|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Review: New Year’s Eve Party at Disneyland Paris 2022 – 2023Het jaar 2022 is voorbij, een nieuw jaar staat in de startblokken dus is het tijd voor een New Year’s Eve Party in Disneyland Paris. Voorheen een avond die voor iedereen toegankelijk was maar sinds enkele jaren geëvolueerd in een extra betalend evenement met veel exclusief entertainment. Het programma dit jaar was het grootste sinds het begin van de New Year’s Eve Party in het Disneyland Park, nog nooit was er zoveel entertainment te zien tijdens zo’n avond. Vorig jaar hadden we al heel wat shows zoals Tiana’s Showboat in Frontierland, Mickey Fun Disco Party in Videopolis en Mary Poppins in Main Street USA maar dit jaar hadden ze ook gezorgd voor exclusieve entertainment in Fantasyland en Adventureland.


PixieDust.be


De aankomst bij het event

Ook al waren wij niet in Disneyland Paris tijdens de dag, toch hadden wij een parkreservatie voor 31 december gemaakt zodoende dat we toch eerder in het Disneyland Park konden via de ingang van de gewone gasten en niet via de rij van de New Year’s Eve Party want die was behoorlijk lang.

Eens binnen in het park konden we heel snel onze armbandjes voor het event gaan halen en werden we via de backstage van Main Street USA naar Discoveryland gestuurd om dan via de achterkant van Space Mountain verder gestuurd te worden naar Fantasyland. De bedoeling van de Guest Flow is hier om de mensen van het event naar de achterkant van Fantasyland te sturen zodat de gewone parkgasten via Main Street USA dan het park kunnen verlaten. In theorie niet zo’n slecht idee, maar wij hebben ons niet laten opdringen om naar Fantasyland te gaan en zijn richting Café Hyperion in Videopolis getrokken waar wij alvast iets hebben gegeten. Het restaurant was toen reeds alleen toegankelijk als je een event armbandje had waardoor hij heel snel bediend werden.


PixieDust.be


Minnie’s Enchanted Wishes: Score 4/10

Wij zijn onze avond begonnen met Minnie’s Enchanted Wishes, jammergenoeg de meest zwakke show van de avond. Het begon al met de Guest Flow die zoals altijd slechts 15 min voor de show kwam opdagen om ons te verplaatsen terwijl we daar al bijna 2 uur stonden te wachten en daardoor onze plaats op de eerste rij kwijt waren. De slecht georganiseerde Guest Flow werd hier onmiddellijk duidelijk en dit hebben we op nog enkele plaatsen gezien, maar dat zijn we intussen al gewoon in Disneyland Paris.

De show was een rare combinatie van Minnie Mouse, Mary Poppins en de Princess and the Frog. Al deze verhalen hebben weinig met elkaar te maken en het was ook niet duidelijk waarom deze keuzes werden gemaakt. Het was alsof ze Mary Poppins en Princess and the Frog als thema nergens anders konden gebruiken en ze dus maar samen gezet hebben. Er was ook een hele rare scène met Tinker Bell, terwijl Tinker Bell er niet was, op de muziek van het oude Tinker Bell’s Fireworks. De performers bewogen tijdens dit liedje in slow motion, precies zombies, zeer raar.

Als je een scène maakt van een character of thema zoals hier Tinker Bell dan zorg je ervoor dat Tinker Bell er is of je doet de scène niet, dat is onze mening. We hebben dat in het verleden al vaker gezien. Ooit deden ze een soort Oogie Boogie scène tijdens de Villains Show voor Halloween maar Oogie Boogie was er niet of ze willen het thema van Hocus Pocus gebruiken tijdens Halloween door de muziek de integreren maar de Characters hebben ze ook niet. Heel vreemd allemaal.

PixieDust.be


Ready for the Night parade: Score 4/10

Onze tweede show dat we deden was jammergenoeg ook alweer onze tweede teleurstelling. De Ready for the Night parade was een project waar weinig energie werd ingestoken. Snel de floats genomen van Dream and Shine Brighter die klaar stonden, snel wat Disney Characters erop met enkele auto’s en tricycles ertussen en we hebben een parade.

De floats van Dream and Shine Brighter zijn niet goed om als parade te gebruiken omdat één van de floats een duidelijk voorkant en achterkant heeft waardoor de helft van gasten niets kan zien. De floats werden trouwens ook nog voor Dream and Shine Brighter later op de avond gebruikt dus dit was niet echt speciaal. We hebben trouwens die floats en de characters in 30th Anniversary outfits al genoeg zien het voorbije jaar en gaan ze nog veel zien in het jaar 2023. Er werden wel enkele zeldzame characters bijgevoegd maar die waren in de minderheid. Er was ook geen speciale muziek voor de parade op deze speciale avond, maar opnieuw het liedje Ready for the Ride. Muziek die dan later op de avond nog eens gebruikt zal worden. Vroeger was de New Year’s Eve Parade altijd één van de hoogtepunten van de avond en is nu stilletjes aan het zakken naar iets die je bijna zou overslaan om tijd te winnen. En dat terwijl je met een concept van een parade veel meer gasten kan bereiken dan met een show waar er meestal beperkte zichtbaarheid is.

