|Quick Links| Disneyland Hotel | Disney Hotel New York The Art of Marvel | Disney Newport Bay Club | Disney Sequoia Lodge | Disney Hotel Cheyenne | Disney Hotel Santa Fe | Disney Davy Crockett Ranch

Review: Super Diner (2023) at Avengers Campus

Restaurants in Avengers Campus

Eind Augustus heeft Disneyland Paris een volledig nieuwe menu geïntroduceerd in de Super Diner van Avengers Campus in het Walt Disney Studios Park. Het was geen verrassing voor ons dat het vorige menu niet aan de verwachtingen van de gasten voldeed, aangezien er niet veel mensen de weg vonden naar het restaurant.
In de zomer van 2022 bezochten we de heropenende Super Diner (voorheen Cafe des Cascadeurs). Onze eerste review, die helaas niet meer beschikbaar is, was niet positief. We waren er namelijk van overtuigd dat het restaurant zou mislukken, tenzij er aanpassingen zouden worden doorgevoerd. De nieuwe menu lijkt deze aanpassing te zijn. Tijd voor een nieuwe beoordeling!


PixieDust.be


Bediening: 3/5

De bediening in de Super Diner is een combinatie van counterservice en tafelbediening, vergelijkbaar met de Lucky Nugget in het Disneyland Park. Tijdens ons tweede bezoek waren er veel meer medewerkers aanwezig, wat we aan hun drukke werk konden zien. Na een wachttijd van 5 minuten bij de ingang werden we begroet door een Cast Member die ons vroeg of we wilden eten in het restaurant of om af te halen. Vervolgens kregen we een plaats aan de toog, het bestellen en betalen verliep aan tafel.

Aangezien het toch nog redelijk druk was voor take-away bestellingen kwam de bediening redelijk chaotisch over.


Super Diner


Het eten: 3,5/5

De shoarma broodjes zijn de grootste nieuwigheid op de menu. Ze zijn verkrijgbaar in twee versies: met vlees of vegan shoarma. Beide versies bevatten pitabroodjes, sla, rode uien, tomaten, koriander en een keuze uit saus: hummus of pepercaviar. Beide broodjes kosten 11 euro.

De vegan shoarma had een vergelijkbare smaak als de panini’s van L’Arbre Enchanté in het Disneyland Park, een van mijn favoriete vegan snacks tijdens de 30ste verjaardag vieringen van Disneyland Paris (nog steeds verkrijgbaar).
De nieuwe caesar salade in de Super Diner is niet echt een unieke aanbieding, aangezien deze ook in andere restaurants in Disneyland Paris verkrijgbaar is. De salade bevat wel grote crouton, die ook op het buffet bij PYM Kitchen in Avengers Campus worden geserveerd andere ingrediënten zijn: sla, kip, spek, parmezaanse kaas, en caesar saus. De portie was ruim voldoende en hebben de salade met 2 personen gedeeld.


PixieDust.be
Caesar salade


Thematisering: 4/5

De Super Diner in het Walt Disney Studios Park is een bijzondere verschijning. Het restaurant is namelijk al meer dan 75 jaar oud! Het werd in 1947 gebouwd door een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in klassieke diners. Het gebouw was eerst te vinden in de Amerikaanse staat New Jersey. In 1995 werd het restaurant verplaatst naar Duitsland, waar het tot 2002 bleef staan.

In 2002 werd het opgekocht door Disney en naar het Walt Disney Studios Park gebracht, daar kreeg het de naam “Café Des Cascadeurs” en kon er terecht voor hamburgers . Het restaurant sloot opnieuw in 2019 toen de Backlot zone getransformeerd werd naar Marvel Avengers Campus. De Super Diner is geïnspireerd op Angie Martinelli uit Agent Carter, maar de link is het personage moeilijk te vinden. De Marvel thematisatie in de Super Diner is vrij beperkt gehouden, maar dat vinden we best wel fijn als niet Marvel fans en het restaurant is al uniek zonder al te veel thematisatie.


PixieDust.be


Eindconclusie: 3,5/5

Het is beter dan het originele concept bij de opening van Avengers Campus met de sandwichen, we zijn precies ook niet de enigste die dit vinden. De Super Diner is nog altijd niet zo populair als Cafe De Cascadeur, dit kan te maken hebben met de locatie, en dat er weinig te doen is in deze hoek van het park. Desondanks is de shoarma een perfecte toevoeging aan het gebied, aangezien het een link heeft met de Avengers films en Avengers Campus in Disney California Adventure. Wij gaan zeker nog eens terug voor dit concept.

PixieDust.bePixieDust.beTranslate website