Disneyland Paris biedt een entertainmentprogramma waarmee het zich onderscheidt in Europa

Disneyland Paris biedt entertainment van wereldklasse met een rijk aanbod aan shows, parades, ontmoetingen met Disney Figuren en nog veel meer. Hierin wordt gebruik gemaakt van de brede lineup van franchises, getalenteerde artistieke- en technische teams en innoverende technologie, om de verhalen op een nieuwe en andere manier te vertellen.

Van meet & greets met Disney personages, tot theathershows in speciale indoor theaters en de parade en avondshows met de Disney Parken zelf als prachtige achtergrond. De shows leveren consistent een hoge gasttevredenheidsscore en zijn zelfs bekroond met industrie- en consumentenprijzen. Iedereen met een geldig toegangsticket voor de Disney Parken heeft toegang tot de shows en parade.


Toy Soldiers Parachute

Disneyland Paris gesloten attracties & shows

Geniet van de shows in Disneyland Paris, maar houd er rekening mee dat ze niet altijd beschikbaar zijn.


Bewonder de kunsten van Mickey als tovenaarsleerling in deze muzikale show. Mickey and the Magician is een populaire show die in 2016 is gecreëerd en in hetzelfde jaar is bekroond met de IAAPA Brass Ring Award voor de beste theaterproductie. In deze show van 30 minuten, die plaatsvindt in het Animagique Theater in het Walt Disney Studios Park, volgen gasten Mickey terwijl hij de fijne kneepjes van het vak geleerd krijgt van magische Disney Figuren zoals Genie uit Aladdin, Lumière uit Beauty And The Beast en Rafiki uit De Lion King.

*De beschikbaarheid van deze shows in kan variëren gedurende het jaar.


The Lion King: Rhythms of the Pride Lands is een zeer geprezen show die is geïnspireerd door de klassieker The Lion King. Het verhaal van deze Broadway-stijl show omarmt de ritmes van de Savanne, waar emoties, kleuren en verwondering ervoor zorgen dat je hart gaat dansen! In de Pride Lands neemt Simba, samen met zijn vrienden, de gasten mee op reis naar het hart van de Kringloop van het Leven! Deze show van 30 minuten, speciaal gemaakt voor Disneyland Paris, wordt dagelijks opgevoerd in het Frontierland Theater in het Disneyland Park. Met een indrukwekkende choreografie en 400 originele kostuums worden de avonturen van Simba, Nala, Rafiki, Timon en Pumbaa tot leven gebracht door meer dan 30 zangers, dansers, acrobaten en percussionisten. 
Doordat deze opnieuw is georkestreerd door Disneyland Paris is De Leeuwenkoning te herbeleven voor gasten, met elk geliefd moment en alle legendarische muziek, zoals ‘The Circle of life’, ‘Be Prepared’, ‘Hakuna Matata’, en ‘He Lives in You’. De soundtrack is opgenomen bij de Angel Recording Studios in Londen met een symfonisch orkest, bigband, grote ritmesectie en een tiental Afrikaanse instrumenten zoals djembés, tamas, kalimba’s, kora, conga’s en bongo’s.

*De beschikbaarheid van deze shows in kan variëren gedurende het jaar.


Deze show nodigt de gasten uit om Mickey, Minnie en hun vrienden zoals Fancy Nancy en Timon te vergezellen in de Disney Junior Dream Factory om hun verbeelding te gebruiken om dromen te maken. De ongeveer 20 minuten durende Disney Junior Dream Factory show vind plaats in de Studio D in het Walt Disney Studios Park.

Deze show is volledig in traditie van het muziektheater. Het productieteam wilde een showstijl gebruiken die zou spreken tot de grootste doelgroep zonder dat ze de Disney Junior serie van te voren zouden moeten kennen. De muziek speelt daarin een essentiele rol, dat geeft ons namelijk de kans om het verhaal zo mooi mogelijk te vertellen en mensen direct in hun gevoel te raken.

