Zo vierde Disneyland Paris de 90ste verjaardag van Donald Duck

Happy Birthday Donald Duck

Afgelopen zondag heeft Disneyland Paris de 90ste verjaardag van Donald Duck gevierd in het Disneyland Park. Na Mickey Mouse is dit het tweede Disney personage die extra aandacht kreeg voor zijn 90ste verjaardag. Twee jaar geleden was het de 90ste verjaardag van Goofy maar daarvoor werd er niets extra voorzien.


Merchandise

Bij ieder event of viering in een Disney Park gaat er uiteraard altijd veel aandacht naar speciale merchandise. Vooral in de Amerikaanse Disney Parken worden zo’n speciale gelegenheden enkel nog gebruikt voor het verkopen van merchandise zonder iets extra’s toe te voegen in de parken voor de gasten. Gelukkig is dat nog niet zo in Disneyland Paris.


Surprise Birthday Party

Soms is het een kleine cavalcade, soms een pre-parade of een show. Deze keer kregen we een volledige extra show te zien voor Donald 90 die 5 keer werd opgevoerd. Geheel origineel was de show niet, want je kon de show herkennen van tijdens de New Year’s Eve Party.

Deze leuke disco show kan dus los van de New Year’s Eve Party nog eens opgevoerd worden aangezien dit eindejaarsevenement werd geschrapt. De show was bijna helemaal hetzelfde, wat niet slecht is, maar het is weinig gericht naar de verjaardag van Donald Duck. Soms komt de verjaardag van Donald Duck wel eens in de dialoog die werd toegevoegd en op het einde is er een “Happy Birthday” scene toegevoegd. De show blijft leuk, leuke vibe en met verschillende Disney personages en heel veel leuke en speciale outfits.PixieDust.be

Verder kon je voor de gelegenheid Donald Duck ook nog zien bij aankomst in het Disneyland Park waar hij gasten stond te begroeten op het Main Street USA station en ook op het einde van de dag was Donald Duck daar om afscheid van de gasten te nemen na Disney Illuminations, waarbij de gasten luidkeels Happy Birthday zongen voor de jarige.Tijdens de dag kon je ook met Donald Duck op de foto in Frontierland, waar je normaal Goofy kan vinden, nabij Cowboy Cookout Barbecue. Donald Duck verscheen daar in zijn klassieke outfit, waarschijnlijk om op die manier te matchen met de vele fans die zich speciaal hadden verkleed met Donald Duck gethematiseerde kledij.

Er was ook een leuke snack bedacht voor deze verjaardag. Bij de Ice Cream Company in Main Street USA kon je in de namiddag en speciaal Donald Duck 90 ijsje verkrijgen die versierd was met een donut en slagroom.


PixieDust.be

Translate website