|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Nieuwe Drone Show brengt nostalgie naar Disneyland Paris

Het live-entertainmentteam van Disneyland Paris heeft het resort al jarenlang verbluft met baanbrekende shows, van hun bekroonde 30-jarig jubileumshow ‘Disney D-Light’ tot het sensationele ‘Avengers: Power the Night’.
Deze nieuwe show is geïnspireerd op de klassieke ‘Main Street Electrical Parade’. Die parade, met zijn onvergetelijke soundtrack, De parade werd ruim tien jaar lang in Disneyland Paris gepresenteerd, vanaf de opening van het park in 1992.

De “Main Street Electrical Parade’ was de eerste parade die ik in 1992 in Disneyland Paris zag. In 2003 mocht ik zelfs aan de laatste editie van de parade werken”, aldus show director Mabrouk Reguigui. “Sinds ik bij het creatieve team kwam, heb ik altijd al de ‘Main Street Electrical Parade’ terug willen brengen naar Disneyland Paris. Ik heb zoveel respect voor de originele parade als onderdeel van de Disney-erfenis. Het was baanbrekend in die tijd, dus we wilden een nieuwe, nog revolutionairere versie naar Disneyland Paris brengen.”


PixieDust.be
©Disney


Met projectie-effecten, verlichting, lasers, fonteinen en 500 drones brengt de “Disney Electrical Sky Parade” gedenkwaardige momenten uit de klassieke parade tot leven. Van de koets van Cinderella tot de Casey Junior-circustrein en Elliot de draak, de show kenmerkt zich door lichteffecten die doen denken aan het ontwerp van de originele praalwagens. Mabrouk vertelde: “De projecties, lichten en drones vertellen een verhaal en brengen iconische, indrukwekkende en soms emotionele figuren tot leven.


Disneyland Paris
©Disney / ©Dronisos


Nostalgie wordt ook aangewakkerd door het horen van de soundtrack van ‘Disney Electrical Sky Parade’, die gebaseerd is op het elektrosynthetische muzikale geluid van het klassieke paradethema. Het was een uitdaging voor het muziekteam om het origineel te respecteren dat mensen zo graag herinneren, en er tegelijkertijd een moderne twist aan te geven. “We werkten samen met een team van muziekproducenten, waaronder Jonathan Barr, en componist Rick McKee aan een nieuwe, meeslepende versie van de muziek”, aldus Mabrouk. “De muziek zit vol met kleine details die de beleving versterken en ons meenemen op een reis door de parade. Deze reis voert ons door de tijd, van de klassieke parade tot de hedendaagse versie.”

Om ‘Disney Electrical Sky Parade’ te creëren, werkte het live-entertainmentteam van Disneyland Paris opnieuw samen met Dronisos, hun partner in dronetechnologie en pionier in drone-entertainment. Een primeur voor deze show is de integratie van bijna twintig drones met unieke pyrotechnische mogelijkheden, die illusies creëren zoals rook uit de schoorsteen van Casey Junior en elfenstof dat van het piratenschip van Peter Pan achterblijft.


PixieDust.be
©Disney / ©Dronisos


Live Entertainment Producer Ben Spalding, die aan het begin van zijn carrière ook optrad in “Main Street Electrical Parade”, voegt toe: “We hebben een nieuwe dimensie van magie kunnen toevoegen. Het is een magisch moment om te zien hoe de pyro een elfenstofeffect geeft aan het schip terwijl het door de lucht vliegt!”

https://bit.ly/dlpentertainmentHet creëren van een show als de “Disney Electrical Sky Parade” is een teamprestatie. Onder leiding van Executive Entertainment Director Dana Harrel kwam de uiteindelijke productie niet alleen tot stand dankzij de bijdragen van Ben en Mabrouk, maar ook door de ongelooflijke talenten van Pyro- en Special Effects-ontwerper Metin Cig, lichtontwerper Adrien Mourey, video-ontwerper Martin Clerel en audio-ontwerper Mickael Paradis, en nog veel meer, allemaal gecoördineerd door Adeline Bardy en Alexis Auvinet van het productieteam onder leiding van productiedirecteur Françoise Barbier.


PixieDust.be
©Disney / ©Dronisos


De Disney Electrical Sky Parade is onderdeel van Disney Symphony of Colours en is t/m 30 September 2024 dagelijks te zien in het Disneyland Park!


PixieDust.bePixieDust.beSymphony of Colours


Disney Symphony of Colours

Geniet van extra kleur, muziek en magie tijdens Disney Symphony of Colours in Disneyland Paris.

2 thoughts on “Nieuwe Drone Show brengt nostalgie naar Disneyland Paris

Comments are closed.


Translate website