|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Disneyland Paris opent Casa de Coco op zaterdag 29 Juli 2023

Komende zaterdag gaat in Disneyland Paris het oude restaurant Fuente Del Oro in Frontierland opnieuw open met de nieuwe naam Casa de Coco. Het restaurant zal geïnspireerd zijn op de Disney / Pixar film COCO.

Disney Imagineers werkte nauw samen met de teams van Disneyland Paris en Pixar Animation Studios om gasten onder te dompelen in de geliefde film “Coco”


Disneyland Paris


Van de gitaar van Héctor Rivera tot de vele gereedschappen die worden gebruikt om traditionele schoenen te maken, Miguels familie-erfgoed wordt overal in het restaurant tentoongesteld. Laten we eens kijken naar vijf unieke items die je zult ontdekken in dit op “Coco” geïnspireerde restaurant!

Een standbeeld om voor altijd van te leven
Zodra je het terras betreedt, zal een bekend gezicht je verwelkomen! Miguel, gekleed in traditionele mariachi charro, staat trots als een levensgroot bronzen beeld. Misschien herken je enkele bekende deuntjes van traditionele Mexicaanse liedjes tot het onvergetelijke ‘Remember Me’.


PixieDust.be
Papel Picados Dat maakt ons “un poco loco”
Terwijl je je reis voortzet en de patio betreedt, kijk je naar boven om de kleurrijke papel picados te zien! Deze Mexicaanse traditie inspireerde Pixar-artiesten om papel picados te gebruiken als een manier om ons kennis te laten maken met het verleden van de Rivera-familie in de openingsscène van de film. Voor het restaurant werden bijna 200 papel picados gemaakt door Imagineers die inspiratie vonden voor de motieven in Mexicaanse folklore, muziek en florale elementen!


PixieDust.be


De kleurrijke kracht van Alebrijes
Alebrijes, spirituele gidsen naar het Land van de Doden, is een andere Mexicaanse kunstvorm die zowel Pixar-artiesten als Imagineers inspireerde. Een enorme gebeeldhouwde en kleurrijke alebrije die doet denken aan Dante, Miguel’s spirituele gids, strekt zich speels uit aan weerszijden van de toonbank!


PixieDust.be


Een gitaar om nooit te vergeten
In la Sala de Música wordt het kroonjuweel van het herontdekte familie-erfgoed van Miguel trots tentoongesteld tussen vele muziekinstrumenten. De gitaar van Héctor, en aan de achterkant van de kamer kun je ook notities lezen van pagina’s uit zijn dagboek! Om deze unieke elementen van het scherm naar de realiteit te vertalen, werden geen details gespaard, aangezien Pixar hun originele referenties deelde met Imagineers.


PixieDust.be
Het vieren van una Familia de Zapateros
Aan de andere kant, in la Sala de Familia, staan portretten van geliefde familieleden centraal, zowel ter ere van hen als om ervoor te zorgen dat hun verhalen voortleven. De kamer toont ook het beroep dat deze familie bij elkaar bracht: schoenmakerij! Traditionele geweven stoffen, schoenmakersgereedschap en schoenendozen met het familiemerk tonen met trots het vakmanschap en de expertise van de Rivera’s geërfd van Mamá Imelda en de generaties die volgden.


PixieDust.beTranslate website