|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Euro Disney l’album officiel, allereerste vinylplaat voor Disneyland Parijs nu verkrijgbaarVandaag komt Euro Disney l’album officiel uit, de allereerste vinylplaat gemaakt voor Disneyland Parijs. Samengesteld uit twee delen met een kant 1 “Gisteren” en een kant 2 “Vandaag”, kunnen gasten zowel muziektitels uit het verleden als het heden vinden. Interview met Régis Alarm, Collectibles Product Manager in de Merchandise Product Division van Disneyland Parijs.


PixieDust.be


Interview met Régis Alarm, Collectibles Product Manager in de Merchandise Product Division van Disneyland Parijs.


Euro Disney


Hoe is het idee van een Disneyland Paris-vinyl ontstaan?

De laatste jaren heeft de vinylplaat een comeback gemaakt. Toen Euro Disney in 1992 zijn deuren opende, was het een achterhaald product geworden, volledig vervangen door de cd. Het idee was om je voor te stellen hoe de hoes van een officieel Euro Disney-album eruit zou hebben gezien als we er destijds één hadden uitgebracht. Het hergebruiken van de grafische codes van die tijd was een leuk project dat we konden doen met artiesten die gepassioneerd waren door de geschiedenis van onze bestemming.


Hoe verliep de samenwerking met Walt Disney Records?

Disney Music Group gaf ons veel vrijheid bij het maken van de plaat. Het was een kans voor mij om rechtstreeks samen te werken met de teams van Walt Disney Imagineering en Disney Live Entertainment voor het onderzoek naar masters en de keuze van tracks. Disney Music Group bracht zijn expertise in voor het beheer van de rechten en de productie van de schijf.


Hoe heb je de verschillende tracks gekozen?

We wilden de geschiedenis van het Disneyland Park en zijn attracties benadrukken, evenals de muziek gemaakt voor het 30-jarig jubileum – hoe konden we ons feestlied, Un Monde qui s’Illumine, en de essentiële Ready for the Ride niet opnemen? In het begin van het project stelde Tom Fitzgerald (Walt Disney Imagineering) voor om het album in twee delen te splitsen, met kant 1 “Yesterday” en kant 2 “Today”. Op kant 1 kunnen we wat muziek uit ons verleden vinden, zoals Space Mountain – De la Terre à la Lune of Le Visionarium – Un Voyage à Travers le Temps, die nog nooit eerder waren uitgebracht. Kant 2 weerspiegelt de evolutie van Disneyland Park, met enkele veranderingen voor onze attracties zoals Phantom Manor, Pirates of the Caribbean of Star Tours: The Adventures Continue.


PixieDust.beEen anekdote over de ontwikkeling van dit vinyl?

Betrokken zijn bij de totstandkoming van een album was een zeer interessante ervaring. Ik hield van de hele periode van muziekonderzoek, een zeer collaboratieve stap met de Walt Disney Imagineering-teams in Glendale. De keuze maken is echter altijd moeilijk, zeker als we bij een 33-toeren vinylplaat beperkt zijn tot 25 minuten per kant. We hebben het geluk dat we ongelooflijke muziek hebben en ik hoop dat we binnenkort de kans krijgen om er in een toekomstig project op terug te komen. Waarom niet bijvoorbeeld met een album rond een attractie als Phantom Manor…

25€. Verkrijgbaar bij Walt Disney Studios Store / The Storybook Store / Harrington’s Fine China & Porcelains / The Disney Gallery.


PixieDust.bePixieDust.be


Disneyland Paris Merchandise Updates

Geef een reactie


Translate website