|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Interview met de talenten van TOGETHER: a Pixar Musical Adventure

PixieDust.be


(Insiders interview)

INTERVIEW VAN CELINE & CAIN KITSAÏS – CHOREOGRAFEN

 • Kun je jezelf voorstellen? Wij zijn Celine en Cain, en we vormen het choreografisch duet.
 • Wat zijn je laatste samenwerkingen? Céline: We werken aan veel projecten, waaronder tv-shows (France’s Got Talent, Got Talent All Stars, Song of the year…), samenwerkingen met muziekartiesten (Tayc, Zaho) en commercials.
 • Hoe zou je jezelf omschrijven? Cain: We zien onszelf als zorgzame, dynamische en veelzijdige choreografen.
 • Wat is uw persoonlijke relatie met Disneyland Paris? Céline: The Lion King was een mijlpaal in mijn begrip van het Disney-universum, het bracht iets meer dimensies, net als Aladdin met zijn zeer slimme humor en memorabele muziek. En in 2019 werkten we aan de Jungle Book Jive show in Disneyland Parijs. Het was een prachtig creatief avontuur! Cain: Disneyland Parijs maakt deel uit van mijn geschiedenis, ik heb er zelfs mijn eerste contract getekend in 2003 tijdens een van de Halloween-shows! Wat betreft mijn favoriete nummer, ik zal Shadowland onthouden, dat te zien is in de show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands.
 • Ben je bekend met het Pixar-universum? Céline: Er zijn veel verhalen die indruk op ons hebben gemaakt, vooral Up en Coco, die gaan over familie en de verschillende manieren om een band op te bouwen.
 • Met welk personage identificeer je je het meest? Céline & Cain: Zonder aarzelen, Miguel voor ons allebei! De hoofdpersoon van Coco is moedig en respecteert zijn eigen waarden ondanks zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn familie.
 • Wat was je rol in de show “TOGETHER: A Pixar Musical Adventure”? Céline & Cain: We werkten als hoofdchoreografen.
 • Kun je ons wat informatie geven over je creatieve/artistieke/choreografische intenties voor deze show? Céline: We wilden onze eigen identiteit toevoegen aan elke scene dat we maakten (Finding Nemo, Coco en de slotscène met de Toy Story-personages). Het is gewoon de essentie van onze choreografische koppeling: met alle invloeden van stijlen die we kennen, wilden we een sterke en gedenkwaardige visuele indruk maken, met respect voor de artistieke visie van de showregisseurs.
 • Hoe zou je de show in een paar woorden omschrijven? Cain: Het is een zeer creatieve, meeslepende, innovatieve, inclusieve en emotionele show, maar toch zeer nauwkeurig en sterk!
 • Hoe denk je dat Pixar-fans zich zullen voelen als ze deze show zien? Céline: Allereerst hopen we dat het publiek echt blij zal zijn om een groot aantal iconische Pixar-personages op het podium te zien. Maar ook een gevoel van samenhorigheid, van het behoren tot een geheel, in een universum waar zowel kinderen als volwassenen zich mee kunnen identificeren.

PixieDust.be


INTERVIEW VAN ANNE GRAVOIN – MUZIEK COMPONIST

 • Kun je jezelf voorstellen en vertellen over je rol in de show? Mijn naam is Anne Gravoin en ik ben uitvoerend producent van het orkest voor de nieuwe show TOGETHER: A Pixar Musical Adventure. Ik heb een live orkest samengesteld en een beroep gedaan op muzikanten met wie ik werk om in de show te spelen. Het is een heel bijzonder avontuur geweest en we kunnen niet wachten om het resultaat te zien.
 • Wat is je persoonlijke band met Disneyland Paris? Ik heb een speciale band met Disneyland Paris omdat ik bij de inhuldiging in 1992 heb gespeeld. Het was een magisch moment en ik vond het geweldig om er deel van uit te maken. Ik werd vervolgens gecontacteerd voor Mickey’s Christmas Big Band in 2017.
 • Kun je ons vertellen hoeveel muzikanten er op het podium zullen staan? Er zullen in totaal 30 muzikanten rouleren. Bij elk optreden zullen er 8 live-muzikanten zijn die verschillende instrumenten bespelen, zoals trombone, trompet, saxofoon, fluit, viool, gitaar, drums, bas en contrabas.
 • Hoe selecteren jullie de muzikanten? Moeten ze een speciale Disney- of Pixar-touch hebben? Iets dat het verschil maakt in de wereld als het gaat om deel uitmaken van een live orkest in Disneyland Parijs? Het is altijd een pluspunt voor een muzikant om deel uit te maken van een show op deze schaal en vooral in deze originele creatie. Wat betreft de keuze van muzikanten, die is enorm, aangezien ik er veel in dienst heb, op verschillende shows, filmmuziekopnames enzovoort.
 • Heb je speciale vaardigheden/expertise nodig om lid te worden van een live orkest? Ja, je moet een uitstekende muzikant zijn, dat is de basis, en je moet samen kunnen spelen, een eigenschap die niet iedereen heeft, maar wel iedereen die bij dit project betrokken is. Ze zijn allemaal erg blij om deel te nemen en te beginnen met repeteren in Disneyland Paris.
 • Het orkest is voortdurend in interactie met wat er op het podium gebeurt. Wat levert dit de show en het publiek op? Verwondering natuurlijk! Ik zou zeggen dat het een zeer innovatieve en ontroerende show is met veel poëzie, en de muziek ondersteunt dat. De muzikanten brengen hun eigen menselijke en muzikale touch, die naar ik hoop, hoewel ik er niet echt aan twijfel, zal bijdragen aan de show, die zeer visueel, flamboyant en magisch zal zijn.

