|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Disney start veranderingen aan Park ReservatiesysteemHet heeft lang geduurd maar eindelijk heeft Disney veranderingen aangekondigd voor zijn vervelende en door iedereen gehate reservatiesysteem om de parken in te kunnen. Iets wat vooral de fans met een jaarpas mee te maken krijgen. Voorlopig hebben de veranderingen geen effect op het systeem in Disneyland Paris maar gaat het vooral over Walt Disney World.

Jaarpashouders Walt Disney World welkom zonder parkreservatie

De jaarpashouders van Walt Disney World hebben binnenkort geen parkreservatie meer nodig als ze de Disney Parken na 14u willen bezoeken. De enige uitzondering op deze regel is het Magic Kingdom tijdens het weekend. Dit is natuurlijk goed nieuws, want dit is een eerste keer dat Disney toegeeft dat het reservatiesysteem toch niet zo goed is. Voorheen werd het reservatiesysteem door het management, ook door Natacha Rafalski in Disneyland Paris, verdedigd als de uitvinding van de eeuw terwijl de fans, die de parken en de ervaring beter kennen dan diegene aan de management tafel, al even lang schreeuwen dat het belachelijk is.

Reservatiesysteem is pure onzin geworden

Als de veranderingen van Walt Disney World doorsijpelen naar Disneyland Paris dan stel je je toch de vraag waarom het reservatiesysteem er nog altijd is. Als je als jaarpashouder in het park binnen kan om 14u zonder reservatie in plaats van een paar uur eerder bij de opening heeft dat toch niets meer met de capaciteit van die dag te maken, en heeft dat niets meer te maken met alles wat ze voorheen gezegd hebben zoals de planning voor het personeel, de reserves van het voedsel…en nog meer van die onzin.


Disney


Nieuwe ingangspoorten overbodig door reservatiesysteem

Voor Disneyland Paris zou het zeker een goeie zaak zijn, niet alleen zou de haat die er nu soms is bij de fans voor een groot deel verdwijnen, ook operationeel zou het een stuk makkelijker gaan. Zo zouden er geen Cast Members meer voor de ingang van de parken moeten staat om al die Magic Pass kaartjes te controleren of de jaarpassen te scannen en zouden er geen massa’s wachtrijen ontstaan om de parken binnen te kunnen. Net voor de pandemie had men in Disneyland Paris geïnvesteerd in het vernieuwen van de ingangspoorten om een vlottere procedure te maken om de parken te kunnen betreden, iets wat door het reservatiesysteem volledig teniet werd gedaan.

Disney fans gaan naar concurrentie

Voor de pandemie was er ook geen reservatiesysteem en alles ging prima, al 30 jaar lang, waarom zou het nu inééns niet meer gaan. Tijdens de pandemie was dit uiteraard te begrijpen, maar daarna was het gewoon bullshit ! Een regel met Bob Chapek zijn handtekening onder. Hij wou liever minder mensen in de parken en ook alleen rijke mensen die heel veel geld spenderen. En op die manier veel gasten van de Disney Parken richting de concurrentie stuurde om daar hun geld te spenderen. Deze concurrentie zag de gasten maar al te graag komen want deze extra inkomsten zorgen ervoor dat ze sneller kunnen investeren en groeien. Je moet niet lang kijken op YouTube om te zien dat veel fans die vroeger vooral Disney Parken bezochten nu vaak te vinden zijn in de Universal parken en in Europa bij Parc Asterix of Europapark.

Meer capaciteit voor Disneyland Paris

Op de dag dat veranderingen werden aangekondigd kwam er (nog) geen van nieuws uit Disneyland Paris als ook hier iets veranderd. Wel viel het op dat veel meer capaciteit werd toegevoegd aan het reservatiesysteem voor de jaarpashouders. Inééns waren alle dagen terug beschikbaar inclusief de weekends. Terug een tijd dat je je niet constant zorgen moet maken als je de parken binnen kan of niet is natuurlijk fantastisch. Maar als het zo is dat alle dagen tegenwoordig beschikbaar is, dan luid de vraag nog luider waarom het systeem er nog altijd is.

Geef een reactie


Translate website