|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Review: Royal Banquet – Disneyland Hotel

Tijdens ons laatste bezoek aan Disneyland Paris brachten we een bezoek aan buffetrestaurantThe Royal Banquet in het Disneyland Hotel. We mochten al eens een kijkje nemen tijdens het media event van de heropening van het hotel, maar deze keer probeerden we het restaurant als betalende gasten uit.
Het Royal Banquet buffetrestaurant bevindt zich juist naast La Table de Lumière en tegenover Fleur de Lys Bar.

We hadden een reservering bij de openingstijd van het restaurant (18:00 uur). Er was geen wachtrij en we werden meteen naar onze tafel gebracht. Bij aankomst in het restaurant hoef je nog niet te betalen, dat is voor achteraf.

We werden gevraagd om even aan tafel te blijven tot er een andere Cast Member langskwam om te vragen wat we wilden drinken voor we naar het buffet gingen. In de prijs van het restaurant is er één (niet-alcoholische) drank inbegrepen. We namen allebei een cola zero.

Er is geen traditionele bediening in het restaurant. Cast Members serveren drankjes aan tafel en ruimen lege borden af. Ondanks dat het restaurant niet vol was, hebben we wel eens zelf onze vuile borden weg moeten zetten.


PixieDust.be


Heel snel nadat we een tafel hadden gekregen, arriveerden de Disney personages aan tafel met een speciale aankondiging in het restaurant. Personages tijdens ons bezoek aanwezig waren Mickey, Minnie en Pluto.


PixieDust.be


Normaal is het de bedoeling dat er telkens vier personages aanwezig zijn, maar tijdens ons bezoek aan The Royal Banquet was Goofy helaas niet aanwezig. Er was ook geen ander personage aanwezig om Goofy’s afwezigheid te vervangen.

Donald en Daisy Duck hebben ook speciale Disneyland Hotel outfits, maar die zijn alleen aanwezig tijdens de lunch als vervanging van Pluto en Goofy.

Mickey en zijn vrienden hebben allemaal prachtige “royal outfits” gekregen. De personages die wel aanwezig waren kwamen tweemaal langs onze tafel en waren geweldig.
Ondanks de geweldige interactie en prachtige kostuums van de personages was het toch een beetje een domper op de feestvreugde dat er slecht 3 personages aanwezig waren wat weinig is voor één van de duurste buffetrestaurants van Disneyland Paris. Zelfs in het verleden toen het restaurant nog Inventions noemde waren er meer dan 4 personages aanwezig, vooral tijdens de wekelijkse gethematiseerde brunch op zondag die toen dezelfde prijs had.

Het buffet biedt een uitgebreide keuze aan gerechten, van voorgerechten tot desserts. Er is voor elk wat wils, met klassieke Franse gerechten, internationale specialiteiten en kindvriendelijke opties.

Om te starten is er een heel grote keuze aan koude gerechten zoals salades, koude pasta’s, charcuterie en verschillende sausjes.


PixieDust.bePixieDust.be


Het buffet biedt ook een grote keuze aan zeevruchten en vis, zoals je kan zien. Helaas zijn we geen grote fans van visgerechten, gelukkig zijn er genoeg andere opties.


PixieDust.bePixieDust.be


De desserts vonden we geweldig aangezien er veel opties waren die je niet zult vinden in andere buffetrestaurants in Disneyland Paris.


PixieDust.bePixieDust.be


Er is ook nog een tafel met verschillende kazen, die niet naast het grote buffet staan maar in een andere kamer van het restaurant. Waarschijnlijk vergeten veel gasten dit, hoewel het door de Cast Members tijdens de aankomst wordt vermeld.


PixieDust.be


De thematisatie van The Royal Banquet is geïnspireerd op de ontvangstruimtes van echte kastelen. Je waant je in een prachtige galerij met exclusieve portretten die de beroemde koninklijke verhalen van Disney vieren.


PixieDust.be


Er komen een groot aantal personages aan bod op de portretten, en het zijn niet alleen maar de Disney prinsessen die in de kijker staan, waardoor dit helemaal niet als een prinsessen restaurant aanvoelt. In vergelijking met La Table de Lumière zijn er een pak meer decoratieve elementen om te ontdekken.

Er werden ook portretten van recentere Disney personages toegevoegd. Zo zijn King Magnifico en Dahlia in één van de kamers te zien, evenals de ouders van Anna en Elsa uit “Frozen 2”.


PixieDust.be


Het enige minder leuke plaatsje in het restaurant is de kleine ruimte nabij de ingang. Je hebt er minder plaats, wat vervelend kan zijn als er Disney personages langs komen. Gelukkig zaten we in de zaal met de grote ramen, die uitzicht bieden op het Disneyland Park, waar we comfortabel enkele uren hebben vertoefd.


PixieDust.be


Net zoals in La Table de Lumière en de Fleur de Lys Bar zijn ook de prijzen in the Royal Banquet niet goedkoop. Volwassenen betalen 100 euro en kinderen 50 euro, waarmee het het duurste buffetrestaurant van Disneyland Paris is. In de prijs is er één drankje inbegrepen.

Voor de prijs krijg je een zeer uitgebreid buffet met veel duurdere producten, waaronder visgerechten. Uiteraard betaal je ook meer vanwege de aanwezigheid van Disney personages. In mijn review van La Table de Lumière beschreef ik het restaurant als een “one and done”-ervaring, maar bij dit restaurant heb ik dat gevoel niet.

Voor de prijs zullen we niet snel teruggaan en het is momenteel ook ingewikkeld om te reserveren zonder te overnachten in een Disney Hotel. Ondanks de hoge prijs en het beperkt aantal Disney personages, vonden we dit een zeer leuke afsluiter van ons verblijf van één nacht in het vernieuwde Disneyland Hotel.


Royal BanquetPixieDust.bePixieDust.be


One thought on “Review: Royal Banquet – Disneyland Hotel

Comments are closed.


Translate website