PixieDust.be


Party through Adventureland: Score 8/10

Een totale verrassing was het entertainment in Adventureland. In het programma vernoemd als een soort doorlopende dance party, waren het eigenlijk 3 aparte mini-shows met leuke muziek en Disney Characters. Aangezien wij dachten dat het een dance party ging zijn hadden wij deze niet in onze planning van de avond opgenomen. Hadden we het geweten dan konden we perfect een andere show, zoals Minnie’s Enchanted Wishes opgegeven hebben om deze Adventurland entertainment te zien.

De eerste kleine mini-show was in het thema van Aladdin met oa. de Sultan als zeldzaam personage, de tweede stond in het teken van de Jungle Book Jive met oa. Clarice in speciale outfit. En de derde mini-show stond in het teken van Peter Pan. De laatste was niet zo speciaal, het concept van Peter Pan en Captain Hook in een show hebben we al meerdere keren gezien tijdens andere gelegenheden.

Van de 3 mini-shows hebben wij helaas slechts een kleine stukje gezien van de Aladdin show wat we zeer spijtig vonden, maar we moesten door naar de volgende show op ons programma de Royal Disney Ball met de Disney Princesses.


PixieDust.bePixieDust.be


Royal Disney Ball: Score 9/10

De grootste chaos van de avond was hier te vinden bij de Royal Disney Ball, de setting met het kasteel is perfect voor een show met Disney Princesses maar de plaats waar de gasten konden staan was dat helemaal niet. Geduwd in een trechter-vorm was het vechten om een plaats te hebben en een goeie zichtbaarheid voor de show. Wij hebben twee shows gewacht om te kunnen doorschuiven naar de eerste rij om uiteindelijk de show op een goeie manier te kunnen zien. De Guest Flow was hier verschrikkelijk en dat terwijl er op een paar meters afstand een leeg podium, Royal Castle Stage, staat. Al was deze plaats op de Castle Courtyard wel spectaculairder.

Omdat we hier twee shows hebben gewacht om een goeie plaats te bemachtigen hebben we veel tijd van onze avond verloren, tijd dat we anders hadden kunnen gebruiken om te genieten van de shows in Adventureland.

Maar de Royal Disney Ball was top, veel performers samen met de Disney Princesses die opnieuw hun Prinsen hadden meegenomen, want die zijn precies sinds de pandemie een beetje verdwenen in Disneyland Paris. De muziek en het verhaal werd gerecycleerd en deed ons denken aan de Royal Princess Waltz die werd opgevoerd tijdens de 25ste verjaardag van Disneyland Paris. Maar er werd wel gezorgd voor een verrassend einde met Anna, Elsa en Kristof. De muziekkeuze maakte het extra leuk want deze keer werd gekozen voor het thema van Frozen 2 en niet de eerste Frozen film met de zoveelste keer “Let it Go”. Deze keer was het opnieuw “Into the Unknow” die door de luidsprekers knalde en die ons ook onmiddellijk terug bracht naar de periode net voor de pandemie toen “Frozen Celebration” in het Disneyland Park te zien was. Een emotioneel moment aangezien de tijd voor de pandemie, waar we nog vaak aan terugdenken, nog altijd beter was dan nu.

PixieDust.be


Mickey’s Fun Disco Party: Score 10/10

Eén van de shows die ons vorig jaar enorm had verrast en we gehoopt hadden dat we die nog eens konden zien was er ook terug en grootser dan ooit. Want niet alleen waren Mickey, Minnie, Goofy en Donald terug met hun Disco optredens ook Max, Clarice & Daisy Duck waren erbij. De show werd verder uitgebreid met een nieuw scène “Vogue”, gekend van Madonna, waarbij Minnie Mouse nog eens haar broekpak van Stella McCartney aantrok.

Eén van de meest originele shows en een perfecte combinatie van Disney en feestmuziek die goed past voor een Oudejaarsavond. Een show met humor, muziek waarbij je niet kan stil zitten, leuke personages met veel verschillende kostuums, leuke choreografie en een geweldig tempo. Hier kan niets beter, deze show is perfect van de eerste tot de laatste minuut, geen stille momenten, geen overbodige dialogen in het Frans/Engels….maar één groot muzikaal feest.

