De bloembedden in Disneyland Paris zijn uitgedekt in zomerkleuren

Horticulture-teams van Disneyland Paris op hun best

Nu het zomerseizoen nadert, hebben de Horticulture-teams van Disneyland Paris de bloembedden in de parken en hotels getransformeerd. Deze bloembedden spelen een sleutelrol in de beleving en onderdompeling van gasten.


Disneyland Paris

Een nauwgezet werk gedurende meerdere nachten

Vier weken lang hebben 25 tuinmannen van de tuinbouwteams de klok rond gewerkt om deze transformatie tot stand te brengen. Elke dag konden gasten het uiterlijk van nieuwe kleurrijke bloembedden ontdekken.

De variëteiten en kleuren werden door de Horticulture-teams geselecteerd, afhankelijk van de geschiedenis van de verschillende landen en Disneyland Paris hotels. De bloembedden rond de Central Plaza-podia, aan de voet van het Kasteel van Doornroosje, zijn een perfect voorbeeld van synergie, aangezien het is ontworpen om te passen bij de A Million Splashes of Color-show.


Een grote verscheidenheid aan bloemen

De Disneyland Paris horticulture-teams hebben vooral voor sunpatiens gekozen, omdat deze bloemen redelijk resistent zijn tegen klimatologische omstandigheden en kunnen worden gecombineerd met andere variëteiten om de ruimte te verfraaien. In het resort bloeien 54 andere soorten, sommige in wel 20 verschillende kleuren: van klassieke petunia’s, begonia’s en geraniums tot minder bekende soorten zoals gomphrena, knipfofia en armeria’s, en niet te vergeten tuinbouwversies van planten die beter bekend staan ​​om hun aromatische en plantaardige eigenschappen , zoals salie, verbena, zoete aardappelen en zonnebloemen.

“De keuze van elke bloem, de kleur, het volume en de levensduur ervan is gebaseerd op het verhaal dat we ermee willen vertellen”, legt Manon Hazebroucq, projectmanager bloemen bij Disneyland Paris, uit.


Lokale bloemen en beredeneerd water geven

Het team van tuinbouw werkt samen met een aantal lokale telers en boomkwekerijen, waarvan er één op ongeveer dertig minuten van het resort gevestigd is. Het maakt het mogelijk om een ​​nauwe relatie te hebben en flexibele leveringen te doen, terwijl de ecologische voetafdruk van leveringen wordt beperkt. Deze producenten dragen het label “Plante Bleue” (Franse tuinbouwers en kwekers die zich inzetten voor een sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke aanpak).

Bovendien behoren het optimaliseren van het waterverbruik en het behoud van deze hulpbron tot de prioriteiten van de inspanningen van Disneyland Paris om een ​​milieuvriendelijke ervaring te bieden. Om verspilling en overbewatering te voorkomen, gebruiken de Horticulture-teams een verstandige bewatering, vooral dankzij de afvalwaterzuiveringsinstallatie van het resort.

Wist je dat? Op de binnenplaats van Auberge de Cendrillon, vlak achter het Kasteel van Doornroosje, vindt u pompoenen en aromatische planten.


Translate website