Disneyland Paris test genderneutrale toiletten in Discoveryland(FOTO: DISNEY CAVE OF WONDERS OP TWITTER)

Disney Parken over de hele wereld willen een meer inclusieve en gastvrije omgevingen worden voor gasten van alle achtergronden en identiteiten. Disney heeft al enkele maatregelen genomen waaronder de term “dames en heren, jongens en meisjes” te verwijderen tijdens aankondigen in de parken en het verwijderen van raciaal gevoelige verwijzingen in zowel attracties en shows.

Vanaf nu test Disneyland Paris ook genderneutrale toiletten in Discoveryland in het Disneyland Park naast de uitgang van attractie Autopia, volgens Disney Cave Of Wonders (Twitter) zal dit zeker blijven tot 3 April 2023. Het damestoilet had hiervoor twee aparte toiletten, één hiervan is nu gemarkeerd als genderneutraal. De herentoiletten blijven zoals ze zijn.

Niet de eerste keer dat er genderneutrale toiletten zijn in Disneyland Paris:

Vorig jaar tijdens Disneyland Paris Pride in het Walt Disney Studios Park waren er ook al genderneutrale toiletten beschikbaar voor de gasten van het evenement, maar niet tijdens de reguliere openingsuren.


Disneyland Paris

Translate website