Review: Billy Bob’s Buffet 2023

Op 22 oktober 2023 opende het nieuw “Billy Bob’s Buffetbuffetrestaurant in Disney Village. Wij waren nieuwsgierig en besloten om het restaurant te bezoeken voor een review en een video te maken.


PixieDust.be

> VIDEO: Billy Bob’s BuffetPixieDust.be

Ontvangst: 4/5

Om het Billy Bobs buffet te bezoeken, ga je naar de ingang tussen Starbucks en Billy Bob’s Country Western Saloon. Deze ingang is ook de voormalige uitgang van de Buffalo Bill’s Wild West Show. Bij binnenkomst betaal je het eten en kies je een inbegrepen drankje.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en kregen we een uitgebreide uitleg over het buffet en de vraag als we eventuele allergieën hadden. De plaats van onze tafel was zeer dicht bij het buffet maar de tafels stonden in de omgeving van het buffet stonden wel zeer dicht op elkaar, de tafels in de buurt van de bar stonden een stuk ruimer. De bediening was niet altijd even snel met het opruimen van lege borden. Daarom was het handig om hetzelfde bord een aantal keer te blijven gebruiken.


PixieDust.be

Het eten: 4/5

Billy Bob’s buffet en La Grange, gelegen op de tweede verdieping van Billy Bob’s Country Western Saloon, bieden een vergelijkbaar aanbod van Tex-Mex gerechten. Het enige grote verschil is dat Billy Bob’s buffet wel over een softijsmachine beschikt.


De koude gerechten waren een verademing, want de warme gerechten waren soms niet warm genoeg en dit was ook het uitgebreidste deel van het buffet. Naast de koude gerechten waren ook de desserts zeer uitgebreid, met een softijsmachine plus verschillende toppings.


Aangezien we tijdens het Kerstseizoen zijn gaan eten bij het Billy Bob’s Buffet waren er uiteraard ook speciale kerst gerechten waaronder gevogelte gevuld met kastanjes, veenbessen, cranberrysaus en Morello-kersengelei met witte chocoladeganache en pralinĂ©.


Thematisering – Interieur: 3/5

De verbouwingen en het interieurontwerp door Walt Disney Imagineering Paris heeft vijf maanden in beslag genomen. Dit restaurant is ingericht in het thema van het Amerikaanse Westen, omdat het restaurant gesponsord is door Coca-Cola zijn er ook enkele verwijzingen naar het frisdrankmerk.

Zoals ik al eerder vermelde werd de locatie van het restaurant vroeger gebruikt als pre-show area van de Buffalo Bill’s Wild West Show, in het restaurant zie je nog altijd de trappen richting de tribunes van de show, deze trappen zijn uiteraard niet toegankelijk. Op internet waren er mensen die zich zorgen maakten of de rare geur van de Buffalo Bill’s Wild West Show nog steeds aanwezig was, deze geur was gelukkig niet.

Billy Bob’s Buffet is misschien niet het meest spectaculaire gethematiseerde restaurant in Disneyland Paris, maar Disney Imagineering heeft er toch een flinke dosis aandacht aan besteed. Op het gebied van thematisering moet het restaurant zeker niet onderdoen voor La Grange, dat twee verdiepingen hoger ligt.


Prijs-kwaliteit: 3/5

Billy Bob’s Buffet is elke dag geopend van 18:00 tot 22:30/23:00 uur. Volwassenen betalen 40 euro en kinderen 22 euro voor het buffet, inclusief Ă©Ă©n drankje. Dit is hetzelfde tarief als in La Grange, het buffetrestaurant dat twee verdiepingen hoger in Billy Bob’s Country Western Saloon ligt.

Billy Bob’s Buffet is een prima keuze voor een Tex-Mex buffet in Disneyland Paris. De thematisering is okĂ©, de koude gerechten zijn vers en smakelijk en de desserts zijn uitgebreid. De warme gerechten waren soms niet warm genoeg, maar dit was een klein maar veel voorkomend minpunt bij buffetrestaurants. Als we moeten kiezen zitten we toch liever iets in het Billy Bob’s Buffet dan in La Grange.

Het nieuwe buffetrestaurant word verwacht als een tijdelijke oplossing voor tijdens de renovatiewerken van het uitgaansgebied, maar we weten allemaal dat “tijdelijk” in Disneyland Paris soms voor een langere periode kan zijn.


PixieDust.be
Prijzen Billy Bob’s Buffet 2023

Totaalscore Billy Bob’s Buffet: 3,5/5


PixieDust.be

Translate website