Wanneer het publiek het theater binnenkomt bevinden ze zich direct in een geweldige ruimte die voelt alsof hij leeft. Zo zijn er enorm veel details te spotten, zoals bewegende tandwielen en rookpluimen die uit de machines komen. Omdat we geen gordijn hebben opgehangen die de set verhult voordat de show begint, hebben we ervoor gekozen om een diep blauw universum te creëren met een ingetogen ambiance. Dit zorgt voor een ietswat mysterieuze atmosfeer.

*De beschikbaarheid van deze shows in kan variëren gedurende het jaar.


In Frozen: A Musical Invitation, worden gasten uitgenodigd om een hartverwarmende en unieke interactieve ervaring bij te wonen, een betoverende ontdekkingsreis door het Koningkrijk van Arendelle!

Deze dagelijkse show in Animation Celebration in het Walt Disney Studios Park geeft de gasten de kans om hun favoriete personages in de iconische setting van de film te zien. Tijdens de reis vergezellen ze Sven en Kristoff voor een onvergetelijke uitvoering van het nummer ‘Reindeer(s) Are Better Than People. Daarna leren ze Anna’s danspassen op de meeslepende klassieker ‘Let it Go’ – precies op tijd voor Elsa’s verrassing in het ijspaleis. En tijdens dit hartverwarmende avontuur voor de hele familie kunnen gasten zelfs Olaf ontmoeten. 

De muziek voor deze show is opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios in London met een 68 muzikanten tellend orkest.

*De beschikbaarheid van deze shows in kan variëren gedurende het jaar.


Vanaf 25 mei 2024 keren Alice, de Hartenkoningin en nog veel meer Figuren terug naar Wonderland voor een gloednieuwe show in het Walt Disney Studios Park. Het publiek ontdekt een nieuw verhaal over Alice en de Hartenkoningin in een ultrakleurrijke pop-rocksfeer. Het is een spectaculaire ervaring, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen in een energieke muziekbattle. Hoogvliegende acrobaten verleggen hun grenzen en het publiek kan kiezen tussen twee eindes van de show.

*Te zien t/m 29 september 2024.


In TOGETHER: A musical Pixar Adventure worden gasten uitgenodigd om deel te nemen aan een muzikaal avontuur samen met hun favoriete Pixar Figuren in het Studio Theater in het Walt Disney Studios Park. Tijdens deze show, die gebruik maakt van een combinatie van de nieuwste podiumtechnieken, licht effecten, choreografie en iconische nummers, ervaren de gasten hoe muziek en vriendschap ons allemaal bij elkaar brengt.

In deze show droomt Charlie, een kind met een passie voor muziek, ervan om het orkest voor het eindejaarsgala te dirigeren. Dan gebeurt er iets onverwachts en verliest Charlie de bladmuziek op de avond voor het concert! Terwijl het kind in slaap valt, komen Woody en zijn Toy Story vrienden tot leven en bundelen ze de krachten om de bladmuziek terug te vinden die verspreid is over verschillende Pixar verhalen.

Met meer dan 30 artiesten en Pixar Figuren op het podium, neemt deze artistieke livevoorstelling gasten mee op een episch avontuur door de werelden van Pixar, begeleid door een liveorkest. 

*De beschikbaarheid van deze shows in kan variëren gedurende het jaar.


Mickey, Minnie, Donald, Daisy en Goofy hebben zich speciaal voor deze gelegenheid gekleed in kleurrijke nieuwe outfits. Tijdens een groot feest op Central Plaza voor het Kasteel van Doornroosje in het Disneyland Park komen veel iconische Figuren samen, waaronder Joy, Timon, Vaiana, Mirabel en de nieuwe Disney Heldin Asha (Wish).

De kleurrijke paradewagens zijn geïnspireerd op kunst, muziek en schrijven – de kernelementen die het hart vormen van Disney en Pixar animatiefilms. Elke paradewagen ziet er anders uit en zit boordevol Disney details en referenties. Gasten kunnen bijvoorbeeld een paradewagen herkennen die geïnspireerd is op kunst door de gigantische penselen, extra grote verfpotten en labels die verwijzen naar Disney Figuren.