PixieDust.be


INTERVIEW VAN MATTHIEU ROBIN, ARNAUD FEREDJ – SHOW REGISSEURS

 • Kun je jezelf voorstellen, iets vertellen over je achtergrond en je rol in deze show? Arnaud: Hallo, mijn naam is Arnaud Feredj en ik ben een van de regisseurs van de show. Mijn avontuur in Disneyland Paris begon in 2008 toen ik bij de afdeling Entertainment en in 2017 bij de groep Creative Direction kwam. Het is onze rol om het allereerste creatieve idee, het begin van dit verhaal, leven in te blazen en vervolgens iedereen samen te brengen en laat het idee tot leven komen. Matthieu: Mijn naam is Matthieu Robin en ik ben de andere show director. Ik werk al zo’n 15 jaar in Disneyland Paris en kwam zes jaar geleden bij de entertainmentafdeling. Als de persoon die verantwoordelijk is voor de artistieke kant van deze show – van creatie tot enscenering – is het onze rol om de kleine vonk van een idee te hebben dat de show tot bloei zal laten komen. Vervolgens is het een kwestie van de ontwikkeling ervan ondersteunen via alle verschillende beroepen, ze verenigen rond ons idee en ze laten samenwerken in dezelfde richting.
 • Wat ontdekken we in deze show, en welke personages? Arnaud: Voor het eerst zullen de gasten een film ontdekken die werkelijkheid wordt op het podium, waar Charlie, een kind, ervan droomt op te treden tijdens het eindejaarsgala van hun school. Helaas verliezen ze al hun bladmuziek en het is aan hun vrienden – Jessie, Buzz Lightyear, Bo Peep en anderen – om op een missie te gaan om ze te vinden. Omdat alles mogelijk is in Disneyland Paris, zullen de muzikanten het speelgoed helpen bij hun missie en de gasten meenemen op een reis door verschillende Pixar-universums, uit de films Up met Carl en Russell, Finding Nemo met Marlin en Dory, Monsters, Inc. met Sulley en Mike Wazowski en Coco met Miguel.
 • Kun je iets vertellen over je keuzes? Hoe zijn ze gedurfd en creatief? Arnaud: We vroegen ons af hoe we het verhaal dat we hadden gemaakt op een innovatieve en poëtische manier konden vertellen, door iets te doen dat nog niet was gedaan in Disneyland Paris of in een themapark. We hebben ons omringd met sterke interne en externe creatieve talenten, en vanaf het begin van het creatieve proces hebben we externe choreografen erbij betrokken, evenals de interne technische afdelingen rond licht, video en speciale effecten, die een cruciale rol spelen. Het is de combinatie van al deze die ons in staat heeft gesteld om deze show te creëren.
 • Wat is het belang en de rol van muziek in deze nieuwe show? Matthieu: Het is essentieel! Muziek is bijna de hoofdrol in deze show. Het vormt de kern van het plot en de enscenering, aangezien we acht muzikanten op de voorgrond hebben die een live optreden zullen toevoegen aan de reeds opgenomen soundtrack. Uiteindelijk is het de metafoor voor het “samenzijn” van ons avontuur, want muziek is de som van al deze individuele instrumenten die een harmonie vormen.
 • Kunt u mij een voorbeeld geven van hoe de toeschouwer wordt ondergedompeld in de show? Arnaud: Nou, we hebben verschillende effecten die de visuele en muzikale delen van de show ondersteunen. In de wereld van Finding Nemo worden gasten bijvoorbeeld verrast door een waterdruppeleffect dat verband houdt met een visuele explosie, en verschillende odorama-effecten met een zeebriesje. Dit helpt gasten onder te dompelen in dit iconische wateruniversum.
 • Wat heb je gewonnen door met externe talenten te werken? Matthieu: Werken met talent van buitenaf, bovenop getalenteerde Disneyland Paris Cast Members, gaat niet alleen om ze krijgen om ze te krijgen. Het gaat erom ervoor te zorgen dat ze hun eigen unieke bijdrage kunnen leveren aan het verhaal dat we vertellen. Met Arnaud hadden we heel precieze ideeën voor elk van de scènes in de show, en we hoefden alleen maar de juiste talenten te vinden om ze op het podium tot leven te brengen. Omdat onze Pixar-universums enorm van elkaar verschillen, kunnen we niet slechts één talent hebben. Het is dus een echte keuze om ons briljante team aan te vullen met een frisse kijk van elk.
 • Is er een Frans tintje aan de show? Matthieu: Ja, natuurlijk, simpelweg omdat de show volledig is ontworpen en geproduceerd door onze teams in Disneyland Paris, en de talenten waarmee we hebben samengewerkt zijn grote professionals van Franse kunst en cultuur, zoals het geval is met onze choreografen zoals Romain Rachline, Céline en Caïn Kitsaïs. Er is een typisch Franse benadering die gemaakt en bedacht is voor ons Europese publiek.

