|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Zeggen we binnenkort vaarwel tegen de iconische Planet Hollywood planeet?

Planet Hollywood planeet, een icoon van Disney Village

Sinds eind jaren ’90 is Planet Hollywood een icoon geworden in Disney Village. Planet Hollywood werd in 1998 geopend en was deel van de transformatie van Festival Disney naar Disney Village. Het restaurant was niet van Disney, maar was een restaurantketen die je in verschillende grootsteden kon vinden, en was opgericht door enkele beroemde acteurs uit Hollywood zoals Silvester Stallone, Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger. Vele jaren geleden kon je niet alleen een Planet Hollywood vinden in Disneyland Paris maar ook in stad Parijs op de Champs-Élysées.


Planet Hollywood


Uiteindelijk ging het niet zo goed met de restaurantketen en werden er veel restaurants gesloten. Maar enkele bleven nog altijd overeind zoals diegene in Disneyland Paris, maar ook in Disney Springs in Walt Disney World en in Las Vegas is Planet Hollywood nog altijd heel sterk aanwezig met ook een hotel en casino.


Lees ook:


https://pixiedust.be/ons-laatste-bezoek-ooit-aan-planet-hollywood/Ingang Planet Hollywood nog gerenoveerd tijdens sluiting

Tijdens de laatste sluiting van de pandemie werd de grote planeet, die als ingang van het restaurant diende, nog helemaal herschilderd en dus was de verrassing groot toen de aankondiging kwam dat Planet Hollywood definitief zijn deuren in Disney Village ging sluiten.
Vele fans leken al snel een oplossing gevonden te hebben en zagen in het gebouw, met een planeet als ingang, al snel een Pizza Planet uit Toy Story. Maar helaas heeft Disneyland Paris nog altijd niet laten weten wat de nieuwe invulling van het gebouw zal worden en staat het gebouw al een hele tijd leeg en verlaten.

Onlangs werden er schuttingen rond de ingang geplaatst wat erop kan wijzen dat er binnenkort werkzaamheden kunnen starten om alle decoratieve elementen zoals de grote planeet te verwijderen en het gebouw klaar te maken voor een nieuwe toekomst. Een icoon van Disney Villlage die je van ver kon zien als je het Disneyland Park verliet verdwijnt dus binnenkort definitief.

Translate website