|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Disneyland Paris News Report 27 & 28 February 2023Disneyland Paris News


In Disney Newport Bay Club hotel is het stuurwiel in de lobby verdwenen. Voorheen was dit de locatie waar je op de foto kon met een Disney personage. Door de drukte en de beperkte plaats werd een tijdje geleden beslist om de locatie te veranderen naar de gang richting het Convention Center. Op de plaats van het stuurwiel werd nu een zitbank gezet.


PixieDust.be


De watervallen van de attractie Dumbo, the Flying Elephant in Fantasyland staan droog. Het lijkt erop dat ze de muren enkele dagen gaan laten drogen vooraleer ze muren gaan reinigen of opnieuw schilderen.
De werken bij Bella Notte gaan verder. Het populaire restaurant in Fantasyland zal groter worden met een extra eetzaal in het thema van de Disney/Pixar film Luca. De stellingen gaan binnenkort verdwijnen, maar aan de binnenkant van het gebouw lijkt het alsof er nog heel wat werk gedaan moet worden. Eten in de nieuwe Luca kamer zal dus nog niet voor morgen zijn.
Kleine veranderingen aan de wachtruimte van het Studio Theater waarschijnlijk te voorbereiding van de nieuwe Pixar show die hier vanaf deze zomer te zien zal zijn.
In Disney Village gaat de transformatie verder. Bij Brasserie Rosalie die Cafe Mickey zal vervangen zien we dat het gebouw meer en meer gestript werd en dat nu ook het grote naambord van Cafe Mickey in de vorm van Mickey Mouse is verdwenen. Bij de winkel ernaast werd een stuk van het originele “Festival Disney” overdekt wandelpad afgebroken om binnenkort de gevel een volledig niet uiterlijk te geven.
In Main Street USA is met begonnen met een nieuwe renovatie. Deze keer zijn het enkele facades bij de Ice Cream Company & Coffee Grinder die dringend aandacht nodig hebben. Hopelijk gaat het project snel want momenteel staan er al genoeg schuttingen in het park.https://pixiedust.be/corn-dogs-nu-ook-verkrijgbaar-buiten-pym-kitchen/
PixieDust.be


In Disney Village werd samen de verandering van King Ludwig’s Castle naar the Royal Pub ook het showpodium afgebroken en tijdelijk vervangen door een kunstmatige grasmat en een boom.
In Fantasyland is de winkel Sir Mickey’s weer open nadat die een tijdje gesloten was voor kleine werken in de winkel. Vooral bij de vloer zien we een kleurverschil, mogelijk werd hier een stuk vloer vernieuwd.


PixieDust.be


Joe the Fisherman in zijn schommelstoel is momenteel uit Frontierland verdwenen, hoogstwaarschijnlijk voor een opknapbeurt. Zijn hond zit alvast te wachten op zijn terugkomst.https://pixiedust.be/agrabah-cafe-gesloten-voor-3-maanden/


Sinds enkele weken is er nieuwe ontbijtoptie in het Disneyland Park. Dit was hoognodig aangezien er al een tijdje geen ontbijt meer inbegrepen zit bij je hotelreservatie in de Disney hotels en het ontbijtbuffet voor veel mensen soms te duur of te veel is.

Daarom kan je nu Casey’s Corner terecht voor enkele nieuwe ontbijtformules samen met een fruitsap en een warme drank naar keuze.


PixieDust.be


Enkele weken geleden waren bijna alles tapijten bij de attractie Flying Carpets over Agrabah in het Walt Disney Studios Park defect. Nu ziet het er opnieuw een stuk beter uit, ook al zijn nog niet alle tapijten opnieuw in gebruik.
Een volledig nieuwe menu bij Restaurant Hakuna Matata in Adventureland, dus hebben wij dat even gaan proberen. Op het eerste zicht zien de opties er wat eigenaardig uit, maar ze waren niet slecht. De porties zijn niet supergroot voor de prijs dat je betaald maar dat is tegenwoordig in de meeste restaurants in Disneyland Paris het geval.


PixieDust.be


Discoveryland staat voor de zoveelste keer opnieuw vol met schuttingen. Ook al zijn het alleen maar wat opknapwerken aan de buitenkant van de Nautilus en de vijver toch kiezen ze er altijd voor om het hele gebied vol schuttingen te zetten en dat is natuurlijk alles behalve mooi.


PixieDust.be


Zoals in alle counter service restaurants zijn ze ook hier bij Cowboy Cookout Barbecue door een nieuwe Franse wet verplicht om herbruikbare borden en bestek te gebruiken.


PixieDust.be


Bij Peter Pan’s Flight is het originele naambord van de attractie verdwenen voor renovatie, een tijdelijk naambord werd opgehangen.


PixieDust.be


Een deel van de fotolocatie in Alice’s Labyrinth ontbreekt momenteel. Normaal staan er links en rechts kaartenmannetjes om foto’s mee te nemen. Een deel van deze decoratieve elementen zijn nu verdwenen voor onderhoud.
Een project die ook heel lang duurt is het vervangen van de “moving walkways” bij de parking. Al van vorig jaar zijn ze bezig om deze te vervangen en om na jaren eindelijk opnieuw werkende rolbanden te hebben. Maar het gaat traag, dit is de langste die moest worden vervangen, enkele kleineren zijn intussen klaar maar werken nog niet. Maar er zijn er ook die totaal nog niet vervangen zijn en waar ze ook niet niet aan begonnen zijn. Het zal dus nog heel lang duren voor dit project helemaal klaar is.
In het kasteel bij de Boutique du Château is een glasraam in lood beschadigd. Een tijdelijk plexiglas werd geplaatst totdat een nieuwe raam geïnstalleerd kan worden.https://pixiedust.be/disney-village-heeft-2-nieuwe-eetkraampjes/


In Disney Village is King Ludwig’s Castle verdwenen en vervangen door The Royal Pub. Het is nog steeds dezelfde uitbater en ook de binnenkant van het restaurant is amper veranderd. Er zijn wel kleinere veranderingen in de bar te zien, het is vooral de buitenkant die werd veranderd. De restaurant kreeg ook een nieuwe menu en nieuwe (hoge) prijzen.


Translate website