PixieDust.be


INTERVIEW VAN ASTRID GOMEZ – PRODUCENT TOGETHER : a Pixar Musical Adventure”

 • Kun je jezelf voorstellen, iets vertellen over je achtergrond en je rol in deze show? Ik ben Astrid Gomez, ik sloot me aan bij het Disneyland Paris-team toen het werd geopend en ik ben momenteel Producer for Entertainment. Mijn rol is het uitvoeren van een project en het realiseren van de creatieve ideeën van de regisseurs. Ik word omringd door experts van verschillende afdelingen, ook technisch en artistiek.
 • Wat is het belang en de rol van muziek in deze nieuwe show? We hadden de eer om op te nemen in de studio’s van Nashville, waar we werden omringd door een team van geluidstechnicien muziekproducenten die echt boven en buiten gingen. Ze bedachten vernieuwende en verrassende arrangementen van alle iconische tracks uit de Pixar-films die we in de show verwerkten. Het was een puur genot om in de studio te zijn en deze momenten met hen te beleven, om te zien hoe de show gaandeweg muzikaal tot stand komt. Buiten dat, wat interessant is, is dat al deze nummers op het podium live worden uitgevoerd.
 • Voegt deze show iets nieuws toe aan het daadwerkelijke entertainmentaanbod van het park? Natuurlijk! Al 30 jaar levert Disneyland Paris bekroond entertainment van wereldklasse met shows die gasten ontroeren, en deze show zal daarop geen uitzondering zijn! Wat het brengt is vooral innovatie. Het Studio Theater is het meest technologisch geavanceerde theater in Disneyland Paris en de show zal er uitgebreid gebruik van maken. Dit ondersteunt de onderdompeling en helpt gasten een echt avontuur te beleven.
 • Wat heb je gewonnen uit de samenwerking tussen onze Cast Members en externe talenten? Het stelt onze interne teams in staat om te profiteren van de uiteenlopende ervaringen van onze externe medewerkers. Het is natuurlijk ook een gezamenlijke inspanning, aangezien onze Cast Members het theater, de apparatuur, de processen en de teams van Disneyland Paris door en door kennen. Dankzij deze expertise kunnen we samen dingen creëren die origineel en op maat gemaakt zijn.
 • Is er een Frans tintje in de showbusiness? Ja, het zijn duidelijk het team en talent van Disneyland Paris die het naar deze show brengen. We hebben ook het geluk om samen te werken met lokale dienstverleners, of het nu gaat om de productie en ontwikkeling van kostuums, decors of natuurlijk de creatie van de muziek. We hebben bijvoorbeeld samengewerkt met Plastic Studios en Bas et Hauts, die beide in de regio Parijs zijn gevestigd.

PixieDust.bePixieDust.bePixieDust.be


Ga naar Disneyland Paris voor dit Pixar avontuur !

Ook zin om deze nieuwe show in Disneyland Paris deze zomer te ontdekken. Bekijk dan snel de prijzen en beschikbaarheid van de Disney Hotels en boek vandaag nog je arrangement !


Translate website