vernieuwde Disneyland Hotel kregen de Disney personages gloednieuwe outfits.

Alle personages die aanwezig zullen zijn in het restaurant zijn “face characters”. Dat vinden we wel wat moeilijker, omdat je ook een interactie met hen hebt. Bij het eerste Disney koppel dat aan tafel kwam hadden we daar geen enkel probleem mee als grote Beauty and The Beast fans, want dat waren nu eenmaal Belle en haar prins. Dit was onze favoriete personages van de avond.


PixieDust.be


Even later hadden we een ontmoeting met Sneeuwwitje en haar prins, ook zij waren geweldig vooral de interactie van Sneeuwwitje.


PixieDust.be


Voor de laatste Disney-personages hadden we een momentje moeten blijven zitten, hoewel de rekening al betaald was. Maar uiteindelijk kwamen ook Ariel en Prince Eric van The Little Mermaid aan onze tafel.


PixieDust.be


Het is goed om te weten dat de personages kunnen verschillen per dag in dit restaurant. De enige personages die je bijna met zekerheid kunt verwachten zijn Belle en haar prins. Dit is de samen met Auberge de Cendrillon de gemakkelijkste manier om op de foto te gaan met de Disney prinsessen in vergelijking met uren te wachten in het prinsessen paviljoen.

Ondanks dat dit een Belle en het Beest restaurant is, moet je niet verwachten dat het hetzelfde is als het Be Our Guest restaurant in Walt Disney World. Dit restaurant is geen uitnodiging voor een diner in het kasteel van beauty and the Beast, maar een ode aan de spiegelzaal van Versailles met een vleugje Belle en het Beest.


PixieDust.be


Om aan een tafel in de spiegelzaal kunt zitten kunt je altijd naar vragen maar er is geen zekerheid. Disneyland Paris maakte vooral reclame voor het restaurant met de main dining room.

Nog een minpuntje is dat je eet in La Table de Lumière, maar Lumière is nergens in het restaurant te vinden behalve op het kindermenu of op een sticker die je kunt krijgen in het restaurant. Er had zeker een beeld van Lumière mogen staan tenminste. Bepaalde stoelen waren ook niet heel comfortabel om te zitten voor een langere tijd.


PixieDust.be


Voorgerechten:


PixieDust.be


Œufs de Loué gebakken ei, aardappelen, spinaziescheuten en Comté AOP-room

PixieDust.be


Velouté van paddenstoelen, gepeperde Isigny-crème, croutons van zuurdesembrood en geroosterde hazelnootsnippers

Hoofdgerechten:


PixieDust.be


Montbéliarde-rosbief, aardappelspiraaltjes, zoete uiencrème en Merlot-jus

PixieDust.be


kip op twee manieren gekookt en gekonfijte aardappel, kruidige geroosterde kipfilet en gepocheerde kippenpoot.

Dessert:


PixieDust.be


Enchanted Ball Cake: Witte chocoladeganache, vanille peer-inzet en Dacquoise biscuit

La Table de Lumière is elke dag geopend van 18:00 tot 22:30 uur. Volwassenen betalen 120 euro en kinderen 60 euro, dit maakt La Table de Lumière het duurste restaurant in het hele Franse Disney Resort! Er is geen drank inbegrepen in de prijs, als voorbeeld één cola kost 9 euro!

Het restaurant is prachtig, de personages zijn geweldig en de service van de medewerkers was super. Ik heb niet uitgebreid mijn mening over het eten geschreven omdat ik dit ook een kwestie vind van prijs-kwaliteit, en hier waren we redelijk teleurgesteld.

De kwaliteit van het eten is gelijk aan het eten tijdens het avondeten in de restaurants op de Disney Cruise Line, wat niet slecht is, maar geen 120 euro per persoon waard is. Helaas waren de hoofdgerechten ook niet warm. Het dessert was het beste van de avond, als pluspunt was dit ook gethematiseerd naar Beauty And The Beast.

Ik ben benieuwd hoe de toekomst eruit zal zien voor dit restaurant. Nu is het restaurant alleen toegankelijk voor gasten die verblijven in het Disneyland Hotel. Er waren veel tafels die leeg, dus ik ben benieuwd of er aanpassingen gebeuren in de toekomst. Voor ons zal Table de Lumière een once in a lifetime ervaring zijn.


PixieDust.bePixieDust.beLa Table de Lumière


One thought on “Review: La Table de Lumière – Disneyland Hotel

Comments are closed.


Translate website