|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Moving walkways in Disneyland Paris lijken op een “neverending story”

Disneyland Paris parking ondergaat grote renovatie

Het is al een hele tijd geleden dat men begon aan het renoveren en updaten van de parking van Disneyland Paris. Zo werden er over de volledige oppervlakte van de parking, van ruim 7000 parkeerplaatsen, zonnepanelen geplaatst. Deze wekken niet alleen energie op maar beschermen ook auto’s die daar de hele dag staan, iets wat zeker in de zomer erg geapprecieerd wordt.

Een ander voorbeeld is aan de ingang van de parking waar nog niet zolang geleden automaten werden toegevoegd waar je makkelijk met je bankkaart de parking kan betalen en waar je al even makkelijk ook je jaarpas van Disneyland Paris kan gebruiken om de slagboom te openen. Op die manier gaat het aanschuiven om de parking op te rijden een stuk vlotter.

Maar de grootste renovatie, en één van de belangrijkste voor de bezoekers, zijn de lange rolbanden ook wel “moving walkways” genoemd. Deze rolbanden vind je trouwens ook in luchthavens, ze zijn bedoeld om op te wandelen (en niet stil te staan zoals veel mensen na 30 jaar nog altijd niet snappen), en op die manier de lange afstand naar de ingang op een korte tijd te kunnen afleggen.
Helaas is het vervangen van die rolbanden die al jaren stuk waren een project die maar blijft duren. De meeste oude rolbanden zijn intussen vervangen maar er waren nog twee oude exemplaren die werden genegeerd. Maar nu zijn ze eindelijk ook aan deze twee laatste oude rolbanden begonnen. De defecte exemplaren zijn intussen verwijderd en nu is het wachten tot de nieuwe aankomen om geïnstalleerd te worden.


Lees ook:


https://pixiedust.be/update-renovation-parking-moving-walkways-disneyland-paris/Nieuwe Disneyland Paris moving walkways niet stabiel

Helaas is dat niet het einde van het verhaal, want enkele van de reeds nieuwe rolbanden werken soms helemaal niet. Tijdens onze recente bezoeken aan Disneyland Paris, hebben wij nog nooit alle nieuwe rolbanden zien werken. Er zijn er altijd wel een paar die buiten gebruik zijn en bij het sluiten van de parken om terug naar de auto te wandelen werken er meestal nog minder.

Bij ons laatste bezoek zagen we dat er techniekers aanwezig waren om deze nieuwe rolbanden, die al opnieuw defect lijken te zijn, te bekijken. Op het einde van de dag merkten we helaas weinig verschil en waren bepaalde rolbanden nog altijd niet in gebruik.
Alhoewel Disneyland Paris toont dat ze willen investeren in een betere aankomst voor de mensen die de parking gebruiken, en daarvoor trouwens 30€ betalen, lijkt het alsof er een vloek zit op de “moving walkways”. Het waarschijnlijk grote budget die ervoor werd vrijgemaakt resulteert momenteel nog niet in stabiele “moving walkways” die dagelijks duizenden bezoekers zowel ’s morgens als ’s avonds in beide richtingen kunnen transporteren.


Lees ook:


https://pixiedust.be/disneyland-paris-heeft-opnieuw-werkende-rolbanden-bij-de-parking/
Translate website