PixieDust.be


Disney 100 projecties: Score 6/10

Wij hadden enkele maanden geleden opgevangen dat Disneyland Paris voor de eerste keer iets speciaal ging doen voor de start van de Disney 100 viering op Oudejaarsavond. Uiteindelijk was het een projectieshow ongeveer een kwartier voor het vuurwerk. De projectieshow stond niet op het programma en was daardoor een verrassing voor veel bezoekers. Omdat wij wat verder stonden in Main Street USA hebben we de show niet in de meest ideale omstandigheden gezien. De projecties waren simpel met heel wat films en personages van vroeger en nu die op het kasteel werden geprojecteerd met een rustige versie van “When You Wish Upon A Star”. Het show was niet verrassend of speciaal maar gewoon goed als iets tussendoor tijdens het wachten op het vuurwerk.


PixieDust.be


Disney New Year’s Eve Wishes Fireworks: Score 7/10

Het vuurwerk toch wel gezien als het hoogtepunt van een New Year’s Eve, was voor ons goed maar niet meer dan goed. Als we het vergelijken met het vuurwerk dat we tijdens de “Quatorze Juillet” (Franse nationale feestdag) hebben gezien was dit toch een stuk minder. Over de hoeveelheid vuurwerk was niets op aan te merken maar het was vooral het thema en de muziek waarvoor gekozen werd. Het thema van de oude vuurwerkshow “Wishes” is niet de meest swingende soundtrack waardoor het niet echt past in een feest die net was losgebarsten door de aftelling naar het nieuwe jaar. Nadat iedereen juichte voor de komst van 2023 werd het eerder stil toen Wishes begon door het soort soundtrack dat deze show heeft. Voor mij had het up-tempo muziek moeten zijn met vuurwerk overal waar je keek zodat de feeststemming kon blijven doorgaan.

PixieDust.be


Line Dance with Goofy: Score 10/10

Een show waar we ook door verrast werden was Line Dance with Goofy, hier dachten we ook dat het om een dance party ging in plaats van een echte show. Een Frontierland gethematiseerde show is iets waar ik al lang van droom, beetje zoals de Frontierland Hoedown in het Magic Kingdom van Walt Disney World. Deze country muziek en dans is zo perfect in Frontierland en zou ook een fantastische toevoeging zijn als dagelijks entertainment in een deel van het park die niet zoveel attracties heeft.

Deze show had alles wat ik in gedachten had zou ik een show in Frontierland moeten maken. Fantastische dansers, perfecte muziek, de Disney characters in fantastische gethematiseerde outfits en zeldzame personages zoals de Country Bears en de fantastische Clara Cluck. Als die show er tijdens de dag was, ik ging iedere dag kijken. De show gaf mij ook een enorm Amerikaans gevoel, ik was precies vergeten dat ik nog in Disneyland Paris was en dacht even “Ben ik in Walt Disney World of Disneyland Californië?”.

PixieDust.be


Dream and Shine Brighter: Score 7/10

Bij Dream and Shine Brighter is het moeilijk om te zeggen wat we er van vonden, we hebben de show ook niet echt helemaal gezien tijdens de New Year’s Eve Party omdat we deze show goed kennen. We hebben die al tientallen keren gezien tijdens het afgelopen jaar en gaan hem nog veel zien in 2023. Op de show zelf is er weinig op aan te merken, maar als die show in originele vorm een goed idee was voor New Year’s Eve dat is een andere vraag. Ik ben sowieso van mening dat shows die ook tijdens de normale openingsuren gezien kan worden geen plaats hebben tijdens een event waar je nog eens ruim €100 extra voor moet betalen. Tijdens een event in deze prijsklasse moet het allemaal speciale en uniek entertainment zijn.

Verder was er ook nog een Kiss Goodnight op het station van Main Street USA en een Disney Dance Party met enkele Disney Characters op de Royal Castle Stage, maar door het drukke entertainment programma hebben wij geen tijd meer gehad om dit nog te zien.


PixieDust.bePixieDust.be


Samenvatting: Totale Score 7,2/10

De New Year’s Eve Party was de grootste ooit met een zeer druk entertainment programma, zoveel dat het bijna onmogelijk is om alles te zien. Jammer dat het zo immens druk was op veel plaatsen. Omdat er geen speciale meet & greets met Disney Characters waren ging iedereen naar de entertainment kijken waardoor het soms onmogelijk was om de show op een normale manier te bekijken.


PixieDust.be
De drukte na het vuurwerk richting Discoveryland


Constant was het duwen en trekken van andere gasten, iedereen moest vechten voor zijn plaats. Alleen bij Mickey’s Fun Disco Party hebben wij dit niet ervaren en ook in mindere mate bij de show Line Dance with Goofy omdat de meeste mensen al op Central Plaza stonden voor het vuurwerk. Maar de crowd control zoals ze dat noemen is wel iets die beter kan, ook het feit dat Adventureland en Fantasyland halfweg de avond sluit ter voorbereiding van het vuurwerk helpt niet.
Geef een reactie


Translate website