Muziek speelt een centrale rol bij deze show, waarbij twee originele nummers worden gecombineerd met een mashup van iconische nummers uit Disney en Pixar animatiefilms. Klassieke en moderne Disney liedjes, zoals ‘The Bare Necessities’ (Jungle Boek), ‘We Don’t Talk About Bruno’ (Encanto) en ‘You’ve Got a Friend in Me’ (Toy Story) zullen gasten van jong en oud betoveren, omdat de nummers bekend zijn bij verschillende generaties.

*Te zien t/m 30 september 2024.


Disney Stars on Parade is de Disney Parade die niet te missen is. Deze is elke dag te zien in het Disneyland Park. Het is de perfecte manier voor gasten om de Disney verhalen tot leven te zien komen. De praalwagens maken hun entree in de buurt van de ‘it’s a small world’ attractie en zweven langs het Kasteel van Doornroosje en langs Central Plaza, voordat ze door Main Street U.S.A. en Town Square gaan.

Voor deze parade zijn er meer dan 2050 kostuums en 650 paar schoenen gemaakt.


De Disney Electrical Sky Parade is een avondshow die is gebaseerd op de klassieke Main Street Electrical Parade, een bekende parade die tussen 1992 en 2003 in Disneyland Paris te zien was. Deze droneshow geeft nostalgische fans en jongere fans de kans om deze iconische ervaring te ontdekken op een gloednieuwe manier. 500 drones bewegen door de lucht in prachtige vormen en kleuren en beelden de paradewagens van de Main Street Electrical Parade uit, waaronder de bekende trein van Mickey Mouse en zijn vrienden, de schattige draak Elliott en de koets van Assepoester. De herkenbare muziek van Main Street Electrical Parade is speciaal geremixt en geeft extra magie aan de nieuwe show.

Om Disney Electrical Sky Parade te ontwikkelen, hebben de Disneyland Paris Entertainment teams opnieuw samengewerkt met Dronisos, de officiële technologieleverancier van Disneyland Paris en Europese leider op het gebied van droneshows in Frankrijk, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Deze adembenemende nieuwe show treedt in de voetsporen van recente bekroonde en genomineerde avondproducties zoals Disney D-Light, Avengers: Power the Night en de ongelooflijke droneshow van Bastille Day die te zien was op 14 juli 2023.

*Te zien t/m 6 januari 2025.


2017-2022 versie

Vervangt Disney Dreams vanaf 31 mei 2024!

Wanneer de avond valt, is het tijd voor een spectaculaire ervaring: Disney Illuminations. Deze avondshow is een technisch hoogstandje boordevol projecties, lichteffecten, fonteinen, speciale effecten en vuurwerk. Het Kasteel van Doornroosje wordt dagelijks omgetoverd tot een adembenemende setting. Elke avond neemt Mickey de gasten mee op een reis naar het land vol dromen, in aanwezigheid van de helden van de geanimeerde meesterwerken, zoals De Kleine Zeemeermin, Finding Nemo en Frozen. Ook toont deze show projecties van live action filmbeelden. Gasten zijn getuige van een ongelooflijke zeeslag met de Black Pearl, het legendarische schip van Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean. Tot slot kan elke Star Wars fan genieten van een opeenvolging van live action beelden met de Millennium Falcon, TIE Fighters en Stormtroopers.

Als onderdeel van de meest ambitieuze transformatie en uitbreiding van het Walt Disney Studios Park sinds de opening van Disneyland Paris, is in de zomer van 2022 het allereerste Marvel themagebied van Europa geopend.

Marvel Avengers Campus biedt verrassende live-action stunts, heroïsche ontmoetingen met de Marvel Superhelden, twee attracties boordevol actie en extra speciale themarestaurants en boetieks.

Het gebied verwelkomt gasten in het MARVEL-universum door all hun favoriete helden samen te brengen. Verzamel je in een episch nieuw land waar gasten samenwerken met de Avengers en de spannendste MARVEL missies uitvoeren!
Overdag maken verschillende Superhelden zoals Thor en Black Panther meerdere keren per uur onverwachte verschijningen. Worden de gasten op de meest heldhaftige manier verwelkomt door de machtigste helden op aarde en krijgen ze een kans om te dansen met de Guardians of the Galaxy!

*De beschikbaarheid van shows in Avengers Campus kan variëren gedurende het jaar.
Translate website