Nieuwe show in Disneyland Paris – Alice And The Queen Of Hearts: Back To Wonderland

Afgelopen weekend is het entertainmentaanbod van Disneyland Paris uitgebreid met de lancering van Alice & the Queen of Hearts : Back to Wonderland. Deze nieuwe show biedt een moderne kijk op de tijdloze klassieker van de Walt Disney Animation Studios film Alice in Wonderland. Van 25 mei t/m 29 september 2024 worden gasten van alle leeftijden meegenomen naar Wonderland in het onlangs onthulde theater in het Walt Disney Studios Park: ’Theater of the Stars’ (Stunt show arena).

De grenzen van de storytelling worden wederom verlegd met de gloednieuwe bewerking van Alice in Wonderland. De originele animatiefilm eindigt met een croquetspel tussen Alice & The Queen of Hearts, waarbij geen winnaar is. De show in het Walt Disney Studios Park geeft een nieuwe twist aan deze eindscĂšne door gasten mee te nemen naar een feestelijk “tea time” in het hart van Wonderland met Alice en haar vrienden. Maar de dingen gaan niet zoals verwacht. Teleurgesteld dat ze niet de enige eregast is, start de Queen of Hearts een ware muziekbattle. En de Mad Hatter probeert op zijn eigen onhandige manier om te gaan met deze uit de hand gelopen situatie.

Met fantastische muzikale optredens, luchtacrobatiek en BMX-stunts is dit een unieke kans om het avontuur van Alice & the Queen of Hearts bij te wonen. Als kers op de taart kunnen gasten zelf deel uitmaken van de show door het einde van het verhaal te kiezen: zij beslissen wie van de twee personages wint tijdens de adembenemende finale van de show.


Een kijkje achter de schermen bij Alice & the Queen of Hearts

– Meer dan 180 artiesten en technisch personeel hebben samengewerkt om deze indrukwekkende ervaring tot leven te brengen.
– Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland vindt plaats op het grootste podium van Disneyland Paris, met een hoofdpodium van 68 meter lang, 26 meter diep en 16 meter hoog.
– Het podium bevat een skatepark met 9 hellingen variĂ«rend van 2.50 tot 3.50 meter hoog waar 10 BMX-rijders de kaarten van de Hartenkoningin uitbeelden.
– Op het podium staan ook 7 trampolines, waaronder een trampoline van 14 meter op het hoofdpodium en twee ‘tramp-walls’ van 3.50 meter hoog.
– De structuur van het decor is gemaakt van 300 ton staal.
– Het ontwikkelen van de Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland kostuums duurde 1 jaar.
– Voor de show zijn 4.000 kostuums en accessoires gemaakt.
– 20 kostuums zijn ontworpen door kostuumontwerpers van Disneyland Paris.


Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland verankerd in popcultuur

In deze muzikale bewerking wilde showregisseur Matteo Borghi “hulde brengen aan een Disney klassieker”, verankerd in de popcultuur op een interactieve, leuke en kleurrijke manier. Naast de vele verwijzingen naar iconische elementen uit de Disney film uit 1951, heeft de show een modern tintje gekregen waarbij er geen goede of slechte personages zijn. “Beide hoofdpersonages zijn interessant en brengen ideeĂ«n over die niet tegenover elkaar staan, maar elkaar aanvullen.

Alice belichaamt het idee dat je in je dromen en je verbeelding moet geloven. Zo kunnen we allemaal ons eigen universum creĂ«ren en de wereld veranderen. De Queen of Hearts is duidelijk meer op zichzelf gericht. Ze verdedigt haar eigen visie, namelijk dat je in jezelf moet geloven om te slagen in wat je ook doet. Beide boodschappen zijn belangrijk en deze dualiteit komt tot uiting in de muziek en de artistieke disciplines,” aldus Matteo Borghi. Terwijl de vrolijke persoonlijkheid van Alice wordt weerspiegeld in een pop-geĂŻnspireerde sfeer, leeft de Queen of Hearts op in een rock-geĂŻnspireerde wereld.

Deze unieke ervaring komt meerdere keren per dag tot leven in het grootste openluchttheater van het resort, met een capaciteit van 2.800 toeschouwers.


PixieDust.be
Alice & The Queen Of Hearts theater

Een gedurfd decor in combinatie met adembenemende sportieve en artistieke optredens zorgen voor een pakkende sfeer

Het decor, dat exclusief voor Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland is ontworpen, speelt een belangrijke rol. Om dit decor tot leven te brengen, haalde decorontwerper Olivier Dusautoir zijn inspiratie niet alleen uit de originele wereld van de animatiefilm, maar ook uit de ‘pop art’. In deze kunststroming komen verschillende street art culturen samen, waaronder muurschilderingen, waardoor het spectaculaire 68 meter lange en 26 meter diepe podium er heel eigentijds uitziet. Extra elementen zoals opgestapelde containers met felle kleuren zijn toegevoegd om het podium een industrieel aspect te geven. Om het decor nog levendiger te maken, zijn er verschillende soorten apparatuur – waaronder dertien ingebouwde schermen en pyrotechnische apparaten – op het podium en rondom de tribune geĂŻnstalleerd. De trampolines aan de voet van de tribunes voegen een extra vleugje plezier toe aan deze spectaculaire ervaring.


Een ander belangrijk ingrediĂ«nt van de show zijn de kostuums. Voor Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland deden de kostuumontwerpteams een beroep op de talenten van het coutureatelier van Disneyland Paris en op de expertise van verschillende ateliers in Ile-de-France die gespecialiseerd zijn in mode, haute couture en entertainment. De visies van kostuumontwerpers Isabelle Antoine en Malika Sif werden hiermee werkelijkheid . Terwijl de twee modespecialisten zich een “popster-geĂŻnspireerde” en “schattige” look voor Alice voorstelden, brachten ze een “gewaagde” en “glamoureuze” outfit voor de Hartenkoningin tot leven door samen te werken met het Parijse atelier Bas et Hauts.

De teams werkten ook samen met de FBG 2211 studio aan moderne kostuums die perfect passen bij het decor, zoals de speelkaarten die doen denken aan de hiphopbeweging of de acht bloemen met een spanwijdte van 2,60 meter. Een andere leverancier die bijdroeg aan de kostuums, was atelier Blin et Ghuilhem die hielp aan het ontwerp van de hoeden van het Witte Konijn en de Rups. Het Wonderland van vandaag is niet alleen gevuld met fantasierijke wezens, maar ook met een scala aan moderne rekwisieten, zoals het spectaculaire voertuig van de Queen of Hearts dat ontworpen is in samenwerking met PlanÚte Vapeur, een bedrijf in Nice dat gespecialiseerd is in vrolijke optochten en straatentertainment. In totaal hebben meer dan 150 Franse en Europese bedrijven hun krachten gebundeld om deze grootse ervaring te creëren.


Let op: Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland kan zonder voorafgaand bericht worden gewijzigd, uitgesteld of geannuleerd door onvoorziene omstandigheden, met name in geval van ongunstige weersomstandigheden.Translate website